TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Градското зеленило во Скопје има 65.844 дрвја

Независен - 16.01.2019

Градското зеленило во Скопје има 65.844 дрвја од 174 различни видови, покажува првата фаза од изработката на Зелениот катастар, кој вчера го промовираше Градот Скопје. Во Градскиот парк, на булеварите и градските улици има и 28.395 грмушки од 177 ...

СДСМ: Зелен катастар и ослободување на заробеното зеленило во Град Скопје

Макфакс - 16.01.2019

Борбата против загадувањето продолжува секојдневно како на централно, така и на локално ниво, посочуваат преку соопштение од владејачката СДСМ. Владата предводена од СДСМ, Град Скопје, општините, ресорното министерство и сите надлежни институции ...

Град Скопје изброи колку дрвја и грмушки има на булеварите и во парковите и изготви зелен катастар

Телма - 15.01.2019

Градските служби ги изброиле дрвјата и грмушките во Скопје. Геодетите го снимиле зеленилото, но само на булеварите и во парковите. За зеленилото помеѓу зградите и околу малите улички надлежни се општините.

Град Скопје прави попис на дрвјата и грмушките, активистите бараат мораториум на градби

24 Вести - 15.01.2019

Повеќе од 30 илјади евра издвоил Град Скопје за изработка на зелен катастар, проект со кој треба да се направи целосен попис на зелените површини во градот. Преку онлајн апликација треба да бидат прикажани сите дрвја и грмушки во Скопје, нивната ...

Шилегов го презентираше проектот „Зелен катастар“

Алсат-М - 15.01.2019

На булеварите и во парковите во Скопје засадени се над 68 илјади дрвја и над 28 илјади грмушки. Пилот проектот за мапирање на зелениот простор “Зелен Катастар”, презентиран од страна на градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, има за цел да ...

СКОПЈЕ ДОБИ ЗЕЛЕН КАТАСТАР: Во парковите и покрај булеварите растат 65.844 дрвја и 28.395 грмушки

Вечер Прес - 15.01.2019

Во Зелениот катастар има податоци за видот, староста и местоположбата на дрвјата и грмушките, а во следна фаза ќе бидат попишани дрвјата засадени на општински површини, во дворовите на јавните претпријатија, средни училишта и други установи, но и во ...

Зелениот катастар на дрвјата во Скопје преброја 65.844 дрвја и 28.395 грмушки

Мета - 15.01.2019

Скопје доби зелен катастар чија цел е подобрување на управувањето со јавното зеленило како и зајакнување на урбаната отпорност преку собирање на податоци за тоа со какво зеленило градот располага.

На булеварите и во парковите во Скопје има 65.000 дрвја, покажаа податоците на зелениот катастар на Град Скопје и УНДП

Сакам да кажам - 15.01.2019

На булеварите и парковите во Скопје има 65.844 дрвја и 28.325 грмушки. Ова го покажуваат податоците на зелениот катастар кој за прв пат го изработи Град Скопје заедно со УНДП. Во катастарот кој може да се види на Зелен катастар на Град Скопје има ...

Зелен катастар: Попишани 65.844 дрвја и 28.395 грмушки

Независен - 15.01.2019

Град Скопје во соработка со УНДП влезе во напредна фаза од реализацијата на активностите за воспоставување Зелен катастар на јавните зелени површини во градот. Основна цел на овој проект е заштита на животната средина, подобрување на управувањето со ...

Презентација на зелен катастар на град Скопје

Канал5 - 15.01.2019

Презентација на Зелен катастар на град Скопје е најавена за денеска во Советот на град Скопје. На презентацијата на зелениот катастар ќе се обрати скопскиот градоначалник Петре Шилегов. Зелениот катастар треба да помогне во заштитата на јавното ...

СДСМ: Борбата против загадувањето е постојана

Канал5 - 16.01.2019

Борбата против загадувањето продолжува секојдневно како на централно, така и на локално ниво. Владата предводена од СДСМ, Град Скопје, општините, ресорното министерство и сите надлежни институции продолжуваат со спроведување на мерките што ...

