TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

МАНУ ќе избира нови академици, меѓу нив и Драги Ѓоргиев - Ванковска одбиена

Канал5 - 08.02.2022

Во предлогот за редовни членови влегуваат истакнати научници или уметници чии научни трудови или уметнички остварувања претставуваат високи достигунувања и се меѓународно признати. Ко-претседателот на мешовитата комисија со Бугарија, историчарот ...

Драги Ѓоргиев и Сашко Кедев предложени за редовни членови на МАНУ

24 Вести - 08.02.2022

Историчарот Драги Ѓоргиев, докторот сашко кедев и писателот и професор Венко Андоновски,поранешната кандидатка за претседател на Македонија Мируше Хоџа се дел од 24-те предлози за редовни и дописни членови на македонската академија на науки и ...

Драги Ѓоргиев и Сашко Кедев предложени за редовни членови на МАНУ

МКД - 08.02.2022

Историчарот Драги Ѓоргиев, докторот Сашко Кедев и писателот и професор Венко Андоновски се дел од 24-те предлози за редовни и дописни членови на Македонската академија на науки и уметности ( МАНУ ).

ВАНКОВСКА ОДБИЕНА ОД МАНУ Нема академска титула за колумнистката

+инфо - 08.02.2022

Меѓу кандидадите за редовни членови на МАНУ се кардиологот Сашко Кедев, Драги Ѓоргиев, Изет Зекири, Марјан Марковиќ и Александар Димовски. Не помина предлогот професорката Билјана Ванковска да стане член на Македонската академија на науки и ...

Сашко Кедев, Венко Андоновски, Драги Георгиев меѓу кандидатите за членови на МАНУ

Република - 07.02.2022

Кардиологот Сашко Кедев, писателот Венко Андоновски, историчарот Драги Ѓоргиев се дел од имињата што се најдоа на листите на предложени кандидати за Македонската академија на науките и уметностите.

Кедев, Андоновски, Георгиев меѓу кандидатите за членови на МАНУ

Lider - 07.02.2022

Кардиологот Сашко Кедев, писателот Венко Андоновски, историчарот Драги Ѓоргиев се дел од имињата што се најдоа на листите на предложени кандидати за Македонската академија на науките и уметностите.

Сашко Кедев и Венко Андоновски меѓу кандидатите за членови на МАНУ

Независен - 07.02.2022

Кардиологот Сашко Кедев, писателот Венко Андоновски, историчарот Драги Ѓоргиев се дел од имињата што се најдоа на листите на предложени кандидати за Македонската академија на науките и уметностите.

МАНУ ќе избира нови академици, меѓу нив и Драги Ѓоргиев – Ванковска одбиена

Либертас - 08.02.2022

Ко-претседателот на мешовитата комисија со Бугарија, историчарот Драги Ѓоргиев, кардиологот Сашко Кедев, кој во 2004-та година беше кандидат за претседател на државата и писателот и професор Венко Андоновски се меѓу 24-те имиња на предложени ...

Драги Ѓоргиев и Сашко Кедев предложени за редовни членови на МАНУ

24Инфо - 08.02.2022

Историчарот Драги Ѓоргиев, докторот сашко кедев и писателот и професор Венко Андоновски,поранешната кандидатка за претседател на Македонија Мируше Хоџа се дел од 24-те предлози за редовни и дописни членови на македонската академија на науки и ...