TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Османи се сретна со Грвала-Шварц

Канал5 - 30.07.2021

Министерот за надворешни работи на Македонија Бујар Османи денес во Скопје ѝ беше домаќин на заменик-премиерката и министерка за надворешни работи и дијаспора на Косово, Доника Грвала-Шварц, која престојува во официјална посета на Македонија.

За шефицата на косовската дипломатија, „Отворен Балкан“ е опасна идеја

360 степени - 30.07.2021

Министерката за надворешни работи на Косово, Доника Гервала на денешната прва официјална посета на С Македонија, изјави дека „Отворен Балкан“, како иницијатива за регионална соработка е опасна идеја.

Заев со Гервала-Шварц: Косово е меѓу значајните трговски партнери на нашата држава

Локално - 30.07.2021

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев, се сретна со Доника Гервала-Шварц, втора заменик-премиерка и министерка за надворешни работи и дијаспора на Република Косово.

Гервала: Косово смета дека иницијативата „Отворен Балкан“ е опасна

Алсат-М - 30.07.2021

Министерката за надворешни работи на Косово, Доника Гервала, оцени дека иницијативата „Отворен Балкан“ е опасна за Република Косово. Според неа, оваа иницијатива ја загрозува заедничката цел на земјите од регионот, а тоа е членството во Европската ...

Средба на премиерот Заев со косовската заменик-премиерка и министерка Гервала-Шварц: Балканот е дел од Европа, а ...

Бриф - 30.07.2021

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев, се сретна со Доника Гервала-Шварц, втора заменик-премиерка и министерка за надворешни работи и дијаспора на Република Косово.

Заев се сретна со косовската заменик-премиерка и министерка Гервала-Шварц

Канал5 - 30.07.2021

Балканот е дел од Европа, а евроинтеграциите се од полза и за регионот и за ЕУ. Претседателот на Владата на Македонија, Зоран Заев, се сретна со Доника Гервала-Шварц, втора заменик-премиерка и министерка за надворешни работи и дијаспора на Република ...

Заев-Гервала-Шварц: Балканот е дел од Европа, а евроинтеграциите се од полза и за регионот и за ЕУ

Frontline - 30.07.2021

Заев, се сретна со Доника Гервала-Шварц, втора заменик-премиерка и министерка за надворешни работи и дијаспора на Република Косово. На состанокот е заеднички констатирано дека односите помеѓу двете држави се добри, дека Косово е меѓу значајните ...

Заев-Шварц: Балканот е дел од Европа, а евроинтеграциите се од полза и за регионот и за ЕУ

24Инфо - 30.07.2021

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев, се сретна со Доника Гервала-Шварц, втора заменик-премиерка и министерка за надворешни работи и дијаспора на Република Косово.

Заев – Гервала-Шварц: Eвроинтеграциите се од полза и за регионот и за ЕУ

360 степени - 30.07.2021

Граѓаните и на Северна Македонија и на Косово, во голем дел, ги поддржуваат европските перспективи и двете државите се подготвени да продолжат да се развиваат во тој правец, преку унапредување на меѓусебната соработка, постојани унапредувања во ...

Средба Заев – Гервала-Шварц: Балканот е дел од Европа, а евроинтеграциите се од полза и за регионот и за ЕУ

Слободен Печат - 30.07.2021

Граѓаните и на Северна Македонија и на Косово, во голем дел, ги поддржуваат европските перспективи и двете државите се подготвени да продолжат да се развиваат во тој правец, преку унапредување на меѓусебната соработка, постојани унапредувања во ...

Средба Заев – Гервала-Шварц: Балканот е дел од Европа, а евроинтеграциите се од полза и за регионот и за ЕУ

Press24 - 30.07.2021

Граѓаните и на Северна Македонија и на Косово, во голем дел, ги поддржуваат европските перспективи и двете државите се подготвени да продолжат да се развиваат во тој правец, преку унапредување на меѓусебната соработка, постојани унапредувања во ...

