TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Касета“ - генерациски бунт и метал музика во Театар за деца и младинци

Р.С.Европа - 10.12.2019

Работена според истоимената драма од 2008 година на шведскиот писател Денис Магнусон, оваа среда, на 11 декември во 20 часот, во Театарот за деца и младинци, премиерно ќе биде изведена претставата „Касета“ во режија на Бесфорт Идризи.

Преку „касета“ и метал музика сакаме тинејџерите сами да ни доаѓаат, вели Театарот за деца и младинци за новата ...

Сакам да кажам - 10.12.2019

Претстава со метал музика, наменета за публика над 12 години, е новиот проект на Театарот за деца и младинци, чија премиера е закажана за утре во 20 часот. Режисер на „Касета“ е Бесфорт Идризи, а е работена според истоимената драма на шведскиот ...

Претстава наменета за тинејџери: „Касета“ – премиерно во Театарот за деца и младинци

Вечер Прес - 10.12.2019

„Касета“ според истоимената драма на шведскиот автор Денис Магнусон, а во режија на Бесфорт Идризи е новата младинско-тинејџерска претстава која премиено ќе се изведе утревечер (11 декември) во 20 часот во Театарот за деца и младинци.

Премиера на „Касета“ утре во Театарот за деца и младинци

+инфо - 10.12.2019

Театарот за деца и младинци – Скопје утревечер премиерно ќе ја изведе претставата „Касета“ во режија на Бесфорт Идризи, според истоимената драма на шведскиот автор Денис Магнусон. Во претставата играат Мики Анчевски, Наташа Петровиќ, Симона ...

„Касета“ утре премиерно во Театарот за деца и младинци

CivilMedia - 10.12.2019

Театарот за деца и младинци – Скопје утревечер премиерно ќе ја изведе претставата „Касета“ во режија на Бесфорт Идризи, според истоимената драма на шведскиот автор Денис Магнусон. Во претставата играат Мики Анчевски, Наташа Петровиќ, Симона ...

„Касета“ утре премиерно во Театарот за деца и младинци

А1 On - 10.12.2019

Театарот за деца и младинци – Скопје утревечер премиерно ќе ја изведе претставата „Касета“ во режија на Бесфорт Идризи, според истоимената драма на шведскиот автор Денис Магнусон. Во претставата играат Мики Анчевски, Наташа Петровиќ, Симона ...

„Касета“ утре премиерно во Театарот за деца и младинци

Сител - 10.12.2019

Театарот за деца и младинци – Скопје утревечер премиерно ќе ја изведе претставата „Касета“ во режија на Бесфорт Идризи, според истоимената драма на шведскиот автор Денис Магнусон. Во претставата играат Мики Анчевски, Наташа Петровиќ, Симона ...

„Касета“ утре премиерно во Театарот за деца и младинци

Либертас - 10.12.2019

Театарот за деца и младинци – Скопје утревечер премиерно ќе ја изведе претставата „Касета“ во режија на Бесфорт Идризи, според истоимената драма на шведскиот автор Денис Магнусон. Во претставата играат Мики Анчевски, Наташа Петровиќ, Симона ...

„Касета“ утре премиерно во Театарот за деца и младинци

Опсервер - 10.12.2019

Театарот за деца и младинци – Скопје утревечер премиерно ќе ја изведе претставата „Касета“ во режија на Бесфорт Идризи, според истоимената драма на шведскиот автор Денис Магнусон. Во претставата играат Мики Анчевски, Наташа Петровиќ, Симона ...

„Касета“ утре премиерно во Театарот за деца и младинци

MakPress - 10.12.2019

Театарот за деца и младинци – Скопје утревечер премиерно ќе ја изведе претставата „Касета“ во режија на Бесфорт Идризи, според истоимената драма на шведскиот автор Денис Магнусон. Во претставата играат Мики Анчевски, Наташа Петровиќ, Симона ...

Премиера на „Касета“ во ТДМ, претстава за тинејџери во која има метал музика

Република - 10.12.2019

„Касета“ е новата младинска претстава во Театарот за деца и младинци – Скопје која утревечер премиерно ќе биде прикажана во 20 часот. Претставата е во режија на Бесфорт Идризи, според истоимената драма на шведскиот автор Денис Магнусон.

„Касета“ утре премиерно во Театарот за деца и младинци

Скопје инфо - 10.12.2019

Театарот за деца и младинци – Скопје утревечер премиерно ќе ја изведе претставата „Касета“ во режија на Бесфорт Идризи, според истоимената драма на шведскиот автор Денис Магнусон. Во претставата играат Мики Анчевски, Наташа Петровиќ, Симона ...

„Касета“ – нова претстава во ТДМ за тинејџери во која ќе се слуша хеви-метал, дарк-метал и дет-метал

Република - 11.12.2019

Вечерва, 11 декември, во 20 часот во Театарот за деца и младинци (ТДМ) е закажана премиерата на претставата „Касета“, која е наменета за тинејџери. Претставата е во режија на Бесфорт Идризи, според истоимената драма на шведскиот автор Денис Магнусон.