TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Марија Петровиќ: Одлучните заеднички активности на регионот важни за одбрана на правото на чист воздух

А1 On - 06.02.2020

Чистиот воздух е основно човеково право, а не привилегија. За справување со аерозагадувањето кое е хроничен проблем глобално и во регионот важна е регионалната соработка во јавното здравство.

Црногорската амбасадорка Петровиќ на презентација на регионалната соработка во јавното здравство

Опсервер - 06.02.2020

– Амбасадата на Црна Гора во Република Македонија и Секретаријатот на Здравствената мрежа на ЈИЕ во соработка со „Добредојде“ – Macedonia Welcome Center организираат настан насловен „Црногорско утринско кафе“, на кој ќе биде презентирана важноста на ...

Црногорската амбасадорка Петровиќ на презентација на регионалната соработка во јавното здравство

Сител - 06.02.2020

Амбасадата на Црна Гора во Република Македонија и Секретаријатот на Здравствената мрежа на ЈИЕ во соработка со „Добредојде“ – Macedonia Welcome Center организираат настан насловен „Црногорско утринско кафе“, на кој ќе биде презентирана важноста на ...

Црногорската амбасадорка Петровиќ на презентација на регионалната соработка во јавното здравство

4NEWS - 06.02.2020

Амбасадата на Црна Гора во Република Македонија и Секретаријатот на Здравствената мрежа на ЈИЕ во соработка со „Добредојде“ – Macedonia Welcome Center организираат настан насловен „Црногорско утринско кафе“, на кој ќе биде презентирана важноста на ...

Др. Јовановски Дашиќ: Чистиот воздух е основно човеково право, а не привилегија

Слободен Печат - 06.02.2020

Таа посочи дека податоците од мерењата од пред два дена на мапата на аерозагадувањето во Европа покажуваат дека најголема е загаденоста на воздухот токму на југот на континентот и особено на Балканот.

Марија Петровиќ: Одлучните заеднички активности на регионот важни за одбрана на правото на чист воздух

Локално - 06.02.2020

Чистиот воздух е основно човеково право, а не привилегија. За справување со аерозагадувањето кое е хроничен проблем глобално и во регионот важна е регионалната соработка во јавното здравство.

Марија Петровиќ: За чист воздух е неопходна регионална соработка

Нова ТВ - 06.02.2020

Чистиот воздух е основно човеково право, а не привилегија. За справување со аерозагадувањето што е хроничен проблем во регионот и глобално, важна е регионалната соработка во јавното здравство.

Петровиќ: Долгорочните ефекти од аерозагаденоста ја зголемуваат смртноста кај популацијата

MakPress - 06.02.2020

Чистиот воздух е основно човеково право, а не привилегија. За справување со аерозагадувањето кое е хроничен проблем глобално и во регионот важна е регионалната соработка во јавното здравство.