TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Штип инвестиција во водоводната мрежа вредна 300 000 евра

iPortal - 22.08.2019

Граѓаните на штипската населба Балканска за првпат добија чиста вода за пиење од градскиот водовод . -Вреди да се работи на вакви проекти кои значат живот за граѓаните, а преку кои јасно порачуваме дека нема граѓани од прв и втор ред.

По 28 години, жители од Штип конечно добија чиста вода за пиење

Фокус - 22.08.2019

Жителите на штипската населба „Балканска“ по 28 години конечно ќе добијат чиста вода за пиење. Досега, оваа населба се снабдуваше со вода за пиење од бунарите на поранешниот текстилен комбинат „Македонка“.

„Водовод“ исклучува диви приклучоци во Сарај, ем не плаќаат, ем полеваат ниви со питка вода

Сакам да кажам - 22.08.2019

Јавното претпријатие „Водовод и канализација“ во Скопје утрово почна да исклучува диви приклучоци на водоводната мрежа во Општина Сарај. Како што велат од претпријатието, голем број од жителите на оваа скопска населба со години на диво се приклучени ...

Еве зошто Матка цело лето е без вода (ГАЛЕРИЈА)

+инфо - 22.08.2019

Акцијата ќе продолжи и во наредниот период сѐ до целосно нормализирање на состојбата, велат од Водовод. Во текот на денешниот ден ЈП Водовод и Канализација – Скопје заедно со комунални инспектори од Град Скопје спроведува акција за исклучување на ...

Водата во неколку тетовски села и натаму не е за пиење

Мета - 21.08.2019

Водата во селото Теарце сè уште се зема од реката Бистрица и се користи само за техничка употреба, а не за пиење. Иако беше кажано дека од вторник вода ќе се црпи само од изворите а не од реката, од ЈП “Хигиена“ велат дека со препорака на Институтот ...

Негрижата за водата ќе нѐ остави жедни

Н.Македонија - 21.08.2019

Македонија важи за држава богата со квалитетна вода за пиење. Но речиси секоја година во летниот период жителите на голем број градски и селски средини во земјава се соочуваат со сериозен проблем од недостиг од вода за пиење.

Штипската населба Балканска приклучена на градскиот водовод

Опсервер - 27.02.2020

Општина Штип заедно со јавното претпријатие „Исар“ го комплетираше најголемото барање на граѓаните од населбата Балканска, од денеска и последните домаќинствата во Балканска добиваат чиста и здрава вода за пиење од Филтер станицата.

„Водовод“ исклучува диви приклучоци во Сарај: Полеваат ниви со питка вода, а не плаќаат!

Фокус - 22.08.2019

Во Скопје утрово почнаа да се исклучуваат дивите приклучоци на водоводната мрежа во општина Сарај. Како што велат од јавното претпријатието на „Водовод и канализација“, голем број од жителите на оваа скопска населба со години на диво се приклучени ...

Акција во Сарај: Се исклучуваат диви приклучоци на вода

Фактор - 22.08.2019

Во текот на денешниот ден ЈП Водовод и Канализација - Скопје заедно со комунални инспектори од Град Скопје спроведуваат акција за исклучување на диви приклучоци на територијата на општина Сарај.

Шестотини жители од населбата „Балканска“ конечно ќе пијат чиста вода

Вечер Прес - 22.08.2019

Жителите на штипската населба Балканска по 28 години конечно ќе добијат чиста вода за пиење. Досега, оваа населба со вода за пиење се снабдуваше од бунарите на поранешниот текстилен комбинат „Македонка“.

„Водовод“ во акција за исклучување диви приклучоци во Сарај

Макфакс - 22.08.2019

Во текот на денешниот ден ЈП „Водовод и канализација“ – Скопје заедно со комунални инспектори од Град Скопје спроведува акција за исклучување диви приклучоци на територијата на општина Сарај.

