TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

(ВИДЕО) Манчевски: Со буџетот за 2019-та ги испорачуваме резултатите кои од нас ги бараат граѓаните

А1 On - 26.11.2018

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, на денешната прес-конференција го презентираше предлог буџетот на МИОА, за 2019-та година. Вкупниот буџет на МИОА за 2019-та година изнесува 1.554.840.000, и бележи мал пораст ...

Манчевски: За реформа на администрацијата следната година предвидени 66,3 милиони денари

Канал5 - 26.11.2018

Граѓаните треба да имаат јасна слика на што се трошат нивните пари, рече денеска министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски пред и официјално да ги соопшти буџетските проекции на МИОА за 2019 година.

Манчевски: Со буџетот за 2019-та ги испорачуваме резултатите кои од нас ги бараат граѓаните

ТВ21 - 26.11.2018

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, на денешната прес-конференција го презентираше предлог буџетот на МИОА, за 2019-та година. Вкупниот буџет на МИОА за 2019-та година изнесува 1.554.840.000, и бележи мал пораст ...

Презентиран буџетот на МИОА за 2019 година

Н.Македонија - 26.11.2018

Граѓаните треба да имаат јасна слика на што се трошат нивните пари, рече денеска министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски пред и официјално да ги соопшти буџетските проекции на МИОА за 2019 година.

(Видео) Манчевски: Со буџетот за 2019 ги испорачуваме резултатите кои од нас ги бараат граѓаните

Макфакс - 26.11.2018

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, на денешната прес-конференција го презентираше предлог-буџетот на Министерството за информатичко општество и администрација за 2019 година.

Манчевски: За реформа на администрацијата следната година предвидени 66,3 милиони денари

А1 On - 26.11.2018

Граѓаните треба да имаат јасна слика на што се трошат нивните пари, рече денеска министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски пред и официјално да ги соопшти буџетските проекции на МИОА за 2019 година.

МИОА го подготвува Регистарот на население

Академик - 26.11.2018

МИОА во моментов работи на проектот Регистар на население, како единствена база на податоци која ќе обезбеди ажурирани информации за населението во Македонија, истакна на денешната прес-конференција, Министерот за информатичко општество и ...

За реформа на администрацијата следната година предвидени 66,3 милиони денари

MTM - 26.11.2018

Граѓаните треба да имаат јасна слика на што се трошат нивните пари, рече денеска министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски пред и официјално да ги соопшти буџетските проекции на МИОА за 2019 година.

(Видео) Манчевски: Со буџетот за 2019 ги испорачуваме резултатите кои од нас ги бараат граѓаните

Centar - 26.11.2018

Министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, на денешната прес-конференција го презентираше предлог-буџетот на Министерството за информатичко општество и администрација за 2019 година.

Манчевски:За реформа на администрацијата следната година предвидени 66,3 милиони денари

Локално - 26.11.2018

Граѓаните треба да имаат јасна слика на што се трошат нивните пари, рече денеска министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски пред и официјално да ги соопшти буџетските проекции на МИОА за 2019 година.

Манчевски: Со буџетот за 2019-та ги испорачуваме резултатите кои од нас ги бараат граѓаните

4NEWS - 26.11.2018

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, на денешната прес-конференција го презентираше предлог буџетот на МИОА, за 2019-та година. Вкупниот буџет на МИОА за 2019-та година изнесува 1.554.840.000, и бележи мал пораст ...

Манчевски: За реформи на јавната администрација се предвидени 66,3 милиони денари, нема вработување по Рамковен

МКД - 26.11.2018

Граѓаните треба да имаат јасна слика на што се трошат нивните пари, рече денеска министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски пред и официјално да ги соопшти буџетските проекции на МИОА за 2019 година.

Манчевски: Со буџетот за 2019-та ги испорачуваме резултатите кои од нас ги бараат граѓаните

Бизнис Вести - 27.11.2018

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, на вчерашната прес-конференција го презентираше предлог буџетот на МИОА, за 2019-та година. Вкупниот буџет на МИОА за 2019-та година изнесува 1.554.840.000, и бележи мал пораст ...

Манчевски:За реформа на администрацијата следната година предвидени 66,3 милиони денари

Press24 - 26.11.2018

Граѓаните треба да имаат јасна слика на што се трошат нивните пари, рече денеска министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски пред и официјално да ги соопшти буџетските проекции на МИОА за 2019 година.

1,2 милијарди денари ќе потонат со МРТ, Македонска радиодифузија и АВМУ

+инфо - 26.11.2018

Граѓаните треба да имаат јасна слика на што се трошат нивните пари, рече денеска министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, пред и официјално да ги соопшти буџетските проекции на МИОА за 2019 година.

Манчевски: За реформа на администрацијата се предвидени 66,3 милиони денари

Слободен Печат - 26.11.2018

Според министерот, за реформи на јавната администрација се предвидени 66,3 милиони денари. Составен дел на буџетот се и 2,4 милиони денари за Електронскиот регистар на население. Граѓаните треба да имаат јасна слика на што се трошат нивните пари, ...

Манчевски:За реформа на администрацијата следната година предвидени 66,3 милиони денари

Сител - 26.11.2018

Граѓаните треба да имаат јасна слика на што се трошат нивните пари, рече денеска министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски пред и официјално да ги соопшти буџетските проекции на МИОА за 2019 година.

Манчевски:За реформа на администрацијата следната година предвидени 66,3 милиони денари

Бриф - 26.11.2018

Граѓаните треба да имаат јасна слика на што се трошат нивните пари, рече денеска министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски пред и официјално да ги соопшти буџетските проекции на МИОА за 2019 година.

Манчевски: За реформа на администрацијата следната година предвидени 66,3 милиони денари

iPortal - 26.11.2018

На прес-конференција во Владата Манчевски информира дека буџетот на Министерството за идната година ќе тежи вкупно 1,55 милијарди денари што е мал пораст од лани, а најголемиот дел од средствата, 1,2 милијарди, се наменети за финансирање на МРТ, ...

(Видео) Манчевски: 66,3 милиони денари за реформа на јавната администрација

1tv - 26.11.2018

Граѓаните треба да имаат јасна слика на што се трошат нивните пари, рече денеска министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски пред и официјално да ги соопшти буџетските проекции на МИОА за 2019 година.

Манчевски: Не се предвидени пари за вработувања по Рамковен договор

CivilMedia - 26.11.2018

„Повеќе пари за граѓаните“ е мотото под кое министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, ги презентираше средствата од буџетот на МИОА за 2019 година. Тој истакна дека граѓаните треба да имаат јасна слика на што се трошат ...