TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Петровска: С. Македонија во целост го поддржува суверенитетот и територијалниот интегритет на Украина

Локално - 23.01.2022

„С. Македонија во целост го поддржува суверенитетот и територијалниот интегритет на Украина. Нашите институции ги следат случувањата во и околу Украина поврзани со поставувањето на вооружените сили од страна на Руската федерација долж границата“ ...

Го поддржуваме територијалниот интегритет на Украина, вели Славјанка Петровска

Слободен Печат - 23.01.2022

Државниот врв во целост и со внимание ја следи состојбата во Украина, вели министерката за одбрана, Славјанка Петровска , во интервју за ТВ24. Таа вели дека поставувањето на руски вооружени сили на границите со Украина е провокативно и влијае ...

Петровска за 24: Македонија го подржува територијалниот интегритет на Украина

24 Вести - 23.01.2022

Министерката за одбрана, Славјанка Петровска во интервју за ТВ 24 вели дека државнот врв во целост и совнимание ја следи состојбата. Според нејзе поставувањето на вооружени сили кон украина е провокативно и дестабилизирачки влијае.

Петровска: Ги почитуваме сите договори кои ја гарантираат безбедноста на Европа

Centar - 23.01.2022

„Наша цврста позиција на која стоиме е дена недвосмислено го почитуваме Вашингтонскиот договор и сите фундаментални договори кои ја гарантираат безбеднста на Европа. Тоа е за нас висок приоритет и како земја-членка на НАТО ги повикуваме сите земји ...

Петровска: Институциите ги преземаат сите мерки за заштита на македонските граѓани во украинско-рускиот конфликт

Centar - 23.01.2022

„Нашите институции во целост ги преземаат сите мерки за заштита на македонските граѓани. Во координација сме со релевантните институции задолжени за безбедноста на граѓаните во државата и надвор од неа“ кажа министерката за одбрана, Славјанка ...

Петровска: Северна Македонија во целост го поддржува суверенитетот и територијалниот интегритет на Украина

Centar - 23.01.2022

„Република Северна Македонија во целост го поддржува суверенитетот и територијалниот интегритет на Украина. Нашите институции ги следат случувањата во и околу Украина поврзани со поставувањето на вооружените сили од страна на Руската федерација долж ...

Петровска: Македонија го подржува територијалниот интегритет на Украина

24Инфо - 23.01.2022

Државниот врв во целост и со внимание ја следи состојбата во Украина, вели министерката за одбрана, Славјанка Петровска, во интервју за ТВ24. Таа вели дека поставувањето на руски вооружени сили на границите со Украина е провокативно и влијае ...

Петровска: Северна Македонија во целост го поддржува суверенитетот и територијалниот интегритет на Украина

Бриф - 23.01.2022

„Република Северна Македонија во целост го поддржува суверенитетот и територијалниот интегритет на Украина. Нашите институции ги следат случувањата во и околу Украина поврзани со поставувањето на вооружените сили од страна на Руската федерација долж ...

Петровска: Институциите ги преземаат сите мерки за заштита на македонските граѓани во украинско-рускиот конфликт

Бриф - 23.01.2022

„Нашите институции во целост ги преземаат сите мерки за заштита на македонските граѓани. Во координација сме со релевантните институции задолжени за безбедноста на граѓаните во државата и надвор од неа“ кажа министерката за одбрана, Славјанка ...

Петровска: Ги почитуваме сите договори кои ја гарантираат безбедноста на Европа

Бриф - 23.01.2022

„Наша цврста позиција на која стоиме е дена недвосмислено го почитуваме Вашингтонскиот договор и сите фундаментални договори кои ја гарантираат безбеднста на Европа. Тоа е за нас висок приоритет и како земја-членка на НАТО ги повикуваме сите земји ...

РУСКИТЕ СИЛИ ДЕЈСТУВААТ ПРОВОКАТИВНО И ДЕСТАБИЛИЗИРАЧКИ Славјанка Петровска го поддржува НАТО во Украина

+инфо - 23.01.2022

Поставувањето на вооружените сили од страна на Русија е провокативно и дестабилизирачко дејствување што ја намалува безбедноста на европскиот континент, рече Петровска. Република Северна Македонија во целост го поддржува суверенитетот и ...

Петровска: Северна Македонија во целост го поддржува суверенитетот и територијалниот интегритет на Украина

Независен - 23.01.2022

Република Северна Македонија во целост го поддржува суверенитетот и територијалниот интегритет на Украина. Нашите институции ги следат случувањата во и околу Украина поврзани со поставувањето на вооружените сили од страна на Руската федерација долж ...

Го поддржуваме територијалниот интегритет на Украина, вели Петровска

360 степени - 23.01.2022

Министерката за одбрана, Славјанка Петровска во интервју за ТВ 24 вели дека државнот врв во целост и совнимание ја следи состојбата. Според неa, поставувањето на вооружени сили кон украина е провокативно и дестабилизирачки влијае.

Петровска: Македонија во целост го поддржува суверенитетот и територијалниот интегритет на Украина

Опсервер - 23.01.2022

Република С. Македонија во целост го поддржува суверенитетот и територијалниот интегритет на Украина. Нашите институции ги следат случувањата во и околу Украина поврзани со поставувањето на вооружените сили од страна на Руската федерација долж ...

Македонија во целост го поддржува суверенитетот и територијалниот интегритет на Украина. вели министерката Петровска

еМагазин - 23.01.2022

Република Северна Македонија во целост го поддржува суверенитетот и територијалниот интегритет на Украина. Нашите институции ги следат случувањата во и околу Украина поврзани со поставувањето на вооружените сили од страна на Руската федерација долж ...

Петровска: Го поддржуваме суверенитетот и територијалниот интегритет на Украина

Р.С.Европа - 23.01.2022

Република Северна Македонија во целост го поддржува суверенитетот и територијалниот интегритет на Украина. Нашите институции ги следат случувањата во и околу Украина поврзани со поставувањето на вооружените сили од страна на Руската федерација долж ...

Петровска: Го подржуваме територијалниот интегритет на Украина

Фокус - 23.01.2022

Министерката за одбрана Славјанка Петровска, во интервју за ТВ 24, вели дека државнот врв во целост и со внимание ја следи состојбата со Украина. Македонија, според Петровска во целост го подржува територијалниот интегритет на Украина.

Новата македонска министерка за обрана Петровска вели: Целосно го поддржуваме територијалниот интегритет на Украина

Zoom - 23.01.2022

Државниот врв во целост и со внимание ја следи состојбата во Украина, вели министерката за одбрана, Славјанка Петровска, во интервју за ТВ24. Таа вели дека поставувањето на руски вооружени сили на границите со Украина е провокативно и влијае ...

Петровска: Северна Македонија во целост го поддржува суверенитетот и територијалниот интегритет на Украина

Frontline - 23.01.2022

Република Северна Македонија во целост го поддржува суверенитетот и територијалниот интегритет на Украина. Нашите институции ги следат случувањата во и околу Украина поврзани со поставувањето на вооружените сили од страна на Руската федерација долж ...