TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

НАТО испраќа бродови И борбени авиони во Бугарија И балтичкиот регион во очекување на руска инвазија на Украина

Сакам да кажам - 24.01.2022

НАТО објави дека ставил дополнителни сили во состојба на подготвеност и дека испраќа уште борбени авиони и бродови во источна Европа, додека Русија продолжува да трупа војска на границата со Украина.

Холандија испраќа најсовремени авиони во Бугарија

МКД - 24.01.2022

Холандија на пролет ќе испрати два најсовремени борбени авиони од петтата генерација Ф-35А во Бугарија како привремено засилување на НАТО силите на Балканот, со што таа земја сака да испрати порака дека ќе постапи цврсто кон потенцијалната руска ...

НАТО испраќа бродови и воени авиони во источна Европа

Р.С.Европа - 24.01.2022

НАТО соопшти дека се испраќаат дополнителни бродови и борбени авиони во источна Европа поради трупањето руски војници во близина на Украина. „НАТО ќе продолжи да ги презема сите неопходни мерки за заштита и одбрана на сите сојузници, вклучително и ...

Бродови и авиони во базите на НАТО – алијансата испраќа дополнителни сили во Источна Европа

Макфакс - 24.01.2022

Сојузниците на НАТО денеска ја ставија својата армија на подготвеност и ќе испратат дополнителни бродови и борбени авиони во нивните бази во Источна Европа, зајакнувајќи ги силите и одбраната, во време, како што истакнува НАТО, „кога Русија ќе ...

НАТО стелт ловци од петта генерација по првпат на Балканот поради кризата во Украина

Опсервер - 24.01.2022

– Холандија ќе испрати два најсовремени борбени авиони од петта генерација Ф-35А во Бугарија на пролет, како привремено засилување на силите на НАТО на Балканот, со што земјата сака да испрати порака дека цврсто ќе дејствува кон потенцијалната руска ...

НАТО испраќа дополнителни сили, бродови и авиони во Источна Европа

Кумановски м. - 24.01.2022

НАТО денеска објави дека става дополнителни сили во готовност и испраќа повеќе бродови и борбени авиони во Источна Европа, додека Русија продолжува да акумулира војници во близина на Украина.

Најсовремените стелт ловци на НАТО по првпат на Балканот поради кризата во Украина

Независен - 24.01.2022

Холандија ќе испрати два најсовремени борбени авиони од петта генерација Ф-35А во Бугарија на пролет, како привремено засилување на силите на НАТО на Балканот, со што земјата сака да испрати порака дека цврсто ќе дејствува кон потенцијалната руска ...

Стелт авиони на НАТО ќе слетаат во Бугарија подготвени да дејствуваат во Украина

Денешен - 24.01.2022

Холандија ќе испрати два најсовремени борбени авиони од петта генерација Ф-35А во Бугарија на пролет, како привремено засилување на силите на НАТО на Балканот, со што земјата сака да испрати порака дека цврсто ќе дејствува кон потенцијалната руска ...

НАТО испраќа дополнителни сили во базите во Источна Европа и во балтичкиот регион

А1 On - 24.01.2022

НАТО сојузниците ги ставаат армиите на повисок степен на подготвеност и испраќаат дополнителни сили во базите во Источна Европа како зајакнување на силите на одбрана во период кога Русија продолжува да акумилира војска околу Украина информира ...

НАТО испраќа засилување на Балканот против руска инвазија

Фокус - 24.01.2022

Холандија ќе испрати два најсовремени борбени авиони од петта генерација Ф-35А во Бугарија на пролет, како привремено засилување на силите на НАТО на Балканот, со што земјата сака да испрати порака дека цврсто ќе дејствува кон потенцијалната руска ...

ХОЛАНДИЈА ЌЕ ИСПРАТИ ДВЕ „Ф35-A“ ВО БУГАРИЈА Се стега обрачот околу Украина и Црното Море

+инфо - 24.01.2022

Холанѓаните ќе ангажираат два F-35A во мисијата за надгледување на воздушниот простор на Црното Море во април и во мај. За нивните пилоти и техничари, заминувањето со F-35A во партнерска земја ќе биде голем предизвик бидејќи тоа е софистициран и ...

НАТО испраќа борбени авиони и бродови во Бугарија и на Балтикот за заштита од можен руски напад врз Украина

Слободен Печат - 24.01.2022

НАТО денеска соопшти дека испратиле уште борбени авиони и бродови во источна Европа, додека Русија продолжува да трупа војска на границата со Украина. Од алијансата велат дека со ова го засилуваат своето присуство во областа на Балтичкото Море.

Бродови и авиони во базите на НАТО – Алијансата испраќа дополнителни сили во Источна Европа

Centar - 24.01.2022

Сојузниците на НАТО денеска ја ставија својата армија на подготвеност и ќе испратат дополнителни бродови и борбени авиони во нивните бази во Источна Европа, зајакнувајќи ги силите и одбраната, во време, како што истакнува НАТО, „кога Русија ќе ...

Бродови и авиони во базите на НАТО – алијансата испраќа дополнителни сили во Источна Европа

Точка - 24.01.2022

Сојузниците на НАТО денеска ја ставија својата армија на подготвеност и ќе испратат дополнителни бродови и борбени авиони во нивните бази во Источна Европа, зајакнувајќи ги силите и одбраната, во време, како што истакнува НАТО, „кога Русија ќе ...

НАТО испраќа дополнителни сили во Источна Европа

Н.Македонија - 24.01.2022

Сојузниците на НАТО денеска ги ставија своите армии на подготвеност и ќе испратат дополнителни бродови и борбени авиони во нивните бази во Источна Европа, зајакнувајќи ги силите и одбраната, во време, како што истакнува НАТО, „кога Русија ќе ...

Бродови и авиони во базите на НАТО - алијансата испраќа дополнителни сили во Источна Европа

MTM - 24.01.2022

Сојузниците на НАТО денеска ја ставија својата армија на подготвеност и ќе испратат дополнителни бродови и борбени авиони во нивните бази во Источна Европа, зајакнувајќи ги силите и одбраната, во време, како што истакнува НАТО, „кога Русија ќе ...

НАТО стелт ловци од петта генерација по првпат на Балканот поради кризата во Украина

CivilMedia - 24.01.2022

Холандија ќе испрати два најсовремени борбени авиони од петта генерација Ф-35А во Бугарија на пролет, како привремено засилување на силите на НАТО на Балканот, со што земјата сака да испрати порака дека цврсто ќе дејствува кон потенцијалната руска ...

НАТО испраќа стелт ловци на Балканот поради кризата во Украина

Вечер Прес - 24.01.2022

Холандија ќе испрати два најсовремени борбени авиони од петта генерација Ф-35А во Бугарија на пролет, како привремено засилување на силите на НАТО на Балканот, со што земјата сака да испрати порака дека цврсто ќе дејствува кон потенцијалната руска ...