Зелен катастар: Преку попис ќе се штити зеленилото во градот

Скопје инфо - 15.01.2019

Град Скопје во соработка со УНДП влезе во напредна фаза од реализацијата на активностите за воспоставување Зелен катастар на јавните зелени површини во градот. Основна цел на овој проект е заштита на животната средина, подобрување на управувањето со ...

Презентација на зелен катастар на град Скопје

Скопје инфо - 15.01.2019

Презентација на Зелен катастар на град Скопје е најавена за денеска во Советот на град Скопје. На презентацијата на зелениот катастар ќе се обрати скопскиот градоначалник Петре Шилегов. Зелениот катастар треба да помогне во заштитата на јавното ...

СДСМ: Зелен катастар и ослободување на заробеното зеленило во Град Скопје

Точка - 16.01.2019

Борбата против загадувањето продолжува секојдневно како на централно, така и на локално ниво, посочуваат преку соопштение од владејачката СДСМ. Владата предводена од СДСМ, Град Скопје, општините, ресорното министерство и сите надлежни институции ...

Ќе се воспоставува Зелен катастар во Скопје

Н.Македонија - 15.01.2019

Град Скопје во соработка со УНДП влезе во напредна фаза од реализацијата на активностите за воспоставување Зелен катастар на јавните зелени површини во градот. Основна цел на овој проект е заштита на животната средина, подобрување на управувањето со ...

СДСМ: Зелен катастар и ослободување на заробеното зеленило во Град Скопје

24Инфо - 16.01.2019

Борбата против загадувањето продолжува секојдневно како на централно, така и на локално ниво, посочуваат преку соопштение од владејачката СДСМ. Владата предводена од СДСМ, Град Скопје, општините, ресорното министерство и сите надлежни институции ...

Презентиран Зелен катастар: Попишани 65.844 дрвја и 28.395 грмушки

24 Вести - 15.01.2019

Град Скопје во соработка со УНДП влезе во напредна фаза од реализацијата на активностите за воспоставување Зелен катастар на јавните зелени површини во градот. Основна цел на овој проект е заштита на животната средина, подобрување на управувањето со ...

СДСМ: Борбата против загадувањето е постојана

А1 On - 16.01.2019

„Борбата против загадувањето продолжува секојдневно како на централно, така и на локално ниво. Владата предводена од СДСМ, Град Скопје, општините, ресорното министерство и сите надлежни институции продолжуваат со спроведување на мерките што ...

Презентиран Зелен катастар: Попишани 65.844 дрвја и 28.395 грмушки

Канал5 - 15.01.2019

Град Скопје во соработка со УНДП влезе во напредна фаза од реализацијата на активностите за воспоставување Зелен катастар на јавните зелени површини во градот. Основна цел на овој проект е заштита на животната средина, подобрување на управувањето со ...

СДСМ: Борбата против загадувањето е постојана

МКД - 16.01.2019

Борбата против загадувањето продолжува секојдневно како на централно, така и на локално ниво. Владата предводена од СДСМ, Град Скопје, општините, ресорното министерство и сите надлежни институции продолжуваат со спроведување на мерките што ...

Шилегов ги изброја дрвата во Скопје, го објави бројот

Фактор - 15.01.2019

Петре Шилегов, градоначалникот на Скопје, во најавата за воведување на катастар на зелените површини наведе дека во главниот град досега се евидентирани 65.844 дрвја и 28.395 грмушки по геодетско снимање и прегледот на парковска инфраструктура.

СДСМ: Борбата против загадувањето е постојана, Зелен катастар и ослободување на заробеното зеленило во Град Скопје

iPortal - 16.01.2019

Борбата против загадувањето продолжува секојдневно како на централно, така и на локално ниво. Владата предводена од СДСМ, Град Скопје, општините, ресорното министерство и сите надлежни институции продолжуваат со спроведување на мерките што ...

Шилегов со нов проект за спас на зеленилото

CivilMedia - 15.01.2019

Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов на денешната презентација на проектот „Зелен катастар“ истакна дека основа цел на проектот е заштитата на животната средина, подобрување на управувањето со јавното зеленило, како и зајаканување на урбаната ...

