TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Фајзер ќе плати казна од две милијарди долари поради прикривање информации за штетноста на нивните лекови

Република - 22.09.2021

Американскиот фармацевтски гигант Фајзер ќе мора да плати 2,3 милијарди долари оштета поради лажно промовирање и давање мито на лекари кои ги прикривале нус појавите од нивните лекови пред пациентите.

Фајзер ќе плати казна од две милијарди долари поради прикривање информации за штетноста на нивните лекови

PressingTV - 22.09.2021

Американскиот фармацевтски гигант Фајзер ќе мора да плати 2,3 милијарди долари оштета поради лажно промовирање и давање мито на лекари кои ги прикривале нус појавите од нивните лекови пред пациентите.

Фајзер ќе плати казна од две милијарди долари поради прикривање информации за штетноста на нивните лекови

Zoom - 22.09.2021

Американскиот фармацевтски гигант Фајзер ќе мора да плати 2,3 милијарди долари оштета поради лажно промовирање и давање мито на лекари кои ги прикривале нус појавите од нивните лекови пред пациентите.