TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ќе се поврземе ли енергетски со Албанија?

Сител - 08.07.2019

Ќе се реализира ли најголемата инвестиција во енрегетскиот сектор? Деновиве во јавноста излезе информацијата дека проектот вреден 48 милиони евра за изградба на 400 киловолтен далековод и трафостаница во Охрид со кој земјава енергетски треба да се ...

ОДГОВОР НА ПЛУСИНФО НА „ДЕМАНТОТ“ НА МЕПСО Инвестицијата доцни најмалку две години и тоа е последица на неодговорно ...

+инфо - 08.07.2019

„Веќе одбравме конзорциум од реномирани странски консултанти со кои се ревидираат тендерските документации и сега се вршат последните подготовки пред објавување на два тендери“, се вели во „демантот“ на МЕПСО.

МЕПСО ДЕМАНТИРА: Нема да пропадне проектот електроенергетско поврзување на Македонија со Албанија

+инфо - 08.07.2019

Не постои опасност да пропадне проектот за електроенергетско поврзување на Македонија со Албанија (со изградба на нов 400 киловолтен далекувод и изградба на нова трафостаница кај Охрид), напротив се интензивира и двата тендери ќе бидат објавени овој ...

„Виси“ изградбата на далноводот Македонија – Албанија?!

Алфа - 08.07.2019

Дали земјава ќе се поврзе енергетски со Албанија? Изградбата на 400-киловолтна трафостаница во Охрид и 400-киловолтен далновод, доцни две години. Јавноста е загрижена дека проектот ќе пропадне, и ќе треба да се плаќаат пенали, откако беа објавени ...

МЕПСО: Груби дезинформации се наводите дека може да пропадне инвестицијата за електроенергетско поврзување

24 Вести - 08.07.2019

„Во текст објавен на информативниот портал „Плусинфо“ вчера изнесени се груби дезинформации и невистини со кои се прави обид да се наруши угледот на генералниот директор на МЕПСО, мноштво компетентни професионалци вработени во компанијата, а воедно ...

Виси ли проектот со електроенергетско поврзување на Македонија со Албанија?

PressingTV - 08.07.2019

Две години доцни изградбата на 400-киловолтна трафостаница во Охрид и 400-киловолтен далновод, а деновите во јавноста излезе и информацијата дека проектот вреден 48 милиони евра со кој земјава енергетски треба да се поврзе со Албанија има опасност и ...

МЕПСО: Груби дезинформации се наводите дека може да пропадне инвестицијата за електроенергетско поврзување

Либертас - 08.07.2019

Соопштение на МЕПСО Во текст објавен вчера изнесени се груби дезинформации и невистини со кои се прави обид да се наруши угледот на генералниот директор на МЕПСО, мноштво компетентни професионалци вработени во компанијата, а воедно и угледот на ...

Мепсо реагира на пишувањата за тендерите за далекуводите

Фактор - 08.07.2019

Во текст објавен на информативниот портал „Плусинфо“ вчера изнесени се груби дезинформации и невистини со кои се прави обид да се наруши угледот на генералниот директор на МЕПСО, мноштво компетентни професионалци вработени во компанијата, а воедно и ...

МЕПСО демантира: Нема да пропадне проектот за изградба на далекувод во Охрид

1tv - 08.07.2019

Не постои опасност да пропадне проектот за електроенергетско поврзување на Македонија со Албанија (со изградба на нов 400 киловолтен далекувод и изградба на нова трафостаница кај Охрид), напротив се интензивира и двата тендери ќе бидат објавени овој ...

Виси ли далноводот во Охрид? МЕПСО тврди, проектот нема да пропадне, тендерите овој месец

Телма - 08.07.2019

Виси ли во воздух најголемата инвестиција во енергетскиот сектор, тешка 48 милиони евра, ќе се реалира ли во предвидениот рок? Порталот Плусинфо објави дека изградбата на 400-киловолтниот далновод и трафостаница во Охрид, што е всушност енергетско ...

МЕПСО: Груби дезинформации се наводите дека може да пропадне инвестицијата за електроенергетско поврзување

1tv - 08.07.2019

Во текст објавен на информативниот портал „Плусинфо“ вчера изнесени се груби дезинформации и невистини со кои се прави обид да се наруши угледот на генералниот директор на МЕПСО, мноштво компетентни професионалци вработени во компанијата, а воедно и ...

Демант од МЕПСО: Нема да пропадне проектот електроенергетско поврзување на Македонија со Албанија

Република - 10.07.2019

Не постои опасност да пропадне проектот за електроенергетско поврзување на Македонија со Албанија (со изградба на нов 400 киловолтен далекувод и изградба на нова трафостаница кај Охрид), напротив се интензивира и двата тендери ќе бидат објавени овој ...