TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Антолог“ ја објави „Девојката смрт“ од Луцифе Фаулерова, наградена од ЕУ за 2021 година

Република - 22.02.2023

Издавачката куќа „Антолог“ од Скопје во рамките на проектот „Созддадено во Европа: Моќта на различноста“ ја објави книгата „Девојката смрт“ од Луцифе Фаулерова, која ја доби нарадата за литература на Европската Унија за 2021 година.

Објавена „Девојката Смрт“ од чешката писателка Луцие Фаулерова

MakPress - 22.02.2023

Издавачката куќа „Антолог“ од Скопје ја објави книгата „Девојката Смрт“ од чешката писателка Луцие Фаулерова, во рамките на проектот „Создадено во Европа: Моќта на различноста“. Книгата на македонски јазик е објавена со поддршка на програмата ...

Објавена „Девојката Смрт“ од чешката писателка Луцие Фаулерова

Опсервер - 22.02.2023

Издавачката куќа „Антолог“ од Скопје ја објави книгата „Девојката Смрт“ од чешката писателка Луцие Фаулерова, во рамките на проектот „Создадено во Европа: Моќта на различноста“. Книгата на македонски јазик е објавена со поддршка на програмата ...

Објавена „Девојката Смрт“ од чешката писателка Луцие Фаулерова

Курир - 22.02.2023

Издавачката куќа „Антолог“ од Скопје ја објави книгата „Девојката Смрт“ од чешката писателка Луцие Фаулерова, во рамките на проектот „Создадено во Европа: Моќта на различноста“. Книгата на македонски јазик е објавена со поддршка на програмата ...

Објавена „Девојката Смрт“ од чешката писателка Луцие Фаулерова

МКД - 22.02.2023

Издавачката куќа „Антолог“ од Скопје ја објави книгата „Девојката Смрт“ од чешката писателка Луцие Фаулерова, во рамките на проектот „Создадено во Европа: Моќта на различноста“. Книгата на македонски јазик е објавена со поддршка на програмата ...

Книгата „Девојката смрт“ наградена од ЕУ излезе на македонски

Н.Македонија - 23.02.2023

Издавачката куќа „Антолог“ ја објави книгата „Девојката смрт“ од Луцие Фаулерова, која ја доби Наградата за литература на Европската Унија за 2021 година. Додека се враќа со воз во родното место, на Марија, главниот лик и раскажувач во романот, ѝ се ...

Објавена „Девојката Смрт“ од чешката писателка Луцие Фаулерова

Вечер Прес - 23.02.2023

Издавачката куќа „Антолог“ од Скопје ја објави книгата „Девојката Смрт“ од чешката писателка Луцие Фаулерова, во рамките на проектот „Создадено во Европа: Моќта на различноста“. Книгата на македонски јазик е објавена со поддршка на програмата ...