По 28 години жителите на штипската населба „Балканска“ ќе добијат чиста вода за пиење

MakPress - 22.08.2019

Жителите на штипската населба „Балканска“ по 28 години конечно ќе добијат чиста вода за пиење. Досега, оваа населба се снабдуваше со вода за пиење од бунарите на поранешниот текстилен комбинат „Македонка“.

Водовод во акција за исклучување на диви приклучоци во Сарај

Скопје инфо - 22.08.2019

Во текот на денешниот ден ЈП Водовод и Канализација – Скопје заедно со комунални инспектори од Град Скопје спроведуваат акција за исклучување на диви приклучоци на територијата на општина Сарај.

Акција за исклучување на диви приклучоци за вода во општина Сарај

Канал5 - 22.08.2019

Екипи на ЈП Водовод и канализација заедно со комунални инспектори од Град Скопје денеска спроведуваат акција за исклучување на диви приклучоци на територијата на општина Сарај. Покрај многубројните апели за разумно и рационалното користење на водата ...

Водовод во акција за исклучување на диви приклучоци во Сарај

Точка - 22.08.2019

Во текот на денешниот ден ЈП Водовод и Канализација – Скопје заедно со комунални инспектори од Град Скопје спроведуваат акција за исклучување на диви приклучоци на територијата на општина Сарај.

Акција за исклучување на диви приклучоци за вода во општина Сарај

MTM - 22.08.2019

Екипи на ЈП Водовод и канализација заедно со комунални инспектори од Град Скопје денеска спроведуваат акција за исклучување на диви приклучоци на територијата на општина Сарај. Покрај многубројните апели за разумно и рационалното користење на водата ...

Акција за исклучување на диви приклучоци за вода во општина Сарај

Слободен Печат - 22.08.2019

Од Водовод апелираат за разумно користење на водата од страна на сите граѓани на целата територија на град Скопје Екипи на ЈП Водовод и канализација заедно со комунални инспектори од Град Скопје денеска спроведуваат акција за исклучување на диви ...

ЈП Водовод исклучува диви приклучоци во Сарај

МКД - 22.08.2019

Денеска ЈП „Водовод и Канализација - Скопје" заедно со комунални инспектори од град Скопје спроведуваат акција за исклучување на диви приклучоци на територијата на општина Сарај. Покрај многубројните апели за разумно и рационалното користење на ...

Акција за исклучување на диви приклучоци за вода во општина Сарај

Локално - 22.08.2019

Еипи на ЈП Водовод и канализација заедно со комунални инспектори од Град Скопје денеска спроведуваат акција за исклучување на диви приклучоци на територијата на општина Сарај. Покрај многубројните апели за разумно и рационалното користење на водата ...

Акција за исклучување на диви приклучоци за вода во општина Сарај

Либертас - 22.08.2019

Екипи на ЈП Водовод и канализација заедно со комунални инспектори од Град Скопје денеска спроведуваат акција за исклучување на диви приклучоци на територијата на општина Сарај. Покрај многубројните апели за разумно и рационалното користење на водата ...

Се исклучуваат дивите приклучоци во Сарај

Вечер Прес - 22.08.2019

ЈП „Водовод и канализација“ заедно со комунални инспектори на Град Скопје спроведуваат акција за исклучување на диви приклучоци на територијата на општина Сарај. – Покрај многубројните апели за разумно и рационалното користење на водата во периоди ...

Во Сарај во секоја петта шахта имало водомер

Скопје инфо - 22.08.2019

Во текот на денешниот ден ЈП Водовод и Канализација – Скопје заедно со комунални инспектори од Град Скопје спроведува акција за исклучување на диви приклучоци на територијата на општина Сарај.

„Водовод и Канализација“ исклучуваа диви приклучоци во Сарај

24 Вести - 22.08.2019

Во текот на денешниот ден ЈП „Водовод и Канализација“ - Скопје заедно со комунални инспектори од Град Скопје спроведе акција за исклучување на диви приклучоци на територијата на општина Сарај.