TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ФОТО: Еве кој народ е најпаметен на Балканот

Нетпрес - 13.05.2015

Хрватите и Словенците имаат највисок коефициент на интелигенција на Балканот. За разлика од нив најниско рангирани на балканското подрачје кога станува збор за нивото на интелигенцијата имаат Албанците, покажува мапата на интелигенција на нациите во ...

Каде е Македонија на мапата на најинтелигентни нации во Европа?

Република - 13.05.2015

Квалитетот на образованието во голема мерка влијае на резулттатот на коефицентот на интелигенцијата, односно нискиот просек повеќе укажува на лошиот пристап кон квалитетното образование, а не на вродената интелигенција.

ФОТО: Кој народ има највисок коефициент на интелегенција

Сител - 13.05.2015

Хрватите и Словенците имаат највисок коефициент на интелигенција на Балканот. За разлика од нив најниско рангирани на балканското подрачје кога станува збор за нивото на интелигенцијата имаат Албанците, покажува мапата на интелигенција на нациите во ...

Каде е Македонија на мапата на најинтелигентни нации во Европа?

Вечер Прес - 13.05.2015

Квалитетот на образованието во голема мерка влијае на резулттатот на коефицентот на интелигенцијата, односно нискиот просек повеќе укажува на лошиот пристап кон квалитетното образование, а не на вродената интелигенција.

Според оваа мапа Македонците не се најпаметни, но има и поглупави!

Точка - 12.05.2015

Доколку мислите дека Македонците можат да се пофалат со висока интелигенција, сте се излажале, бидејќи според некои истражувања се наоѓаме при дното меѓу европските народи. Квалитетот на образованието во голема мера влијае на IQ резултатите, односно ...

КАДЕ Е МАКЕДОНИЈА: Погледнете ја мапата на најинтелигентните нации во Европа!

Пулс24 - 13.05.2015

Квалитетот на образованието во голема мерка влијае на резултатот на коефицентот на интелигенцијата, односно нискиот просек на интелигенција повеќе укажува на лоши пристап кон квалитетното образование, а не на вродената интелигенција.

МАКЕДОНЦИТЕ НЕ СЕ НАЈПАМЕТНИ, НО ИМА И ПОГЛУПАВИ: Погледнете ја мапата на интелигенција во Европа

Sky - 13.05.2015

Квалитетот на образованието во голема мера влијае на IQ резултатите, односно нискиот просек на IQ повеќе укажува на лошиот пристап на квалитетното образование, а не на вродената интелигенција.

Кој народ во Европа е најинтелегентен? (мапа)

ЗаЗабава - 13.05.2015

Хрватите и Словенците имаат највисок коефициент на интелигенција на Балканот. За разлика од нив најниско рангирани на балканското подрачје кога станува збор за нивото на интелигенцијата имаат Албанците, покажува мапата на интелигенција на нациите во ...

Мапа на најинтелегентните нации во Европа/Фото

Lider - 14.05.2015

Квалитетот на образованието во голема мерка влијае на резулттатот на коефицентот на интелигенцијата, односно нискиот просек повеќе укажува на лошиот пристап кон квалитетното образование, а не на вродената интелигенција.

ФОТО: Кој балкански народ има највисок коефициент на интелигенција?

Курир - 13.05.2015

Хрватите и Словенците имаат највисок коефициент на интелигенција на Балканот. За разлика од нив најниско рангирани на балканското подрачје кога станува збор за нивото на интелигенцијата имаат Албанците, покажува мапата на интелигенција на нациите во ...