TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Испраќањето советски тенкови во Унгарија и Чехословачка беше грешка, вели Путин

Сакам да кажам - 12.09.2023

Владимир Путин изјави дека погрешна била одлуката на Советскиот Сојуз да испрати тенкови во Унгарија и Чехословачка за да разбие масовни протести за време на Студената војна. „Тоа беше грешка“, кажа Путин кога го прашаа дали Русија може да се смета ...

Путин: Испраќањето советски тенкови во Унгарија и Чехословачка беше грешка

МКД - 12.09.2023

Рускиот претседател Владимир Путин денеска рече дека одлуката на Советскиот Сојуз да испрати тенкови во Унгарија и Чехословачка за да ги задушат масовните протести за време на Студената војна било грешка.

Испраќањето тенкови во Унгарија и Чехословачка беше грешка, оцени Путин

Независен - 12.09.2023

Рускиот претседател Владимир Путин изјави во вторникот дека одлуката на Советскиот Сојуз да испрати тенкови во Унгарија и Чехословачка за да ги задушат масовните протести за време на Студената војна е грешка, објави Ројтерс.

Путин: Испраќањето советски тенкови во Унгарија и Чехословачка беше грешка

Република - 12.09.2023

Рускиот претседател Владимир Путин денеска рече дека одлуката на Советскиот Сојуз да испрати тенкови во Унгарија и Чехословачка за да ги задушат масовните протести за време на Студената војна било грешка.

Путин: Испраќањето советски тенкови во Унгарија и Чехословачка беше грешка

Нетпрес - 12.09.2023

Владимир Путин изјави дека погрешна била одлуката на Советскиот Сојуз да испрати тенкови во Унгарија и Чехословачка за да разбие масовни протести за време на Студената војна. „Тоа беше грешка“, кажа Путин кога го прашаа дали Русија може да се смета ...

ТЕНКОВИТЕ НА СССР ВО БУДИМПЕШТА И ВО ПРАГА БЕА ГРЕШКА Путин смета дека САД ги повторува потезите на Советскиот сојуз

+инфо - 12.09.2023

Не е правилно да се прави нешто во надворешната политика што им штети на интересите на другите народи, рече Путин за советските тенкови кои ги задушија Унгарското востание и Прашката пролет за време на Студената војна.

„Вашингтон нема пријатели, само интерес“: Путин остро до Западот – ја правите истата грешка како Советскиот Сојуз

Вечер Прес - 12.09.2023

Рускиот претседател Владимир Путин изјави дека одлуката на Советскиот Сојуз да испрати тенкови во Унгарија и Чехословачка за да ги задушат масовните протести за време на Студената војна е погрешна.