TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Државата треба да им исплати 13.300 евра на сексуалните работнички, пресуди Европскиот суд за човекови права

еМагазин - 26.09.2023

Европскиот суд за човекови права донесе пресуда Д.Х. и други против Северна Македонија бр. 44033/17 со која утврди дека државата ги изложила сексуалните работници на нехуман и понижувачки третман додека биле лишени од слобода во полициска станица, ...

Четири сексуални работнички ќе добијат 13.300 евра отштета, Судот во Стразбур пресуди дека полицијата ги малтретирала во 2008

Сакам да кажам

Македонија треба им исплати 13.000 евра на малтретирани сексуални работнички кои ја тужеа државата во Стразбур

Локално

Државата треба да им исплати по 13.300 евра оштета на четири сексуални работнички

Сител

Македонија треба да им исплати 13.300 евра отштета на сексуални работнички за нехуман и понижувачки третман

Press24

Сексуалните работнички добија правда во Стразбур: Македонија треба да им исплати 13.300 евра поради нехуман третман

4NEWS

Европскиот суд пресуди: сексуалните работнички во Македонија биле држени во станица нехумано, без вода, храна и тоалет

Макфакс

Опсервер МКД Точка CivilMedia Скопје1 Deutsche Welle Вечер Прес

СЕКСУАЛНИТЕ РАБОТНИЧКИ ЈА ДОБИЈА ПРАВДАТА ВО СТРАЗБУР Македонија треба да им исплати 13.300 евра поради нехуман третман

+инфо - 26.09.2023

Случајот се однесува на полициската акција на МВР од 2008 година кога беа приведени 23 сексуални работници, активистка на здружение на граѓани и неколку случајни минувачи кои беа затекнати покрај кејот на реката Вардар и беа задржани цела ноќ во ...

ХОПС: Малтретираните сексуални работнички ја добија тужбата пред Стразбур, државата треба да им исплати отштета од 13.300 евра

Телма

Македонија треба да плати отштета на сексуални работнички

Expres

Четири сексуални работнички ја тужеа Македонија во Стразбур, ќе добијат 13.300 евра отштета

Фокус - 26.09.2023

Откако биле уапсени, биле навредувани, оставени цела ноќ во полициска станица без храна, лекови и без тоалет, вкупно 23 сексуални работнички приведени во 2008 година добија спор против Македонија во Судот во Стразбур.

Македонија треба да исплати 13.300 евра отштета на сексуални работници, пресуди Европскиот суд за човекови права

Радио МОФ

Ја тужеа Македонија во Стразбур: Четири сексуални работнички ќе добијат 13.300 евра отштета

Lider

Државата ќе им плати над 13.000 евра на сексуални работници поради повреда на нивните права

Мета

Сексуални работнички ја добија правдата во Европскиот суд за човекови права, Македонија треба да им плати 13.300 евра

А1 On

ПРЕСУДА ОД СУДОТ ВО СТРАЗБУР: Македонија да им исплати по 13.300 евра на 23 сексуални работнички за апсењето во 2008 година

Денешен

Европскиот суд за човекови права донесе пресуда против Македонија, државата треба да им исплати 13.300 евра на сексуалните работнички

Скопје инфо

ЕСЧП донесе пресуда против земјава поради нехуман третман на сексуалните работници во полициска акција во 2008 година

24 Вести - 26.09.2023

Европскиот суд за човекови права донесе пресуда против Северна Македонија, Д.Х. и други од земјава, со која утврди дека државата во ноември 2008 година, во полициската акција наречена „Сузбивање на улична проституција“, во која приведе 23 сексуални ...

ЕСЧП донесе пресуда против земјава поради нехуман третман на сексуалните работници во полициска акција во 2008 година

Бриф

ЕСЧП донесе пресуда против земјава поради нехуман третман на сексуалните работници во полициска акција во 2008 година

Н.Македонија

ЕСЧП донесе пресуда против земјава поради нехуман третман на сексуалните работници во полициска акција во 2008 година

Zoom

Пресуда против земјава поради нехуман третман на сексуалните работници во полициска акција во 2008 година

Република

Нехуман третман на сексуалните работници во полициска акција во 2008 година – ЕСЧП донесе пресуда против земјава

ММС

ЕСЧП донесе пресуда против земјава поради нехуман третман на сексуалните работници во полициска акција во 2008 година

Независен

ТВ21