TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Стопанските комори од Грција и од Македонија воопшто не се сретнале за да разговараат за трговските марки

Алсат-М - 10.12.2019

Стопанските комори на Македонија и Грција се уште не се сретнале да преговараат како би изгледале трговските марки според Преспанскиот договор. Експертската грчко – македонска комисија со апел до коморите дека е крајно време да седнат на маса и да ...

Филипов: Стопанските комори треба да договорат како ќе ги заштитат трговските марки

Слободен Печат - 10.12.2019

Во интерес на стопанствениците и на потрошувачите е да нема конфузија во врска со тоа дали купуваат производи од Грција или од Северна Македонија, додава тој. Зад затворени врати во Стопанската комора денеска се одржа средба на која присуствуваа ...

Филипов: Деловните заедници се оние кои треба да ги решат трговските марки согласно Договорот од Преспа

24Инфо - 10.12.2019

Деловните заедници се оние кои треба да ги решат трговските марки согласно Договорот од Преспа. Меѓународната група на експерти е тука за да им помага и да им дава насоки, односно да кажува дали излегуваат или се во рамки на меѓународното право и на ...

На бизнис секторот е да се договори за трговските марки по Преспанскиот договор

Канал5 - 10.12.2019

Крајно време е Стопанските комари во Македонија и Грција да с е договорат за користењето на трговските марки согласно Pреспанскиот договор, апелира членот на експертската мешовита комисија Ѓорѓи ...

Филипов: Некои трговски марки со „македонски“, „македонско“ ќе исчезнат

Вечер Прес - 10.12.2019

Некои трговски марки кој ги содржат ознаките „македонски“, „македонско“ или зборот Македонија можат да бидат напуштени, а некои можат да бидат задржани во зависност од тоа како ќе се договорат деловните заедници од Македонија и Грција.

Филипов: „Македонија“ во името на државата е наша предност во разговорите за трговските марки

Мета - 10.12.2019

Во поглед на трговските марки, со името „Македонија“ и другите изведенки од него, ние имаме предност со тоа што сме единствената држава во светот што го има зборот „Македонија“ во своето име, но сепак во поглед на марките и трговските имиња, оние ...

Филипов: Деловните заедници се оние кои треба да ги решат трговските марки согласно Договорот од Преспа

А1 On - 10.12.2019

Деловните заедници се оние кои треба да ги решат трговските марки согласно Договорот од Преспа. Меѓународната група на експерти е тука за да им помага и да им дава насоки, односно да кажува дали излегуваат или се во рамки на меѓународното право и на ...