TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Публиката во Пазин одушевена од илустрациите на македонските автори на изложбата „Дом без граници“

Опсервер - 14.09.2022

Со голема радост и одговорност го прифативме предизвикот да претставиме група инспиративни илустратори од нашата држава – рече Семенпеева-Трајановска, основач на фестивалот „Литера“,организатор на изложбата во рамките на фестивалот „Овца во кутија“ ...

Изложба на илустрации од „Литера“ во Пазин, Хрватска

Опсервер - 13.09.2022

Интернационалниот фестивал за литература и илустрација за деца „Литера“ вечер организира изложба на четворица македонски илустратори, која ќе биде отворена во 19 часот во Галеријата на ликовните уметници во Пазин, Хрватска.

Изложба на илустрации од „Литера“ во Пазин, Хрватска

MakPress - 13.09.2022

Интернационалниот фестивал за литература и илустрација за деца „Литера“ вечер организира изложба на четворица македонски илустратори, која ќе биде отворена во 19 часот во Галеријата на ликовните уметници во Пазин, Хрватска.

„Литера“ организира изложба на македонска илустрација „Дом без граници“ на фестивалот „Овца во кутија“ во Хрватска

Република - 14.09.2022

Интернационалниот фестивал за литература и илустрација за деца „Литера“ организира изложба на четворица македонски илустратори што ќе биде отворена утревечер во 19 часот во Галеријата на ликовните уметници на Пазин, Хрватска.

Публиката во Пазин одушевена од илустрациите на македонските автори на изложбата „Дом без граници“

А1 On - 14.09.2022

Чест ми е и задоволство што заедно со дел од тимот на фестивалот „Литера“ од Македонија втора година по ред сме дел од прекрасната и возбудлива приказна наречена „Овца во кутија“. Со нас носиме искрена македонска благодарност што имаме можност ...

„Литера“ ја промовира македонската современа илустрација за деца во Хрватска

Република - 14.09.2022

Чест ми е и задоволство што заедно со дел од тимот на фестивалот „Литера“ од Македонија втора година по ред сме дел од прекрасната и возбудлива приказна наречена „Овца во кутија“. Со нас носиме искрена македонска благодарност што имаме можност ...

Изложба на македонска илустрација „Дом без граници“ во Хрватска

Опсервер - 14.09.2022

Изложба на македонска илустрација „Дом без граници“ синоќа беше отворена во Галеријата на ликовните уметници на Пазин, во Хрватска, во рамки на фестивалот за сликовници „Овца во кутија“, информираат од фестивалот за литература за деца и илустрација ...

Изложба на македонска илустрација „Дом без граници“ во Хрватска

MakPress - 14.09.2022

Изложба на македонска илустрација „Дом без граници“ синоќа беше отворена во Галеријата на ликовните уметници на Пазин, во Хрватска, во рамки на фестивалот за сликовници „Овца во кутија“, информираат од фестивалот за литература за деца и илустрација ...