TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

5.650 лаптоп компјутери за Попис 2021

Телма - 25.09.2020

Обезбедени се лаптопови и софтвер за 5.650 попишувачи, контролори и инструктори на пописот што треба да се одржи во април наредната година. Од Заводот за статистика велат дека 3,3 милиони евра не се многу пари за оваа намена, бидејќи попишувањето ќе ...

Статистика ќе добие лаптопи вредни 3.2 милиони евра, за децата од социјално ранливи семејства засега нема пари за ...

Сител - 25.09.2020

Додека 40.000 ученици немаат компјутери за да ја следат онлајн наставата, Владата за Државниот завод за статистика купува близу 6.000 нови лаптопи за кои ќе платиме 3,2 милиони евра. Компјутерите, Статистика ќе ги користи за пописот кој Премиерот ...

„Трета мајка“ за пописот на населението, сега го планираат за април догодина

Алсат-М - 25.09.2020

Пописот на населението ќе се спроведе во април 2021 година и од тоа нема поместувања. Премиерот Зоран Заев вели дека одлуката е донесена по барање на опозицијата и оти мора да се почитува консензусот. За пописот се веќе нарачани 6.000 лаптопи.

Попис, па избори в година

360 степени - 25.09.2020

Премиерот Заев „става точка“ на постојаното пролонгирање на пописот, кој последен пат беше одложен минатата година, за да не се поклопи со предвремените парламентарни избори. В година, пописот би се одржал околу половина година пред редовните ...

Симовски за пописот: Со лаптопи ќе заштедиме над два милиони евра!

Слободен Печат - 25.09.2020

– Ваков тип на јавна набавка најавив уште пред три години, кога изјавив дека првиот нареден попис што ќе го изведуваме, ќе се спроведува со комбиниран метод, односно со користење на лаптопи.

Заев: Попис во април!

Слободен Печат - 25.09.2020

Премиерот Зоран Заев, одговарајќи на новинарско прашање истакна дека нема да има ново одложување на пописот , а најдоцниот термин за негово спроведување е април 2021 година. – Пописот ќе се спроведе 2021 година и точка.

Државниот завод за статистика набавува 5.650 лаптопи, секој по 540 евра

Слободен Печат - 25.09.2020

Државниот завод за статистика склучи договор со Македонски Телеком АД Скопје за набавка на информатичка опрема, чија проценета вредност е 190 милиони денари, односно околу 3 милиони евра. Според техничката спецификација на набавката, станува збор за ...

Заев: Нема одложување, пописот ќе се спроведе другата година во април

Магазин - 25.09.2020

Премиерот Зоран Заев денеска истакна дека нема да има ново одложување на пописот и рече дека тој ќе се одржи наредната година во април. Премиерот рече дека пописот е предвиден во буџетот, и посочи дека ќе се набават нови уреди за да се спроведе ...

Заев го најави пописот за април 2021 година

Курир - 25.09.2020

Нема да има ново одложување на пописот, тој ќе се спроведе во април 2021 година, дециден е премиерот Зоран Заев. – Пописот ќе се спроведе 2021 година. И точка. Го одложивме во 2020 година за 2021 по барање на опозицијата уште пред да се појави ...

Пописот ќе се спроведе во април 2021 година

PressingTV - 25.09.2020

Нема да има ново одложување на пописот, тој ќе се спроведе во април 2021 година, дециден е премиерот Зоран ...

Заев: Попис во април

Expres - 25.09.2020

„Пописот ќе се спроведе 2021 година. И точка. Го одложивме во 2020 година за 2021 по барање на опозицијата уште пред да се појави ковид-19. изјави премиерот Зоран Заев според кој нема да има пак одложување на оваа статистичка операција.

Заев: Пописот ќе се спроведе во април 2021 година

Алсат-М - 25.09.2020

Нема да има ново одложување на пописот, тој ќе се спроведе во април 2021 година, дециден е премиерот Зоран Заев. – Пописот ќе се спроведе 2021 година. И точка. Го одложивме во 2020 година за 2021 по барање на опозицијата уште пред да се појави ...

Заев: Пописот ќе се спроведе во април 2021 година

Frontline - 25.09.2020

Нема да има ново одложување на пописот, тој ќе се спроведе во април 2021 година, дециден е премиерот Зоран Заев. – Пописот ќе се спроведе 2021 година. И точка. Го одложивме во 2020 година за 2021 по барање на опозицијата уште пред да се појави ...

Заев: Пописот ќе се спроведе во април 2021 година

Либертас - 25.09.2020

Нема да има ново одложување на пописот, тој ќе се спроведе во април 2021 година, дециден е премиерот Зоран Заев. – Пописот ќе се спроведе 2021 година. И точка. Го одложивме во 2020 година за 2021 по барање на опозицијата уште пред да се појави ...

