TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

МАЛМЕД: Две пријави од лекари за сомнеж за смртен исход по примена вакцина против Ковид-19, поврзаноста се уште не е ...

Бриф - 06.12.2021

Се прави комплетна обработка за да се докаже дали несаканата реакција, нека е тоа и смртен случај е навистина поврзана со употребата на вакцините против Ковид-19. Двете пријави кои сме ги имале во април и во септември, а се од страна на лекари, се ...

МАЛМЕД: Две пријави за сомнеж од смртен исход по примена ковид вакцина

Р.С.Европа - 06.12.2021

Вкупно 231 пријава за несакани ефекти по примени вакцини против Ковид-19 се пријавени во Агенцијата за лекови и медицински средства МАЛМЕД, а двајца лекари во април и септември пријавиле несакани реакции за смртен случај поврзани со употребата на ...

ПРИЈАВЕНИ 133 НЕСАКАНИ ЕФЕКТИ ОД ВАКЦИНИТЕ Сомнеж и за два смртни случаи

+инфо - 06.12.2021

Ако имаме пријава за несакани ефекти не мора да значи дека тие се поврзани со вакцинирањето. Две пријави 85-годишен. За нив сè уште не е докажана поврзаност со употребата на вакцината. Таа обработка на профилот на пациентите, се прави во Институтот ...

Се истражува дали две лица во Македонија починале како последица на вакцина против ковид-19

Вечер Прес - 06.12.2021

Во Агенцијата за лекови, пријавени од лекари два сомнителни смртни исходи, во април и септември пријавиле две лица на 85 и 53 години за кои се сомневаат дека можеби вакцината влијаела на нивниот смртен исход Како што информираа од Агенцијата за ...

МАЛМЕД: Двајца лекари пријавиле сомнеж дека нивни пациенти починале по вакцинација против ковид – Случаите се ...

Либертас - 06.12.2021

Двајца лекари во Агенцијата за лекови и медицински средства МАЛМЕД пријавиле сомнеж дека нивни пациенти починале после вакцинација против ковид во земјава, потврди раководителката во МАЛМЕД Меријем Хаџихамза на брифинг со новинарите.

Досега е пријавено сомневање за смрт кај двајца мажи (53 И 85 години) по примена ковид вакцина, вели Агенцијата за ...

Сакам да кажам - 06.12.2021

Во земјава заклучно до 31 октомври се пријавени сомнежи за два смртни случаи после примена вакцина против ковид-19, но тоа треба официјално да се утврди од Мониторинг центарот УПСАЛА и Институтот за јавно здравје (ИЈЗ), вели раководителката на ...

МАЛМЕД: Двајца лекари пријавиле сомнеж дека нивни пациенти починале по вакцинација против ковид – Случаите се ...

Слободен Печат - 06.12.2021

Двајца лекари во Агенцијата за лекови и медицински средства МАЛМЕД пријавиле сомнеж дека нивни пациенти починале после вакцинација против ковид во земјава, потврди раководителката во МАЛМЕД Меријем Хаџихамза на брифинг со новинарите.

МАЛМЕД: Две лица пријавени дека починале по примена анти-ковид вакцина, случаевите се проверуваат

Телма - 06.12.2021

До Агенцијата за лекови МАЛМЕД пристигнале две пријави за смрт по примена анти-ковид вакцина. Овие тврдења се недокажани и се уште траат испитувањата во лабораториите на Институтот за јавно здравје за да се провери дали и каква поврзаност имаат ...

Малмед: Досега во неколку наврати се уништени вакцини на Фајзер, Астра Зенека и на Синофарм

Мета - 06.12.2021

Досега во неколку наврати сме издале решенија, односно одобренија за уништување на вакцини на производителите Фајзер, Астра Зенека и на Синофарм, информираше денеска Љирим Шабани, в.д. директорот на „Малмед“ Агенција за лекови и медициснки средства, ...

Се испитуваат два сомнителни смртни случаи за евентуална поврзаност со антиковид вакцините

ММС - 06.12.2021

Двајца починати пациенти на 85-годишна и 53–годишна возраст се пријавени од лекарите до Агенцијата за лекови МАЛМЕД, за испитување за можна поврзаност на нивната смрт со приемот на вакцина против Ковид.

Сe испитуваат два смртни случаи за евентуална поврзаност со антиковид вакцините

Република - 06.12.2021

Двајца починати пациенти на 85-годишна и 53–годишна возраст се пријавени од лекарите до Агенцијата за лекови МАЛМЕД, за испитување за можна поврзаност на нивната смрт со приемот на вакцина против Ковид.

Сомнежи за два смртни случаи во земјава по примена вакцина „фајзер“ и „астра зенека“

24Инфо - 06.12.2021

Во земјава заклучно до 31 октомври се пријавени сомнежи за два смртни случаи после примена вакцина против ковид-19, но тоа треба официјално да се утврди од Мониторинг центарот УПСАЛА и Институтот за јавно здравје (ИЈЗ), вели раководителката на ...

Во земјава сомнежи за два смртни случаи по примени „фајзер“ и „астра зенека“

Скопје инфо - 06.12.2021

Во земјава заклучно до 31 октомври се пријавени сомнежи за два смртни случаи после примена вакцина против ковид-19, но тоа треба официјално да се утврди од Мониторинг центарот УПСАЛА и Институтот за јавно здравје (ИЈЗ), вели раководителката на ...