Зелен катастар – во Скопје избројани 65.844 дрвја и 28.395 грмушки

Макфакс - 15.01.2019

Градот Скопје во соработка со УНДП влезе во напредна фаза од реализацијата на активностите за воспоставување Зелен катастар на јавните зелени површини во градот, односно досега се попишани 65.844 дрвја и 28.395 грмушки во градското зеленило.

Околу 65 илјади дрвја и 28.000 грмушки има на булеварите и парковите во главниот град

MTM - 15.01.2019

Според податоците на Зелениот катастар на булеварите и парковите во Скопје има пропишано 65.844 дрвја и 28.325 грмушки. Градот Скопје и УНДП го изработија првиот Зелен катастар во кој може да се видат сите зелени површини во градот.

Зелен катастар за Скопје – досега попишани 65.844 дрвја

Радио МОФ - 15.01.2019

Град Скопје денес информира дека има помрднување во изработката на Зелениот катастар на јавните зелени површини во главниот град, за кој во соработка со УНДП влегле во напредба фаза. Ова значи, досега се попишани 65.844 дрвја и 28.395 грмушки.

Зелен катастар – во Скопје избројани 65.844 дрвја и 28.395 грмушки

24Инфо - 15.01.2019

Градот Скопје во соработка со УНДП влезе во напредна фаза од реализацијата на активностите за воспоставување Зелен катастар на јавните зелени површини во градот, односно досега се попишани 65.844 дрвја и 28.395 грмушки во градското зеленило.

ВИДЕО: Зелен катастар – во Скопје избројани 65.844 дрвја и 28.395 грмушки

А1 On - 15.01.2019

Градот Скопје во соработка со УНДП влезе во напредна фаза од реализацијата на активностите за воспоставување Зелен катастар на јавните зелени површини во градот, односно досега се попишани 65.844 дрвја и 28.395 грмушки во градското зеленило.

Попишани 65.844 дрвја и 28.395 грмушки во градското зеленило

Бизнис Вести - 15.01.2019

Градот Скопје во соработка со УНДП влезе во напредна фаза од реализацијата на активностите за воспоставување Зелен катастар на јавните зелени површини во градот, односно досега се попишани 65.844 дрвја и 28.395 грмушки во градското зеленило.

Попишани 65.844 дрвја и 28.395 грмушки под надлежност на Град Скопје

Порта 3 - 15.01.2019

Од Град Скопје соопштуваат дека во соработка со УНДП влегле во напредна фаза од реализацијата на активностите за воспоставување Зелен катастар на јавните зелени површини во градот , односно досега се попишани 65.844 дрвја и 28.395 грмушки во ...

Презентација на проектот за Зелен катастар – попишани 65.844 дрвја и 28.395 грмушки во градско зеленио

Скопје1 - 15.01.2019

Градот Скопје во соработка со УНДП влезе во напредна фаза од реализацијата на активностите за воспоставување Зелен катастар на јавните зелени површини во градот, односно досега се попишани 65.844 дрвја и 28.395 грмушки во градското зеленило.

Зелен катастар – во Скопје избројани 65.844 дрвја и 28.395 грмушки

Денар - 15.01.2019

Градот Скопје во соработка со УНДП влезе во напредна фаза од реализацијата на активностите за воспоставување Зелен катастар на јавните зелени површини во градот, односно досега се попишани 65.844 дрвја и 28.395 грмушки во градското зеленило.

Зелен катастар – во Скопје избројани 65.844 дрвја и 28.395 грмушки

Локално - 15.01.2019

Градот Скопје во соработка со УНДП влезе во напредна фаза од реализацијата на активностите за воспоставување Зелен катастар на јавните зелени површини во градот, односно досега се попишани 65.844 дрвја и 28.395 грмушки во градското зеленило.

Зелен катастар – во Скопје избројани 65.844 дрвја и 28.395 грмушки

Centar - 16.01.2019

Град Скопје во соработка со УНДП влезе во напредна фаза од реализацијата на активностите за воспоставување зелен катастар на јавните зелени површини во градот, односно досега се попишани 65.844 дрвја и 28.395 грмушки во градското зеленило.