TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Литера“ организира изложба на македонска илустрација „Дом без граници“ на фестивалот „Овца во кутија“ во Хрватска

А1 On - 12.09.2022

Интернационалниот фестивал за литература и илустрација за деца „Литера“ организира изложба на четворица македонски илустратори што ќе биде отворена утревечер во 19 часот во Галеријата на ликовните уметници на Пазин, Хрватска.

„Литера“ организира изложба на македонска илустрација „Дом без граници“ на фестивалот „Овца во кутија“ во Хрватска

Република - 14.09.2022

Интернационалниот фестивал за литература и илустрација за деца „Литера“ организира изложба на четворица македонски илустратори што ќе биде отворена утревечер во 19 часот во Галеријата на ликовните уметници на Пазин, Хрватска.

Изложба на македонска илустрација „Дом без граници“ на фестивалот „Овца во кутија“ во Хрватска

Макфакс - 12.09.2022

Интернационалниот фестивал за литература и илустрација за деца „Литера“ организира изложба на четворица македонски илустратори што ќе биде отворена утревечер во 19 часот во Галеријата на ликовните уметници на Пазин, Хрватска.

„Литера“ организира изложба на македонска илустрација „Дом без граници“ на фестивалот „Овца во кутија“ во Пазин, ...

Опсервер - 12.09.2022

В ечерва во 18 часот во Градската библиотека ќе се одржи и презентација за историјата на македонската илустрација за деца, за што ќе зборуваат Софија Семенпеева-Трајановска и Сребра Ѓорѓијевска – Интернационалниот фестивал за литература и ...

Изложба на илустрации од „Литера“ во Пазин, Хрватска

Опсервер - 13.09.2022

Интернационалниот фестивал за литература и илустрација за деца „Литера“ вечер организира изложба на четворица македонски илустратори, која ќе биде отворена во 19 часот во Галеријата на ликовните уметници во Пазин, Хрватска.

Изложба на илустрации од „Литера“ во Пазин, Хрватска

MakPress - 13.09.2022

Интернационалниот фестивал за литература и илустрација за деца „Литера“ вечер организира изложба на четворица македонски илустратори, која ќе биде отворена во 19 часот во Галеријата на ликовните уметници во Пазин, Хрватска.