TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Новата премиерка сака да го скрати работното време во Финска

Сакам да кажам - 07.01.2020

Новата премиерка Сана Марин сака да воведе флексибилно работно време во Финска, што би вклучувало четири работни дена неделно и шестчасовен работен ден. Триесет и четиригодишната Марин, која е втор најмлад премиер на светот, смета дека тоа би им ...

Во Финска ќе се работи четири дена по шест часа: „Луѓето заслужуваат повеќе време за себе“

Слободен Печат - 07.01.2020

Марин, која во моментов е најмладата шефица на влада во светот, соопшти оти планот ѝ е да ја испроба иницијативата. Новата премиерка на Финска, Сана Марин (34), се заложи за воведување на флексибилен работен распоред, кој ќе се состои од четири ...

Финска ќе воведе работна недела од 4 дена и работно време од 6 часа на ден

МКД - 06.01.2020

Новата премиерка на Финска повика да се воведе флексибилен работен распоред, кој ќе се состои од четири работни дена неделно и шест работни часа дневно. Сана Марин, најмладата шефица на влада во светот, соопшти дека планира да ја проба ...

Најубав подарок за празниците: Во оваа европска земја 70 отсто од граѓаните добија повисоки плати

Сител - 06.01.2020

Премиерката на Финска Сана Марин, моментално е една од најмладите шефови на влади во светот, и во новогодишната порака им порача на граѓаните дека силата на Финска лежи во „нејзините грашани и нивното знаење“, нагласувајќи дека образованието игра ...

Премиерката на Финска воведува четиридневна работна недела

Макфакс - 06.01.2020

Новата премиерка на Финска, Сана Марин (34) се заложи за воведување на флексибилно работно време во земјата, што би значело четири работни дена во неделата, по шест часа на ден. „Сметам дека луѓето заслужуваат да поминуваат повеќе време со своите ...

Показна вежба на новата финска премиерка за подобар свет и посреќни луѓе

Факултети - 06.01.2020

Новата финска премиерка Сана Марин од декември се обидува да воведе флексибилно работно време од 6 часа и работна недела која би траела 4 дена. Сана Марин на 34-годишна возраст стана премиерка и како најмлада жена во светот на таа позиција привлече ...

Премиерката на Финска воведува четиридневна работна недела

24Инфо - 06.01.2020

Новата премиерка на Финска, Сана Марин (34) се заложи за воведување на флексибилно работно време во земјата, што би значело четири работни дена во неделата, по шест часа на ден. „Сметам дека луѓето заслужуваат да поминуваат повеќе време со своите ...

Во Финска 70 отсто од граѓаните добија повисоки плати

Нетпрес - 06.01.2020

Премиерката на Финска Сана Марин, моментално е една од најмладите шефови на влади во светот, и во новогодишната порака им порача на граѓаните дека силата на Финска лежи во „нејзините граѓани и нивното знаење“, нагласувајќи дека образованието игра ...

Финска ќе воведе работна недела од 4 дена и работно време од 6 часа на ден

Курир - 06.01.2020

Новата премиерка на Финска повика да се воведе флексибилен работен распоред, кој ќе се состои од четири работни дена неделно и шест работни часа дневно. Сана Марин, најмладата шефица на влада во светот, соопшти дека планира да ја проба ...

Финска ќе воведе работна недела од 4 дена и работно време од 6 часа на ден

Нетпрес - 06.01.2020

Новата премиерка на Финска повика да се воведе флексибилен работен распоред, кој ќе се состои од четири работни дена неделно и шест работни часа дневно. Сана Марин, најмладата шефица на влада во светот, соопшти дека планира да ја проба ...

Работна недела од 4 дена, 6 часа на ден и повисоки плати за 70 отсто од вработените

Република - 06.01.2020

Сана Марин, 34-годишната премиерка на Финска и една од најмладите шефови на влади во светот, во новогодишната порака им порача на граѓаните дека силата на Финска лежи во „нејзините грашани и нивното знаење“, нагласувајќи дека образованието игра ...

Ќе работат само четири дена и тоа по шест часа

Фактор - 07.01.2020

Финска ќе воведе работна недела од четири дена и работно време од шест часа на ден. Новата финска премиерка Сана Марин повика да се воведе флексибилен работен распоред, кој ќе се состои од четири работни дена неделно и шест работни часа дневно.

Во Финска ќе се работат четири дена по шест часа

+инфо - 07.01.2020

Во Финска, во моментот работното време изнесува осум часа на ден, пет дена неделно.Предлогот со воодушевување го поздрави финската министерка за образование, Ли Андерсон, лидер на Левата алијанса.

Рајот на земјата: Шест часа работа само четири дена во неделата

Press24 - 07.01.2020

Новата премиерка на Финска, Сана Марин, воведува четитри работни дена во неделата и шестчасовно работно време. - „Сметам дека луѓето заслужуваат да поминуваат повеќе време со своите семејства, со најблиските, да се посветат на своите хобија и други ...

Иницијатива во Финска за работна недела од 4 дена и 6 часа дневно

Радио МОФ - 07.01.2020

Новата премиерка на Финска, Сана Марин повика да се воведе флексибилен работен распоред, кој би се состоел од четири работни дена неделно и шест работни часа дневно. Најмладата шефица на влада во светот, соопшти дека планира да ја проба ...