TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

И австрискиот парламент го објави документот на ЕУ со кој Бугарија бара да се откажеме од македонскиот јазик и ...

Република - 24.04.2020

На интернет страницата на австрискиот Парламент објавени се официјалните документи во врска со проширувањето на ЕУ и заклучоците од 25 март за добивање датум за преговори за Македонија и Албанија.

Австрискиот Парламент гo објави условувањето на Бугарија за македонската евроинтеграција

МКД - 24.04.2020

На интернет страницата на австрискиот Парламент објавени се документите во врска со проширувањето на ЕУ и заклучоците од 25 март за добивање датум за преговори за Македонија и Албанија. И од овие документи станува јасно дека Изјавата на Бугарија ...

Австрискиот Парламент гo објави условувањето на Бугарија за македонската евроинтеграција

Курир - 24.04.2020

На интернет страницата на австрискиот Парламент објавени се документите во врска со проширувањето на ЕУ и заклучоците од 25 март за добивање датум за преговори за Македонија и Албанија. И од овие документи станува јасно дека Изјавата на Бугарија ...

Австрискиот Парламент гo објави условувањето на Бугарија за македонската евроинтеграција

Press24 - 24.04.2020

На интернет страницата на австрискиот Парламент објавени се документите во врска со проширувањето на ЕУ и заклучоците од 25 март за добивање датум за преговори за Македонија и Албанија. И од овие документи станува јасно дека Изјавата на Бугарија ...

Австрискиот парламент гo објави условувањето на Бугарија за македонската евроинтеграција

Нетпрес - 24.04.2020

На интернет страницата на австрискиот Парламент објавени се документите во врска со проширувањето на ЕУ и заклучоците од 25 март за добивање датум за преговори за Македонија и Албанија. И од овие документи станува јасно дека Изјавата на Бугарија ...

Австрија ја објави уцената на Бугарија за Македонија во ЕУ

Expres - 24.04.2020

На интернет страницата на австрискиот Парламент објавени се документите во врска со проширувањето на ЕУ и заклучоците од 25 март за добивање датум за преговори за Македонија и Албанија, објави МКД.МК.

Австрискиот парламент потврди дека Бугарија бара да се откажеме од македонското малциство и јазик

PressingTV - 24.04.2020

На интернет страницата на австрискиот Парламент објавени се официјалните документи во врска со проширувањето на ЕУ и заклучоците од 25 март за добивање датум за преговори за Македонија и Албанија.

Условувањето од Бугарија за Македонија објавено и на страната на австрискиот парламент

MakPress - 24.04.2020

На интернет страницата на австрискиот Парламент објавени се документите во врска со проширувањето на ЕУ и заклучоците од 25 март за добивање датум за преговори за Македонија и Албанија. И од овие документи станува јасно дека Изјавата на Бугарија ...

Австрискиот парламент го објави документот на ЕУ во кој стои барањето на Бугарија да се откажеме од македонскиот јазик

Денешен - 24.04.2020

На интернет страницата на австрискиот Парламент објавени се официјалните документи во врска со проширувањето на ЕУ и закл Според овие документи станува јасно дека барањето на Бугарија стана дел од заклучокот за проширување на ЕУ, а се однесува на ...