TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Царовска: Дезинформации се тврдењата за скратено работно време на вработените кои се пред пензија

Независен - 20.09.2019

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска како дезинформации и шпекулации ги оцени информациите дека со новиот закон за работни односи, кој е во фаза на изработка, се планира намалување на работното време за повозрасните работници без ...

Убава вест за идните пензионери - жените со навршени 60, а мажите со 62 години ќе работат по шест часа, а ќе ја задржат ...

Точка - 20.09.2019

Ова е една од поубавите новини за идните пензионери според која жените со навршени 60, а мажите 62 години старост ќе работат по шест часа дневно, а ќе ја задржат цела плата. Во министерството за труд и социјална политика во моментов се работи на ...

ЌЕ ВАЖИ ЗА ЖЕНИ СО 60 И МАЖИ СО 62 ГОДИНИ: Ќе работат по 6 часа

Фактор - 20.09.2019

Жените со навршени 60 и мажите со 62 години ќе работат по 6 часа за иста плата. Во Министерството за труд и социјална политика во тек е изготвување на Законот за работни односи чие донесување е планирано за годинава.

Измени на ЗРО: Жените со навршени 60 и мажите со 62 години, ќе работат по 6 часа, за истата плата?

Нетпрес - 20.09.2019

Во Министерството за труд и социјална политика, МТСП, во тек е изготвување на новите измени во Законот за работни односи, чие конечно донесување се предвидува да биде до крајот на годинава.

Добра вест за оние кои се близу до пензија: Ќе работат помалку, а за истата плата

365 - 20.09.2019

Со новиот Закон за работни односи, кој е планирано да биде донесен годинава, ќе се овозможи намалување на работното време за повозрасните работници, пренесува „Локално.мк“ . Според информациите, во изготвувањето на Законот во Министерството за труд ...

Жени со 60 и мажи со 62 години да работат 6 часа?

Expres - 20.09.2019

Во министерството за труд и социјална политика во тек е изготвување на Новиот Закон за работни односи чие донесување е планирано за годинава ќе предвидувба жените со навршени 60 и мажите со 62 години старост да работат по 6 часа, а да ја задржат ...

Одлична новина за идните пензионери: Жените со навршени 60 и мажите со 62 години старост ќе работат по 6 часа, а ја ...

Скопје24 - 18.09.2019

Во министерството за труд и социјална политика во тек е изготвување на Законот за работни односи чие донесување е планирано за годинава. Имено, според информиациите предвидено е да се овозможи намалување на работното време за повозрасните работници ...

Одлична новина за идните пензионери – жените со навршени 60 и мажите со 62 години старост ќе работат по 6 часа, а ја ...

Локално - 20.09.2019

Во министерството за труд и социјална политика во тек е изготвување на Законот за работни односи чие донесување е планирано за годинава. Имено, според информациите предвидено е да се овозможи намалување на работното време за повозрасните работници ...

Одлична новина за идните пензионери – жените со навршени 60 и мажите со 62 години старост ќе работат по 6 часа, а ја ...

24Инфо - 20.09.2019

Одлична новина за идните пензионери – жените со навршени 60 и мажите со 62 години старост ќе работат по 6 часа, а ја задржуваат целата плата Во министерството за труд и социјална политика во тек е изготвување на Законот за работни односи чие ...

Одлична новина за идните пензионери – жените со навршени 60 и мажите со 62 години старост ќе работат по 6 часа, а ја ...

iPortal - 20.09.2019

Во министерството за труд и социјална политика во тек е изготвување на Законот за работни односи чие донесување е планирано за годинава. Имено, според информиациите предвидено е да се овозможи намалување на работното време за повозрасните работници ...

Одлична новина за идните пензионери – жените со навршени 60 и мажите со 62 години старост ќе работат по 6 часа, а ја ...

Бриф - 20.09.2019

Во министерството за труд и социјална политика во тек е изготвување на Законот за работни односи чие донесување е планирано за годинава. Имено, според информиациите предвидено е да се овозможи намалување на работното време за повозрасните работници ...

Добра вест за оние што се блиску до пензија: Ќе работат помалку за иста плата

Република - 20.09.2019

Во министерството за труд и социјална политика во тек е изготвување на Законот за работни односи чие донесување е планирано за годинава. Имено, според информациите предвидено е да се овозможи намалување на работното време за повозрасните работници ...

Нов закон за работни односи: Жените со 60 и мажите со 62 години ќе работат 6 часа за иста плата

+инфо - 20.09.2019

Дополнително, наведуваат од порталот, ќе биде воведена можност државата да субвенционира ангажман на млади кадри кои ќе ги заменуваат во преостанатите 2 часа. Новиот закон за работни односи што го подготвува Министерството за труд и социјална ...

Жените со навршени 60 и мажите со 62 години ќе работат по 6 часа – платата им останува иста

1tv - 20.09.2019

Во министерството за труд и социјална политика во тек е изготвување на Законот за работни односи чие донесување е планирано за годинава. Според информациите предвидено е да се овозможи намалување на работното време за повозрасните работници без ...

Царовска: Дезинформации се тврдењата за скратено работно време на вработените кои се пред пензија

Канал5 - 20.09.2019

Тоа се дезинформации. Нека потврди медиумот кој извесувал за тоа оти таква информација има од МТСП Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска како дезинформации и шпекулации ги оцени информациите дека со новиот закон за работни односи, ...

Царовска: Дезинформација е дека работници пред пензија ќе работат 6 часа за иста плата

+инфо - 20.09.2019

Нека потврди медиумот кој извесувал за тоа оти таква информација има од МТСП. Донесувањето на законот за работни односи се врши на транспарентен начин, вели Царовска. Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска како дезинформации и ...

Царовска: Дезинформации се тврдењата за скратено работно време на вработените кои се пред пензија

Скопје инфо - 20.09.2019

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска како дезинформации и шпекулации ги оцени информациите дека со новиот закон за работни односи, кој е во фаза на изработка, се планира намалување на работното време за повозрасните работници без ...

Царовска: Дезинформации се тврдењата за скратено работно време на вработените кои се пред пензија

24Инфо - 20.09.2019

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска како дезинформации и шпекулации ги оцени информациите дека со новиот закон за работни односи, кој е во фаза на изработка, се планира намалување на работното време за повозрасните работници без ...

Царовска: Дезинформации се тврдењата за скратено работно време на вработените кои се пред пензија

MTM - 20.09.2019

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска како дезинформации и шпекулации ги оцени информациите дека со новиот закон за работни односи, кој е во фаза на изработка, се планира намалување на работното време за повозрасните работници без ...