TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Словенија со Устав забрани продажба на изворите на вода за пиење

Р.С.Европа - 08.06.2019

Словенечкото Собрание со нов уставен амандман го прогласи правото на питка вода за основно човеково право. На овој начин, практично се оневозможува приватизацијата во оваа област, бидејќи само државата може да управува со изворите и другите водните ...

Словенија отсега и со Устав брани продажба на изворите на вода

Опсервер - 08.06.2019

8 јуни 2019 Балкан Грин Енерџи њуз Словенечкиот парламент со нов уставен амандман го прогласи правото на питка вода за основно човеково право. На овој начин, практично се оневозможува приватизацијата во оваа област, бидејќи само државата може да ...

Словенија со Устав забрани продажба на изворите на вода за пиење

Окно - 10.06.2019

Словенечкото Собрание со нов уставен амандман го прогласи правото на питка вода за основно човеково право. На овој начин, практично се оневозможува приватизацијата во оваа област, бидејќи само државата може да управува со изворите и другите водни ...

Словенија отсега и со Устав брани продажба на изворите на вода

Локално - 08.06.2019

Словенечкиот парламент со нов уставен амандман го прогласи правото на питка вода за основно човеково право. На овој начин, практично се оневозможува приватизацијата во оваа област, бидејќи само државата може да управува со изворите и другите водните ...

Словенија отсега и со Устав брани продажба на изворите на вода

24Инфо - 08.06.2019

Словенечкиот парламент со нов уставен амандман го прогласи правото на питка вода за основно човеково право. На овој начин, практично се оневозможува приватизацијата во оваа област, бидејќи само државата може да управува со изворите и другите водните ...

ПРАВОТО НА ПИТКА ВОДА ЧОВЕКОВО ПРАВО: Словенија отсега и со Устав брани продажба на вода

Денешен - 08.06.2019

Словенечкиот парламент со нов уставен амандман го прогласи правото на питка вода за основно човеково право. На овој начин, практично се оневозможува приватизацијата во оваа област, бидејќи само државата може да управува со изворите и другите водните ...

Словенија со Устав забрани продажба на изворите на вода

+инфо - 08.06.2019

Словенечкиот парламент со нов уставен амандман го прогласи правото на питка вода за основно човеково право. На овој начин, практично се оневозможува приватизацијата во оваа област, бидејќи само државата може да управува со изворите и другите водните ...

Словенија отсега и со Устав брани продажба на изворите на вода

MakPress - 08.06.2019

Словенечкиот парламент со нов уставен амандман го прогласи правото на питка вода за основно човеково право. На овој начин, практично се оневозможува приватизацијата во оваа област, бидејќи само државата може да управува со изворите и другите водните ...

Словенија со Устав забрани продажба на изворите на вода

Република - 08.06.2019

Словенечкиот парламент со нов уставен амандман го прогласи правото на питка вода за основно човеково право. На овој начин, практично се оневозможува приватизацијата во оваа област, бидејќи само државата може да управува со изворите и другите водните ...

Словенците добија уставно право на питката вода – таа е непрофитен ресурс!

Вечер Прес - 08.06.2019

Словенечкиот парламент со нов уставен амандман го прогласи правото на питка вода за основно човеково право. На овој начин, практично се оневозможува приватизацијата во оваа област, бидејќи само државата може да управува со изворите и другите водните ...

Словенија забрани приватизација на изворите за вода

Expres - 08.06.2019

Словенечкото Собрание со нов уставен амандман го прогласи правото на питка вода за основно човеково право. На овој начин, практично се оневозможува приватизацијата во оваа област, бидејќи само државата може да управува со изворите и другите водните ...