TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Германските инвеститори ја оценија владата со нула, се фокусирала на надворешна политика ја заборавила економијата

24 Вести - 27.03.2019

Владата доби оценка нула од германските инвеститори во земјава. Ниту една од над 200 компании, не се задоволни од работата на Владата. Сметаат дека фокусот на надворешната политика, ја стави во заден план економијата.

Германските компании немаат добри оценки за власта и економијата, но пак би инвестирале

Телма - 27.03.2019

Нема добри оценки за Владата од германскиот бизнис. Ниту една од 200 компании со германски капитал кои работат во земјава работењето на актуелната Влада на економски план не го оценуваат како добро, за 46 отсто тоа е лошо, за 49 проценти е ...

Мартенс: Се наоѓаме во мала земја со муабети „рекла казала“, „Дрексел мајер“ не планира да замине

ТВ21 - 27.03.2019

Одговорајќи на новинарско прашање дали „Дрексел мајер“ планира да си замине од земјава, директорот на Делегацијата на германското стопанство, Патрик Мартенс беше категоричен и повторно рече дека тоа се муабети „рекла – казала“: – Земјава има проблем ...

Германските инвеститори и дадоа нула на владата, ја оценија економијата како лоша

Алфа - 27.03.2019

Германците и дадоа нула на Владата – ова е оценката во последната анкета на Делегацијата на германското стопанство. Мнозинството од инвеститорите се незадоволни од тоа како функционира актуелната влада.

Германските компании со лоши оценки за економските политики на владата

Канал5 - 27.03.2019

Ниедна од 200 германски компании кои инвестирале во земјава нема добро мислење за економските политики и резултати на Владата. 49% имаат само задоволително мислење, 46% имаат лошо мислење, а 5% не сакале да дадат коментар, покажува анкетата на ...

Половина германски инвеститори со лоша оценка за економијата

Р.С.Европа - 27.03.2019

Сконцентрираноста кон надворешната политика, го одвлекла вниманието од економијата, покажува последната анкета за деловната клима спроведена меѓу членовите на македонско-германското стопанство.

Германските инвеститори и дадоа нула на Владата

Вечер Прес - 27.03.2019

Фокусот на политиките треба да биде на приватниот сектор, затоа што притисокот станува се поголем, а само добрите плаќачи на даноци може да ја направат среќна Владата, порачува Патрик Мартенс, директор на Делегацијата Оценка нула за својата работа ...

Германските инвеститори ја оценија Владата со нула, само работниците положија

+инфо - 27.03.2019

Владата беше сконцентрирана кон надворешната политика, а фокусот го изгуби во однос на економската политика и тоа резултира со вакви оценки, појасни Патрик Мартенс , директор на Делегацијата на германското стопанство во земјава Германските ...

Ниту еден од германските инвеститори во земјава не рекол добро за работата на Владата

Република - 27.03.2019

Сконцентрираноста кон надворешната политика, го одвлече вниманието од економијата. Поради ова, ниту еден од германските инвеститори во земјава не рекол добро за работата на Владата, а дури 46 отсто истакнале дека е лоша, покажува последната анкета ...

Германските инвеститори ѝ дадоа нула на Владата, ја оценија економијата како лоша

Република - 27.03.2019

Германците ѝ дадоа нула на Владата – ова е оценката во последната анкета на Делегацијата на германското стопанство врз германските инвеститори во земјава. Мнозинството од инвеститорите се незадоволни од тоа како функционира актуелната влада.

СКАНДАЛ: Германците ја оценија со нула економската политика на владата на Заев!

Курир - 27.03.2019

Германските бизнисмени во земјава ја оценија со нула македонската влада! Германците сметаат дека владата дала приоритет на надворешната политика, но го изгубила фокусот во економијата. Лоши оценки добија и владините даночни реформи, немањето ...

Германските инвеститори со лоша оценка за Владата зашто се фокусирала само на надворешната политика

Локално - 27.03.2019

Сконцентрираноста кон надворешната политика, го одвлече вниманието од економијата. Поради ова, ниту еден од германските инвеститори во земјава не рекол добро за работата на Владата, а дури 46 отсто истакнале дека е лоша, покажува последната анкета ...

СКАНДАЛ: Германците ја оценија со нула економската политика на владата на Заев!

Нетпрес - 27.03.2019

Германските бизнисмени во земјава ја оценија со нула македонската влада! Германците сметаат дека владата дала приоритет на надворешната политика, но го изгубила фокусот во економијата. Лоши оценки добија и владините даночни реформи, немањето ...

Германските инвеститори со лоша оценка за Владата зашто се фокусирала само на надворешната политика

1tv - 27.03.2019

Сконцентрираноста кон надворешната политика, го одвлече вниманието од економијата. Поради ова, ниту еден од германските инвеститори во земјава не рекол добро за работата на Владата, а дури 46 отсто истакнале дека е лоша, покажува последната анкета ...

Германските инвеститори со лоша оценка за Владата зашто се фокусирала само на надворешната политика

Опсервер - 27.03.2019

Сконцентрираноста кон надворешната политика, го одвлече вниманието од економијата. Поради ова, ниту еден од германските инвеститори во земјава не рекол добро за работата на Владата, а дури 46 отсто истакнале дека е лоша, покажува последната анкета ...

Германските инвеститори со лоша оценка за Владата

MakPress - 27.03.2019

Сконцентрираноста кон надворешната политика, го одвлече вниманието од економијата. Поради ова, ниту еден од германските инвеститори во земјава не рекол добро за работата на Владата, а дури 46 отсто истакнале дека е лоша, покажува последната анкета ...

Германските инвеститори до Владата: Надворешната политика го одвлече вниманието од економијата

Нова ТВ - 27.03.2019

Сконцентрираноста кон надворешната политика, го одвлече вниманието од економијата. Поради ова, ниту еден од германските инвеститори во земјава не рекол добро за работата на Владата, а дури 46 отсто истакнале дека е лоша, покажува последната анкета ...

Германските инвеститори со лоша оценка за Владата зашто се фокусирала само на надворешната политика

Сител - 27.03.2019

Сконцентрираноста кон надворешната политика, го одвлече вниманието од економијата. Поради ова, ниту еден од германските инвеститори во земјава не рекол добро за работата на Владата, а дури 46 отсто истакнале дека е лоша, покажува последната анкета ...

Владата се фокусира на надворешната политика, економијата се губи, оценуваат германските инвеститори

МКД - 27.03.2019

Сконцентрираноста кон надворешната политика, го одвлече вниманието од економијата и поради ова ниту еден од германските инвеститори во земјава не рекол добро за работата на Владата, а дури 46 отсто истакнале дека е лоша, покажува последната анкета ...

„Нула“ од германските инвеститори за Владата (ВИДЕО)

ТВ21 - 27.03.2019

Ниту еден од германските инвеститори во земјава не рекол добро за работата на Владата, а дури 46 отсто истакнале дека е лоша, покажува последната анкета за деловната клима спроведена меѓу членовите на Македонско-германското стопанство.

Германските инвеститори со критики за Владата зашто се фокусирала само на надворешната политика

Либертас - 27.03.2019

Сконцентрираноста кон надворешната политика, го одвлече вниманието од економијата. Поради ова, ниту еден од германските инвеститори во земјава не рекол добро за работата на Владата, а дури 46 отсто истакнале дека е лоша, покажува последната анкета ...