TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Најавен нов парк во Карпош – Град Скопје со јавен повик ќе бара идејно решение

Радио МОФ - 31.01.2020

Во скопската населба Карпош 4, долж Кејот на реката Вардар, после Aлпинистичката карпа до бунарите на река Лепенец, најавена е нов зелена површина на површина од 60.000 метри квадратни. Градоначалниците на Општина Карпош и Град Скопје, Стефан Богоев ...

На местото на депонијата во Карпош 4 ќе се гради парк на површина од 60.000 метри квадратни

Слободен Печат - 31.01.2020

Во паркот кој всушност претставува тред дел од Градски парк ќе биде предвиден простор и за ботаничка градина, а планирано е и изградба на сервисна улица и два моста. Во Карпош 4 ќе се гради нов парк на површина од 60.000 метри квадратни.

ВИДЕО: Град Скопје и Општина Карпош уредуваат нов парк на кејот на Вардар

А1 On - 31.01.2020

Градоначалникот на Скопје Петре Шилегов денеска најави дека во понеделник ќе биде објавен конкурс за идејно решение за изработка на нов парк во населбата Карпош 4, што ќе трае два месеца, а најдобите решенија ќе бидат наградени со награден фонд до ...

Нов парк на кејот на Вардар

Скопје инфо - 31.01.2020

Градот Скопје во понеделник ќе распише конкурс за избор на идејно решение за уредување нов парк меѓу кејот на Вардар и булеварот Илинден, во Карпош 4. Станува збор за површина од 60.000 квадратни метри, односно простор 6 пати поголем од паркот „Ибни ...

Конкурс за идејно решение за изработка на нов парк во населбата Карпош 4

Канал5 - 31.01.2020

Станува збор за површина од 60.000 метри квадратни, предел кој што во моментов е непристапен, небезбеден и на којшто има дива депонија што претставува жариште за загадувањето. Градоначалникот на Скопје Петре Шилегов денеска најави дека во понеделник ...

Карпош 4 ќе добие парк од 60.000 метри квадратни

+инфо - 31.01.2020

Градоначалникот на Скопје Петре Шилегов денеска најави дека во понеделник ќе биде објавен конкурс за идејно решение за изработка на нов парк во населбата Карпош 4, што ќе трае два месеца, а најдобите решенија ќе бидат наградени со награден фонд до ...

Шилегов најави нов парк на кејот на Вардар во Карпош 4

Макфакс - 31.01.2020

Градот Скопје во понеделник ќе распише конкурс за избор на идејно решение за уредување нов парк меѓу кејот на Вардар и булеварот Илинден, во Карпош 4. Станува збор за површина од 60.000 квадратни метри, односно простор шест пати поголем од паркот ...

Нов парк во населбата Карпош 4 на местото на депонија

Frontline - 31.01.2020

– Станува збор за површина од 60.000 метри квадратни, предел кој што во моментов е непристапен, небезбеден и на којшто има дива депонија што претставува жариште за загадувањето, меѓутоа и место каде што често се палат огнови на отворено, нагласи ...

Шилегов најави нов парк на кејот на Вардар во Карпош 4

Точка - 31.01.2020

Градот Скопје во понеделник ќе распише конкурс за избор на идејно решение за уредување нов парк меѓу кејот на Вардар и булеварот Илинден, во Карпош 4. Станува збор за површина од 60.000 квадратни метри, односно простор шест пати поголем од паркот ...

Шилегов најави нов парк на кејот на Вардар во Карпош 4

MTM - 31.01.2020

Градот Скопје во понеделник ќе распише конкурс за избор на идејно решение за уредување нов парк меѓу кејот на Вардар и булеварот Илинден, во Карпош 4. Станува збор за површина од 60.000 квадратни метри, односно простор шест пати поголем од паркот ...

Конкурс за идејно решение за изработка на нов парк во населбата Карпош 4

Опсервер - 31.01.2020

– Градоначалникот на Скопје Петре Шилегов денеска најави дека во понеделник ќе биде објавен конкурс за идејно решение за изработка на нов парк во населбата Карпош 4, што ќе трае два месеца, а најдобите решенија ќе бидат наградени со награден фонд до ...

Скопјани ќе добијат нов парк на кејот на Вардар во Карпош 4

Локално - 31.01.2020

Градот Скопје во понеделник ќе распише конкурс за избор на идејно решение за уредување нов парк меѓу кејот на Вардар и булеварот Илинден, во Карпош 4. Станува збор за површина од 60.000 квадратни метри, односно простор шест пати поголем од паркот ...

Град Скопје и Општина Карпош бараат идејно решение за парк, награден фонд до 10.000 евра

MakPress - 31.01.2020

Градоначалникот на Скопје Петре Шилегов денеска најави дека во понеделник ќе биде објавен конкурс за идејно решение за изработка на нов парк во населбата Карпош 4, што ќе трае два месеца, а најдобите решенија ќе бидат наградени со награден фонд до ...

Шилегов најави нов парк на кејот на Вардар во Карпош 4

Centar - 31.01.2020

Градот Скопје во понеделник ќе распише конкурс за избор на идејно решение за уредување нов парк меѓу кејот на Вардар и булеварот Илинден, во Карпош 4. Станува збор за површина од 60.000 квадратни метри, односно простор шест пати поголем од паркот ...

На местото на дивата депонија во Карпош 4 ќе никне голем парк

Вечер Прес - 31.01.2020

Просторот меѓу кејот на Вардар и булеварот „Илинден“, во населбата Карпош 4, ќе биде претворен во парк. Како што најави скопскиот градоначалник Петре Шилегов, овој парк, всушност ќе претставува третиот дел на Градскиот парк.