Лекари пријавиле два смртни случаи по примена вакцина против Ковид, случаите се истражуваат

Zoom - 06.12.2021

Двајца починати пациенти на 85-годишна и 53–годишна возраст се пријавени од лекарите до Агенцијата за лекови МАЛМЕД, за испитување за можна поврзаност на нивната смрт со приемот на вакцина против Ковид.

Сe испитуваат два смртни случаи за евентуална поврзаност со антиковид вакцините

Zoom - 06.12.2021

Двајца починати пациенти на 85-годишна и 53–годишна возраст се пријавени од лекарите до Агенцијата за лекови МАЛМЕД, за испитување за можна поврзаност на нивната смрт со приемот на вакцина против Ковид.

МАЛМЕД: Лекари пријавиле два смртни случаи по примена вакцина против Ковид-19

Сител - 06.12.2021

Двајца лекари во Агенцијата за лекови и медицински средства МАЛМЕД пријавиле сомнеж дека нивни пациенти починале после вакцинација против ковид во земјава, потврди раководителката во МАЛМЕД Меријем Хаџихамза на брифинг со новинарите.

Двајца лекари во МАЛМЕД пријавиле дека нивни пациенти починале по вакцинацијата против ковид, се истражуваат причините

Фактор - 06.12.2021

Двајца лекари во Агенцијата за лекови и медицински средства, МАЛМЕД, пријавиле сомнеж дека нивни пациенти починале после вакцинација против ковид во земјава. Ова го потврди раководителката во МАЛМЕД, Меријем Хаџихамза на брифинг со новинарите.

МАЛМЕД: Пријавено сомневање за смрт кај двајца мажи по примена вакцина против Ковид-19 во Македонија, случаите се ...

Точка - 06.12.2021

Двајца лекари пријавиле сомнеж во Агенцијата за лекови и медицински средства МАЛМЕД, дека нивни пациенти починале по вакцинација против коронавирус во земјава, потврди раководителката во МАЛМЕД, Мерјем Хаџихамза.

МАЛМЕД: Две пријави од лекари за сомнеж за смртен исход по примена вакцина против Ковид-19, поврзаноста се уште не е ...

Опсервер - 06.12.2021

– Се прави комплетна обработка за да се докаже дали несаканата реакција, нека е тоа и смртен случај е навистина поврзана со употребата на вакцините против Ковид-19. Двете пријави кои сме ги имале во април и во септември, а се од страна на лекари, се ...

Две пријави од лекари за сомнеж за смртен исход по примена ковид вакцина

Кајгана - 06.12.2021

Се прави комплетна обработка за да се докаже дали несаканата реакција, нека е тоа и смртен случај е навистина поврзана со употребата на вакцините против COVID-19. Двете пријави кои сме ги имале во април и во септември, а се од страна на лекари, се ...

Лекарите до МАЛМЕД пријавиле два смртни исходи по примена вакцина против Ковид-19, поврзаноста се уште не е докажана

Независен - 06.12.2021

Се прави комплетна обработка за да се докаже дали несаканата реакција, нека е тоа и смртен случај е навистина поврзана со употребата на вакцините против Ковид-19. Двете пријави кои сме ги имале во април и во септември, а се од страна на лекари, се ...

Двајца македонски лекари пријавиле дека нивните пациенти починале по примена вакцина

Press24 - 06.12.2021

Се прави комплетна обработка за да се докаже дали несаканата реакција, нека е тоа и смртен случај е навистина поврзана со употребата на вакцините против Ковид-19. Двете пријави кои сме ги имале во април и во септември, а се од страна на лекари, се ...

Двајца лекари пријавиле сомнеж за починати пациенти после вакцинација

Курир - 06.12.2021

Се прави комплетна обработка за да се докаже дали несаканата реакција, нека е тоа и смртен случај е навистина поврзана со употребата на вакцините против Ковид-19. Двете пријави кои сме ги имале во април и во септември, а се од страна на лекари, се ...

МАЛМЕД: Две пријави од лекари за сомнеж за смртен исход по примена вакцина против ковид-19, поврзаноста сè уште не е ...

360 степени - 06.12.2021

Во Агенцијата за лекови има над 130 пријави за несакани реакции кои се во границите на она што е пропишаното во упатството Се прави комплетна обработка за да се докаже дали несаканата реакција, нека е тоа и смртен случај, е навистина поврзана со ...

Две пријави од лекари за сомнеж за смртен исход по примена вакцина против Ковид-19, 231 пријава за несакани реакции

еМагазин - 06.12.2021

Се прави комплетна обработка за да се докаже дали несаканата реакција, нека е тоа и смртен случај е навистина поврзана со употребата на вакцините против Ковид-19. Двете пријави кои сме ги имале во април и во септември, а се од страна на лекари, се ...

Две пријави од лекари за сомнеж за смртен исход по примена вакцина против Ковид-19, поврзаноста се уште не е докажана

Lider - 06.12.2021

Се прави комплетна обработка за да се докаже дали несаканата реакција, нека е тоа и смртен случај е навистина поврзана со употребата на вакцините против Ковид-19. Двете пријави кои сме ги имале во април и во септември, а се од страна на лекари, се ...