TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Владата потврди 30 милиони денари за Вардар

Вечер Прес - 26.06.2019

Европскиот ракометен шампион Вардар ќе ја добие највената финансиска инјекција од Владата на Република Македонија, која на својата 141 седница ги потврдија премиите за ракометниот клуб и младиот борач Бесир Алили кои достојно ја претставија нашата ...

Успесите на РК Вардар и Бесир Алили парично наградени од Владата на РСМ

1tv - 26.06.2019

Владата на РСМ парично ги награди успесите на Ракометниот клуб Вардар и младиот борач Бесир Алили. 30 милиони денари ќе добие Вардар за освоената титула Европски шампион во ракомет. Со 1 милион денари е награден Бесир Алили за европската шампионска ...

Владата потврди: Вардар ќе добие 30 милиони денари!

24 Ракомет - 26.06.2019

На вчерашната 141 седница, Владата на Република Македонија, ја потврди најавената одлука за награда на ракометниот клуб Вардар во изност од 30 милиони денари. „Владата денеска донесе одлука да му додели 30 милиони денари на Ракометниот клуб Вардар ...

Потврдено: 30 милиони денари за РК Вардар, 300 000 денари за Алили

AKO - 26.06.2019

Македонскиот и европски ракометен првак, Вардар за успехот во Лигата на шампионите за оваа сезона ќе доби 30 милиони денари. Ова го потврдија на денешната седница на Владата на Северна Македонија.

Владата потврди 30 милиони денари за Вардар, милион денари за Бесир Алили

Gol.mk - 26.06.2019

Владата на Македонија на својата 141. седница ги потврди паричните премии за ракометниот клуб Вардар , како и за младиот борач Бесир Алили кои достоинствено ја претставија нашата држава надвор од границите.

Владата ја потврди одлуката за паричната награда на Вардар, еден милион денари доби и златниот Алили

Дерби - 25.06.2019

Владата на нашата земја денеска и официјално на 141 седница ги потврди наградите за двата големи спортски успеси кои Вардар и младиот Бесир Алили ни ги донесоа во изминатиов период. Како што беше најавено Вардар за освоениот пехар во Лигата на ...

Владата ја потврди наградата за РК Вардар, еден милион денари и за Алили

Екипа - 25.06.2019

На денешната своја седница Владата на С. Македонија денеска донесе одлука да му додели 30 милиони денари на РК Вардар по големиот успех и освоената титула во ракометната Лига на шампиони. Од Владата само официјално ја потврдија со денешната одлука ...

Владата ја потврди наградата од 500.000 евра за Вардар, одобри пари и за златниот Алили!

Sport 1 - 25.06.2019

Владата денеска донесе одлука да му додели 30 милиони денари Вардар по големиот успех и освоената титула во ракометната Лига на шампиони. Освен црвено-црните пари од државата ќе добије Бесир Алили за златниот медал на Европското првенство во борење ...

Владата ќе додели 30 милиони денари награда за Р.К. Вардар

Магазин - 26.06.2019

На денешната 141 седница Владата донесе одлука да бидат доделени 30 милиони денари на Ракометниот клуб,европскиот првак, Вардар. Триесетте милиони денари ќе бидат доделени за освоената титула на Р.К.Вардар кој по втор пат стана Европски шампион во ...

Владата на денешната седница ја потврди паричната награда за Вардар

SportMedia - 25.06.2019

Вардар ќе добие финансиска инјекција од Владата на РМ како што беше највено веднаш по освојувањето на титулата. На денешната седница беше одлучено на европскиот, македонски и регионален првак да му бидат доделени 30 милиони денари или пола милион ...

Владата додели 30 милиони за Вардар и милион денари за шампионот Алили

Скопје24 - 25.06.2019

Владата денеска на седница донесе одлука да додели 30 милиони денари на Ракометниот клуб Вардар за освоената титула Европски шампион во ракомет. На седницата е донесена и одлука да додели еден милион денари на Бесир Алили за европската шампионска ...

