TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Левица: Срамот во ООН за Македонија продолжува – Фрчковски гласаше „Против“ Резолуцијата за борба против фашизмот и ...

Антропол - 05.11.2023

Во Генералното собрание во ООН, со 112 гласови „ЗА“, беше усвоена нацрт-Резолуција за ,,Борба против глорификација на нацизмот, неонацизмот и другите практики кои придонесуваат за поттикнување на современите форми на расизам, расна дискриминација, ...

Во ОН усвоена е нацрт резолуција против нацизмот предложена од Русија, Македонија гласаше против

МКД - 04.11.2023

Третиот комитет на Генералното собрание на ОН вчера го усвои нацртот на резолуцијата за борба против глорификацијата на нацизмот, предложена од Русија. За нацртот на резолуцијата гласаа 112 земји, против беа 50, меѓу кои САД, Украина, Велика ...

Левица: Фрчковски гласаше „против“ Резолуцијата за Борба против фашизмот и нацизмот

А1 On - 05.11.2023

Во Генералното собрание во ООН, со 112 гласови „ЗА“, беше усвоена нацрт-Резолуција за ,,Борба против глорификација на нацизмот, неонацизмот и другите практики кои придонесуваат за поттикнување на современите форми на расизам, расна дискриминација, ...

ЛЕВИЦА ВЕЛИ ДЕКА СРАМОТ ВО ОН ПРОДОЛЖУВА Фрчковски гласаше „против” Резолуција за величање на нацизмот

+инфо - 05.11.2023

Левица истакнува на оваа гласење од Фрчковски му претходеше и гласањето воздржан за Резолуцијата во која се повикуваше на заштита на цивилите и почитување на правните и хуманитарни обврски во однос на израелско-палестинскиот конфликт.

Левица: Гласот против резолуцијата во ОН е во време кога во земјава има тренд на величење на фашисти и балисти

МКД - 05.11.2023

Левица реагира на гласот на Македонија во ОН против резолуцијата за борба против фашизмот и неонацизмот и наведува дека тоа се случува во време кога во земјава на сцената атакуваат бугарскиот фашизам и балистите.

Левица : Фрчкоски гласаше „против“ Резолуцијата за Борба против фашизмот и нацизмот

Независен - 05.11.2023

Во Генералното собрание во ООН, со 112 гласови „ЗА“, беше усвоена нацрт-резолуција за ,,Борба против глорификација на нацизмот, неонацизмот и другите практики кои придонесуваат за поттикнување на современите форми на расизам, расна дискриминација, ...

Срамот во ОН продолжува, вели Левивца, Фрчковски гласаше „против” Резолуција за величање на нацизмот

Нетпрес - 05.11.2023

Во Генералното собрание во ОН, со 112 гласови „за”, беше усвоена нацрт-Резолуција за „Борба против глорификација на нацизмот, неонацизмот и другите практики кои придонесуваат за поттикнување на современите форми на расизам, расна дискриминација, ...