Заев: Пописот ќе се спроведе во април 2021 година

Локално - 25.09.2020

Нема да има ново одложување на пописот, тој ќе се спроведе во април 2021 година, дециден е премиерот Зоран Заев. – Пописот ќе се спроведе 2021 година. И точка. Го одложивме во 2020 година за 2021 по барање на опозицијата уште пред да се појави ...

Заев: Пописот ќе се спроведе во април 2021 година

iPortal - 25.09.2020

Нема да има ново одложување на пописот, тој ќе се спроведе во април 2021 година, дециден е премиерот Зоран Заев. – Пописот ќе се спроведе 2021 година. И точка. Го одложивме во 2020 година за 2021 по барање на опозицијата уште пред да се појави ...

Нема ново одложување: Пописот ќе се спроведе во април 2021 година

Фокус - 25.09.2020

Нема да има ново одложување на пописот, тој ќе се спроведе во април 2021 година, дециден е премиерот Зоран Заев. – Пописот ќе се спроведе 2021 година. И точка. Го одложивме во 2020 година за 2021 по барање на опозицијата уште пред да се појави ...

Заев: Пописот ќе се спроведе во април догодина и точка

+инфо - 25.09.2020

Нема да има ново одложување на пописот, тој ќе се спроведе во април 2021 година, дециден е премиерот Зоран Заев. – Пописот ќе се спроведе 2021 година. И точка. Го одложивме во 2020 година за 2021 по барање на опозицијата уште пред да се појави ...

Заев: Пописот ќе се спроведе во април 2021 година

24Инфо - 25.09.2020

Нема да има ново одложување на пописот, тој ќе се спроведе во април 2021 година, дециден е премиерот Зоран Заев. – Пописот ќе се спроведе 2021 година. И точка. Го одложивме во 2020 година за 2021 по барање на опозицијата уште пред да се појави ...

Заев: Пописот ќе се спроведе во април 2021 година

А1 On - 25.09.2020

Нема да има ново одложување на пописот, тој ќе се спроведе во април 2021 година, дециден е премиерот Зоран Заев. – Пописот ќе се спроведе 2021 година. И точка. Го одложивме во 2020 година за 2021 по барање на опозицијата уште пред да се појави ...

Заев: Пописот ќе се спроведе во април 2021 година

Опсервер - 25.09.2020

– Нема да има ново одложување на пописот, тој ќе се спроведе во април 2021 година, дециден е премиерот Зоран Заев. – Пописот ќе се спроведе 2021 година. И точка. Го одложивме во 2020 година за 2021 по барање на опозицијата уште пред да се појави ...

Заев: Пописот ќе се спроведе во април 2021 година

ТВ21 - 25.09.2020

Нема да има ново одложување на пописот, тој ќе се спроведе во април 2021 година, дециден е премиерот Зоран Заев. – Пописот ќе се спроведе 2021 година. И точка. Го одложивме во 2020 година за 2021 по барање на опозицијата уште пред да се појави ...

Заев: Пописот ќе се спроведе во април 2021 година

Канал5 - 25.09.2020

Нема да има ново одложување на пописот, тој ќе се спроведе во април 2021 година, дециден е премиерот Зоран Заев. – Пописот ќе се спроведе 2021 година. И точка. Го одложивме во 2020 година за 2021 по барање на опозицијата уште пред да се појави ...

Попис во земјава ќе се спроведе во април 2021 година, најави Зоран Заев

ММС - 25.09.2020

Нема да има ново одложување на пописот, тој ќе се спроведе во април 2021 година, дециден е премиерот Зоран Заев. –Пописот ќе се спроведе 2021 година. И точка. Го одложивме во 2020 година за 2021 по барање на опозицијата уште пред да се појави ...

Пописот на населението во април 2021-ва, потврди Заев

Нетпрес - 25.09.2020

Нема да има ново одложување на пописот, тој ќе се спроведе во април 2021 година, дециден е премиерот Зоран Заев. „Пописот ќе се спроведе 2021 година. И точка. Го одложивме во 2020 година за 2021 по барање на опозицијата уште пред да се појави ...

Заев: Пописот ќе се спроведе во април догодина и точка

Вечер Прес - 25.09.2020

Нема да има ново одложување на пописот, тој ќе се спроведе во април 2021 година, дециден е премиерот Зоран Заев. – Пописот ќе се спроведе 2021 година. И точка. Го одложивме во 2020 година за 2021 по барање на опозицијата уште пред да се појави ...