Одлука на Влада: Милион денари за Бесир Алили и 30 милиони денари за РК Вардар

Gostivarpress.mk - 25.06.2019

Владата на денешната седница донесе одлука за доделување на парични награди за РК Вардар и младиот борач Бесир Алили. Според одлуката, Ракометниот клуб Вардар за освоената титула Европски шампион во ракомет ќе добие 30 милиони денари, додека Бесир ...

Бесир Алили и РК Вардар со парични награди од владата за освоените шампионски титули

Макфакс - 25.06.2019

Владата донесе одлука да му додели 30 милиони денари на ракометниот клуб „Вардар“ за освоената титула Европски шампион во ракомет. Милион денари владата ќе му додаели и на младиот спортист Бесир Алили за европската шампионска титула во борење во ...

Потврдено: Вардар ќе добие 30 милиони денари!

Спортски - 26.06.2019

Македонскиот и европски ракометен првак, Вардар за успехот во Лигата на шампионите за оваа сезона ќе доби 30 милиони денари, потврдија од Владата на Република Македонија. Финансиската помош за вардарци беше најавена од премиерот Зоран Заев по ...

30 милиони денари за Вардар, еден за титулата на Алили

Република - 25.06.2019

На денешната 141 седница, Владата денеска донесе одлука да му додели 30 милиони денари на Ракометниот клуб Вардар за освоената титула Европски шампион во ракомет. Воедно, донесена е одлука да му се доделат 1 милион денари на Бесир Алили за ...

Потврдено: Вардар ќе добие 30 милиони денари!

Таратур - 26.06.2019

Македонскиот и европски ракометен првак, Вардар за успехот во Лигата на шампионите за оваа сезона ќе доби 30 милиони денари, потврдија од Владата на Република Македонија. Финансиската помош за вардарци беше најавена од премиерот Зоран Заев по ...

Владата одлучи: На „Вардар“ 30 милиони денари, а на Бесир Алили милион денари за европските титули

еМагазин - 25.06.2019

Владата денеска донесе одлука да му додели 30 милиони денари на Ракометниот клуб „Вардар“ за освоената титула Европски шампион во ракомет, како и одлука да му додели 1 милион денари на Бесир Алили за европската шампионска титула во борење во ...

Владата му додели 1 милион денари на Бесир Алили за европската шампионска титула во борење

iPortal - 25.06.2019

Владата денеска донесе одлука да му додели 30 милиони денари на Ракометниот клуб Вардар за освоената титула Европски шампион во ракомет, како и одлука да му додели 1 милион денари на Бесир Алили за европската шампионска титула во борење во ...

Бесир Алили и РК Вардар со парични награди од владата за освоените шампионски титули

Н.Македонија - 25.06.2019

Владата на Република Македонија донесе одлука да му додели 30 милиони денари на ракометниот клуб „Вардар“ за освоената титула Европски шампион во ракомет. Владата исто така ќе му додели еден милион денари на младиот спортист Бесир Алили за ...

30 милиони денари за РК „Вардар“ и 1 милион за Алили

Р.С.Европа - 25.06.2019

Владата донесе одлука да му додели 30 милиони денари на ракометниот клуб „Вардар“ за освоената титула Европски шампион во ракомет, како и одлука да му додели 1 милион денари на Бесир Алили за европската шампионска титула во борење во категоријата ...

Бесир Алили и РК Вардар со парични награди од владата за освоените шампионски титули

24Инфо - 25.06.2019

Владата донесе одлука да му додели 30 милиони денари на ракометниот клуб „Вардар“ за освоената титула Европски шампион во ракомет. Милион денари владата ќе му додаели и на младиот спортист Бесир Алили за европската шампионска титула во борење во ...

Од Владата 30 милиони за Вардар и милион денари за Алили за европските шампионски титули

Сител - 25.06.2019

Владата денеска на седница донесе одлука да додели 30 милиони денари на Ракометниот клуб Вардар за освоената титула Европски шампион во ракомет. На седницата е донесена и одлука да додели еден милион денари на Бесир Алили за европската шампионска ...

Владата ќе одвои 30 милиони за Вардар и милион денари за Алили за освоените европски титули

Независен - 25.06.2019

Фото: Б.Грданоски - Дочек на шампионите Владата денеска на седница донесе одлука да додели 30 милиони денари на Ракометниот клуб Вардар за освоената титула Европски шампион во ракомет. На седницата е донесена и одлука да додели еден милион денари на ...

