TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Драмата „Што е силеџија?“ премиерно во Театар за деца и младинци

Р.С.Европа - 18.11.2020

„Што е силеџија?“ е насловена претставата чии автори се Горјан Милошевски и Хана Миленковска што премиерно ќе биде прикажана оваа среда, на 18 ноември во 19 часот во Театарот за деца и младинци во Скопје.

„Што е силеџија“ вечерва премерно на сцената на Театарот за деца и младинци

Република - 18.11.2020

Во Театарот за деца и младинци вечерва во 19 часот премерно ќе биде изведена младинската претставата „Што е силеџија” во режија на Хана Миленковска, која заедно со Горјан Милошевски се автори на текстот.

„Што е силеџија“ – претстава за „заразниот гнев“ во Театар за деца и младинци

Радио МОФ - 17.11.2020

Проблемите со врсничкото насилство е една од главните теми на претставата „ Што е силеџија “, која ќе може да се погледне утре, на 18 ноември со почеток во 19 часот. Претставата ќе се одигра на сцената на Театарот за деца и младинци.

Премиера на ТДМ: „Што е силеџија“ – младинска претстава за врсничко насилство

Вечер Прес - 17.11.2020

Новата младинска претстава во режија на Хана Миленковска и во продукција на Театарот за деца и младинци која премиерно ќе се изведе на 18 ноември во 19 часот ги опфаќа проблемите поврзани со врсничкото насилство поточно силеџиството во едно средно ...

Премиерна изведба на младинската претстава ,,Што е силеџија”

Скопје инфо - 16.11.2020

НУ Театар за деца и младинци ја најавува премиерната изведба на младинската претставата „Што е силеџија”, авторски текст на Горјан Милошевски и Хана Миленковска, во режија на Хана Миленковска, која ќе се одржи на 18.11.2020 (среда) во 19:00 часот.

Театарот за деца и младинци со нова премиера – „Што е силеџија“

Опсервер - 18.11.2020

– Во Театарот за деца и младинци вечер во 19 часот премерно ќе биде изведена младинската претставата „Што е силеџија” во режија на Хана Миленковска, која заедно со Горјан Милошевски се автори на текстот.

„Што е силеџија“ – нова претстава на Театарот за деца и младинци

МКД - 18.11.2020

Во Театарот за деца и младинци вечерва во 19 часот премерно ќе биде изведена младинската претставата „Што е силеџија” во режија на Хана Миленковска, која заедно со Горјан Милошевски се автори на текстот.

Театарот за деца и младинци со нова премиера – „Што е силеџија“

Независен - 18.11.2020

Во Театарот за деца и младинци вечер во 19 часот премерно ќе биде изведена младинската претставата „Што е силеџија” во режија на Хана Миленковска, која заедно со Горјан Милошевски се автори на текстот.

Театарот за деца и младинци со нова премиера – „Што е силеџија“

24 Вести - 18.11.2020

Во Театарот за деца и младинци вечер во 19 часот премерно ќе биде изведена младинската претставата „Што е силеџија” во режија на Хана Миленковска, која заедно со Горјан Милошевски се автори на текстот.

Театарот за деца и младинци со нова премиера – „Што е силеџија“

А1 On - 18.11.2020

Во Театарот за деца и младинци вечер во 19 часот премерно ќе биде изведена младинската претставата „Што е силеџија” во режија на Хана Миленковска, која заедно со Горјан Милошевски се автори на текстот.

Претставата „Што е силеџија” ќе се изведе премиерно во Театарот за деца и млади

+инфо - 18.11.2020

Во претставата на прв план се опфаќаат проблемите поврзани со врсничкото насилство, поточно силеџиството во едно средно училиште. Во Театарот за деца и младинци вечер премерно ќе биде изведена младинската претставата „Што е силеџија” во режија на ...

Претставата „Што е силеџија” премиерно во Театарот за деца и млади

Нетпрес - 18.11.2020

Во Театарот за деца и младинци вечер премерно ќе биде изведена младинската претставата „Што е силеџија” во режија на Хана Миленковска, која заедно со Горјан Милошевски се автори на текстот.

Театарот за деца и младинци со нова премиера – „Што е силеџија“

Либертас - 18.11.2020

Во Театарот за деца и младинци вечер во 19 часот премерно ќе биде изведена младинската претставата „Што е силеџија” во режија на Хана Миленковска, која заедно со Горјан Милошевски се автори на текстот.

Театарот за деца и младинци со нова премиера – „Што е силеџија“

Скопје инфо - 18.11.2020

Во Театарот за деца и младинци вечер во 19 часот премерно ќе биде изведена младинската претставата „Што е силеџија” во режија на Хана Миленковска, која заедно со Горјан Милошевски се автори на текстот.

Театарот за деца и младинци со нова премиера – „Што е силеџија“

MakPress - 18.11.2020

Во Театарот за деца и младинци вечер во 19 часот премерно ќе биде изведена младинската претставата „Што е силеџија” во режија на Хана Миленковска, која заедно со Горјан Милошевски се автори на текстот.

Поради стравот играме улога на насилник и жртва

Република - 17.11.2020

Утре, на 18 ноември во 19 часот е закажана премиерата на младинската претстава „Што е силеџија“ во Театарот за деца и младинци (ТДМ), работена според авторскиот текст на Горјан Милошевски и Хана Миленковска, а во режија на Хана Миленковска.

Н.У. Театар за деца и младинци ја најавува премерната изведба на младинската претставата „ШТО Е СИЛЕЏИЈА”

Екран - 16.11.2020

Н.У. Театар за деца и младинци со особена чест и задоволство ја најавува премерната изведба на младинската претставата ,, ШТО Е СИЛЕЏИЈА”, авторски текст на Горјан Милошевски и Хана Миленковска, во режија на Хана Миленковска, која ќе се одржи на ден ...