Заев: Пописот ќе се спроведе во април 2021 година

Кајгана - 25.09.2020

Нема да има ново одложување на пописот, тој ќе се спроведе во април 2021 година, дециден е премиерот Зоран Заев. – Пописот ќе се спроведе во 2021 година и точка. Го одложивме во 2020 година за 2021 по барање на опозицијата уште пред да се појави ...

Заев: Пописот ќе се спроведе во април 2021 година

Независен - 25.09.2020

Нема да има ново одложување на пописот, тој ќе се спроведе во април 2021 година, дециден е премиерот Зоран Заев. – Пописот ќе се спроведе 2021 година. И точка. Го одложивме во 2020 година за 2021 по барање на опозицијата уште пред да се појави ...

Заев: Пописот ќе се спроведе во април 2021 година

Press24 - 25.09.2020

Нема да има ново одложување на пописот, тој ќе се спроведе во април 2021 година, дециден е премиерот Зоран Заев. – Пописот ќе се спроведе 2021 година. И точка. Го одложивме во 2020 година за 2021 по барање на опозицијата уште пред да се појави ...

Заев: Пописот ќе се спроведе во април 2021 година

Бриф - 25.09.2020

Нема да има ново одложување на пописот, тој ќе се спроведе во април 2021 година, дециден е премиерот Зоран Заев. – Пописот ќе се спроведе 2021 година. И точка. Го одложивме во 2020 година за 2021 по барање на опозицијата уште пред да се појави ...

Ќе бил догодина: Заев пак најавува попис

Република - 25.09.2020

Нема да има ново одложување на пописот, тој ќе се спроведе во април 2021 година, дециден е премиерот Зоран Заев. – Пописот ќе се спроведе 2021 година. И точка. Го одложивме во 2020 година за 2021 по барање на опозицијата уште пред да се појави ...

ЗАЕВ: Попис во април 2021-ва и точка!

Денешен - 25.09.2020

Нема да има ново одложување на пописот, тој ќе се спроведе во април 2021 година, дециден е премиерот Зоран Заев. – Пописот ќе се спроведе 2021 година. И точка. Го одложивме во 2020 година за 2021 по барање на опозицијата уште пред да се појави ...

Заев: Пописот ќе се спроведе во април 2021 година

Нова ТВ - 25.09.2020

Нема да има ново одложување на пописот, тој ќе се спроведе во април 2021 година, дециден е премиерот Зоран Заев. – Пописот ќе се спроведе 2021 година. И точка. Го одложивме во 2020 година за 2021 по барање на опозицијата уште пред да се појави ...

Заев: Пописот ќе се спроведе во април 2021 година

Бизнис Вести - 25.09.2020

Нема да има ново одложување на пописот, тој ќе се спроведе во април 2021 година, дециден е премиерот Зоран Заев. – Пописот ќе се спроведе 2021 година. И точка. Го одложивме во 2020 година за 2021 по барање на опозицијата уште пред да се појави ...

Попис во април наредната година

Скопје инфо - 25.09.2020

Нема да има ново одложување на пописот, тој ќе се спроведе во април 2021 година, дециден е премиерот Зоран Заев. – Пописот ќе се спроведе 2021 година. И точка. Го одложивме во 2020 година за 2021 по барање на опозицијата уште пред да се појави ...

Заев: Попис во април 2021 година

ММС - 25.09.2020

Премиерот Зоран Заев, одговарајќи на новинарско прашање истакна дека нема да има ново одложување на пописот, а најдоцниот термин за негово спроведување е април 2021 година. „ Заводот за статистика своите стари компјутери ги подари на образованието.

Нема да има ново одложување на пописот, закажан за април 2021

MakPress - 25.09.2020

Нема да има ново одложување на пописот, тој ќе се спроведе во април 2021 година, дециден е премиерот Зоран Заев. – Пописот ќе се спроведе 2021 година. И точка. Го одложивме во 2020 година за 2021 по барање на опозицијата уште пред да се појави ...

Заев: Пописот ќе се спроведе во април 2021 година

CivilMedia - 25.09.2020

Нема да има ново одложување на пописот, тој ќе се спроведе во април 2021 година, дециден е премиерот Зоран Заев. – Пописот ќе се спроведе 2021 година. И точка. Го одложивме во 2020 година за 2021 по барање на опозицијата уште пред да се појави ...

Се набавуваат 5650 лаптопи за пописот, чинат над 3 милиони евра

А1 On - 24.09.2020

Државниот завод за статистика набавува 5650 лаптоп компјутери по цена од 650 евра за претстојниот попис во април 2021 година. Вкупната вредност на набавените лаптопи „Ленови ТинкПад“ од 14 иничи, изнесува 3,2 милиони евра, а на социјалните мрежи ...