TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Обвинителството нема доволно пари, борбата против корупцијата „статус кво“

ТВ21 - 12.12.2018

Веќе 9 месеци Македонија е без државна комисија за спречување корупција. Новиот закон за спречување корупција сега е во собраниска процедура а министерката за правда, Дескоска, очекува многу брзо да се закаже седница за расправа за законот, за кој ...

Меѓународната заедница очекува одлучна борба со корупцијата и суштински реформи

Сител - 12.12.2018

Македонија е се поблиску до почнување на преговорите за членство во ЕУ, но исполнувањето на рефомите е клучно за евроитеграцијата. Амбасадорите на САД и ЕУ во земјава се со идентичен став, ефикасната борба со корупцијата е еден од најважните чекори ...

Антикорупциската комисија и ДИК да вршат истраги против корупција

Телма - 12.12.2018

Случаи на корупција на високо функционерско име, но болеста е позната. Евро-амбасадорот преку својот говор на конференцијата до каде е стигната македонската борба против корупцијата даде јасни пораки, има промени, но треба ефикасност.

Дескоска очекува наскоро да бидат избрани нови членови на Антикорупциската комисија

Алсат-М - 12.12.2018

Законот за спречување на корупцијата кој ќе го регулира и застојот во формирањето на новата Антикорупциска комисија, наскоро ќе биде усвоен, уверува министерката за правда, Рената Дескоска.

За ефикасна борба против корупцијата, потребно јакнење на институциите и примена на законите

А1 On - 12.12.2018

Македонија дваесеттина години активно работи на борба против корупцијата, но сепак се има чувство како работите да се на почеток. Земјата има добра правна рамка, но недостига примена на законите, како и јакнење на институционалните капацитети.

Дескоска: Успешната борба против корупцијата е суштински услов за создавање пристоен живот во Македонија

ТВ21 - 12.12.2018

Корупцијата ги засега сите и доведува до слаби институции, непочитување на човековите права, неправда, организиран криминал, нестабилност, небезбедност, незадоволство, нетрпеливост, гнев, изгубен просперитет, загрозена животна средина.

Конференција „Итни реформски приоритети: Зајакнување на институционалната рамка во борбата против корупцијата. Има ли ...

А1 On - 12.12.2018

Конференција на тема „Итни реформски приоритети: Зајакнување на институционалната рамка во борбата против корупцијата. Има ли напредок?“ ќе се одржи денеска во Скопје во организација на Платформата на граѓански организации за борба против корупција ...

Борба против корупција: Имаме закони, ни требаат луѓе што ќе ги спроведат

Мета - 12.12.2018

„Нема клетка во Македонија во која нема корупција“, „борбата со корупцијата тешко ја водат слаби институции“, таа е „патриотска должност“, но треба да ја предводат силни институции – за неа „имаме закони, но ни требаат луѓе што ќе ги спроведат“, ...

Обвинителството нема доволно пари, борбата против корупцијата „статус кво“

4NEWS - 12.12.2018

Веќе 9 месеци Македонија е без државна комисија за спречување корупција. Новиот закон за спречување корупција сега е во собраниска процедура а министерката за правда, Дескоска, очекува многу брзо да се закаже седница за расправа за законот, за кој ...

За ефикасна борба против корупцијата, потребно јакнење на институциите и примена на законите

24Инфо - 12.12.2018

Македонија дваесеттина години активно работи на борба против корупцијата, но сепак се има чувство како работите да се на почеток. Земјата има добра правна рамка, но недостига примена на законите, како и јакнење на институционалните капацитети.

Успешната борба против корупцијата е суштински услов за создавање пристоен живот во Македонија

iPortal - 12.12.2018

Корупцијата ги засега сите и доведува до слаби институции, непочитување на човековите права, неправда, организиран криминал, нестабилност, небезбедност, незадоволство, нетрпеливост, гнев, изгубен просперитет, загрозена животна средина.

Конференција „Итни реформски приоритети: Зајакнување на институционалната рамка во борбата против корупцијата. Има ли ...

Сител - 12.12.2018

Конференција на тема „Итни реформски приоритети: Зајакнување на институционалната рамка во борбата против корупцијата. Има ли напредок?“ ќе се одржи денеска во Скопје во организација на Платформата на граѓански организации за борба против корупција ...

За ефикасна борба против корупцијата требаат силни институции и примена на законите

1tv - 12.12.2018

Македонија дваесеттина години активно работи на борба против корупцијата, но сепак се има чувство како работите да се на почеток. Земјата има добра правна рамка, но недостига примена на законите, како и јакнење на институционалните капацитети.

Конференција посветена на Меѓународниот ден на борбата против корупцијата

Академик - 12.12.2018

Денеска во организација на Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата, со поддршка на УСАИД, се одржа конференција посветена на Меѓународниот ден на борбата против корупцијата, со наслов „Итни реформски приоритети: Зајакнување ...

За ефикасна борба против корупцијата, потребно јакнење на институциите и примена на законите

Бриф - 12.12.2018

Македонија дваесеттина години активно работи на борба против корупцијата, но сепак се има чувство како работите да се на почеток. Земјата има добра правна рамка, но недостига примена на законите, како и јакнење на институционалните капацитети.

Успешната борба против корупцијата е суштински услов за создавање пристоен живот во Македонија

Бизнис Вести - 13.12.2018

Корупцијата ги засега сите и доведува до слаби институции, непочитување на човековите права, неправда, организиран криминал, нестабилност, небезбедност, незадоволство, нетрпеливост, гнев, изгубен просперитет, загрозена животна средина.

Конференција: За ефикасна борба против корупцијата требаат силни институции и примена на законите

Либертас - 12.12.2018

Македонија дваесеттина години активно работи на борба против корупцијата, но сепак се има чувство како работите да се на почеток. Земјата има добра правна рамка, но недостига примена на законите, како и јакнење на институционалните капацитети.