Од Владата 30 милиони за Вардар и милион денари за Алили за европските шампионски титули

Либертас - 25.06.2019

Владата денеска на седница донесе одлука да додели 30 милиони денари на Ракометниот клуб Вардар за освоената титула Европски шампион во ракомет. На седницата е донесена и одлука да додели еден милион денари на Бесир Алили за европската шампионска ...

Владата додели 30 милиони за Вардар и милион денари за Алили

ММС - 25.06.2019

Владата денеска на седница донесе одлука да додели 30 милиони денари на Ракометниот клуб Вардар за освоената титула Европски шампион во ракомет. На седницата е донесена и одлука да додели еден милион денари на Бесир Алили за европската шампионска ...

Владата одобри 500.000 евра за Вардар и 16.000 евра за Бесир Алили

Фокус - 25.06.2019

Владата денеска донесе одлука да му додели 30 милиони денари на Ракометниот клуб Вардар за освоената титула Европски шампион во ракомет. Исто така, Владата донесе одлука да му додели 1 милион денари на Бесир Алили за европската шампионска титула во ...

Владата додели 30 милиони за Вардар и милион денари за шампионот Алили

+инфо - 25.06.2019

Владата денеска на седница донесе одлука да додели 30 милиони денари на Ракометниот клуб Вардар за освоената титула Европски шампион во ракомет. На седницата е донесена и одлука да додели еден милион денари на Бесир Алили за европската шампионска ...

Владата издвои: 30 милиони денари на РК „Вардар“ и 1 милион денари на Бесир Алили

Скопје1 - 25.06.2019

Владата денеска донесе одлука да му додели 30 милиони денари на Ракометниот клуб Вардар за освоената титула Европски шампион во ракомет, како и одлука да му додели 1 милион денари на Бесир Алили за европската шампионска титула во борење во ...

Владата ќе им додели 30 милиони на ракометарите на Вардар и милион денари на Алили за шампионските титули

Слободен Печат - 25.06.2019

На седницата е донесена и одлука да додели еден милион денари на Бесир Алили за европската шампионска титула во борење. На денешната седница Владата донесе одлука да додели 30 милиони денари на Ракометниот клуб Вардар за освоената титула Европски ...

Владата додели 30 милиони денари за Вардар и милион денари за шампионот Алили

Нетпрес - 25.06.2019

Владата денеска на седница донесе одлука да додели 30 милиони денари на Ракометниот клуб Вардар за освоената титула Европски шампион во ракомет. На седницата е донесена и одлука да додели еден милион денари на Бесир Алили за европската шампионска ...

Владата одобри 500.000 евра за Вардар и 16.000 евра за Бесир Алили

Република - 26.06.2019

Владата вчера донесе одлука да му додели 30 милиони денари на Ракометниот клуб Вардар за освоената титула Европски шампион во ракомет. Исто така, Владата донесе одлука да му додели 1 милион денари на Бесир Алили за европската шампионска титула во ...

Владата додели 30 милиони денари за Вардар и милион денари за шампионот Алили

Точка - 25.06.2019

Владата денеска на седница донесе одлука да додели 30 милиони денари на Ракометниот клуб Вардар за освоената титула Европски шампион во ракомет. На седницата е донесена и одлука да додели еден милион денари на Бесир Алили за европската шампионска ...

Владата додели 30 милиони денари за Вардар и милион денари за шампионот Алили

24Инфо - 26.06.2019

Владата денеска на седница донесе одлука да додели 30 милиони денари на Ракометниот клуб Вардар за освоената титула Европски шампион во ракомет. На седницата е донесена и одлука да додели еден милион денари на Бесир Алили за европската шампионска ...

Од Владата 30 милиони за Вардар и милион денари за Алили за европските шампионски титули

Вечер Прес - 26.06.2019

Владата денеска на седница донесе одлука да додели 30 милиони денари на Ракометниот клуб Вардар за освоената титула Европски шампион во ракомет. На седницата е донесена и одлука да додели еден милион денари на Бесир Алили за европската шампионска ...