Османи утре ќе и биде домаќин на Гервала-Шварц

ТВ21 - 29.07.2021

Утре (на 30-ти јули 2021 год.), министерот за надворешни работи на Република Северна Македонија, Бујар Османи ќе и биде домаќин на заменикот–премиерката и министерка за надворешни работи и дијаспора на Република Косово, Доника Гервала Шварц.

Османи утре ќе и биде домаќин на Гервала-Шварц

Zoom - 29.07.2021

Утре (на 30-ти јули 2021 год.), министерот за надворешни работи на Република Северна Македонија, Бујар Османи ќе и биде домаќин на заменикот–премиерката и министерка за надворешни работи и дијаспора на Република Косово, Доника Гервала Шварц.

Османи домаќин на косовската министерка за надворешни работи и дијаспора Гервала Шварц

Слободен Печат - 30.07.2021

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи денеска ќе биде домаќин на вицепремиерката и министерка за надворешни работи и дијаспора на Република Косово, Доника Гервала Шварц. Како што соопшти МНР, во фокусот на разговорите меѓу двајцата министри ...

Османи домаќин на косовската министерка за надворешни работи и дијаспора Гервала Шварц

Независен - 30.07.2021

М инистерот за надворешни работи Бујар Османи денеска ќе биде домаќин на вицепремиерката и министерка за надворешни работи и дијаспора на Република Косово, Доника Гервала Шварц. Како што соопшти МНР, во фокусот на разговорите меѓу двајцата министри ...

Османи домаќин на косовската министерка за надворешни работи и дијаспора Гервала Шварц

24Инфо - 30.07.2021

М инистерот за надворешни работи Бујар Османи денеска ќе биде домаќин на вицепремиерката и министерка за надворешни работи и дијаспора на Република Косово, Доника Гервала Шварц. Како што соопшти МНР, во фокусот на разговорите меѓу двајцата министри ...

Османи домаќин на косовската министерка за надворешни работи и дијаспора Гервала Шварц

Опсервер - 30.07.2021

– М инистерот за надворешни работи Бујар Османи денеска ќе биде домаќин на вицепремиерката и министерка за надворешни работи и дијаспора на Република Косово, Доника Гервала Шварц. Како што соопшти МНР, во фокусот на разговорите меѓу двајцата ...

Османи домаќин на косовската министерка за надворешни работи и дијаспора Гервала Шварц

Канал5 - 30.07.2021

Министерот за надворешни работи Бујар Османи денеска ќе биде домаќин на вицепремиерката и министерка за надворешни работи и дијаспора на Република Косово, Доника Гервала Шварц. Како што соопшти МНР, во фокусот на разговорите меѓу двајцата министри ...

Османи ќе ја пречека косовската вицепремиерка Гервала Шварц

Фокус - 30.07.2021

М инистерот за надворешни работи Бујар Османи денеска ќе биде домаќин на вицепремиерката и министерка за надворешни работи и дијаспора на Република Косово, Доника Гервала Шварц. Како што соопшти МНР, во фокусот на разговорите меѓу двајцата министри ...

Османи домаќин на косовската министерка за надворешни работи и дијаспора Гервала Шварц

Frontline - 30.07.2021

М инистерот за надворешни работи Бујар Османи денеска ќе биде домаќин на вицепремиерката и министерка за надворешни работи и дијаспора на Република Косово, Доника Гервала Шварц. Како што соопшти МНР, во фокусот на разговорите меѓу двајцата министри ...

Османи домаќин на косовската министерка за надворешни работи и дијаспора Гервала Шварц

Либертас - 30.07.2021

– М инистерот за надворешни работи Бујар Османи денеска ќе биде домаќин на вицепремиерката и министерка за надворешни работи и дијаспора на Република Косово, Доника Гервала Шварц. Како што соопшти МНР, во фокусот на разговорите меѓу двајцата ...

Османи домаќин на косовската министерка за надворешни работи и дијаспора Гервала Шварц

MakPress - 30.07.2021

Министерот за надворешни работи Бујар Османи денеска ќе биде домаќин на вицепремиерката и министерка за надворешни работи и дијаспора на Република Косово, Доника Гервала Шварц. Како што соопшти МНР, во фокусот на разговорите меѓу двајцата министри ...