TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Медведев предвидува тажен исход за Европа

А1 On - 11.02.2023

Заменик претседателот на Советот на Руската Федерација Дмитриј Медведев изјави дека има два проблеми со кои се соочува Европа. Како што тврди Медведев, станува збор за преголеми покачувања на трошоците за живот и национално понижување.

Медведев: „Европа ќе исчезне благодарение на нејзините изроди“

Макфакс - 11.02.2023

Заменик-шефот на Советот за безбедност на Руската Федерација, Дмитриј Медведев изјави дека резултатите од владеењето на сегашните европски лидери ќе бидат „многу тажни“, дека Европа „целосно ќе исчезне“, како во митот за киднапирањето на Зевс.

Медведев: Денешните европски „лидери“ се дилетанти и русофоби

МКД - 11.02.2023

Заменик претседателот на Советот за безбедност на Руската Федерација Дмитриј Медведев наведе два проблеми со кои се соочува Европската Унија. Според него, тоа се прекумерното зголемување на трошоците за живот и националното понижување.

Медведев: Европејците ќе мора да ги намалат ринглите, нивните лидери се русофоби

Локално - 11.02.2023

Заменик-претседателот на Советот на Федерацијата на Русија, Дмитриј Медведев навести два проблеми со кои се соочува Европа – прекумерно зголемување на трошоците за живот и национално понижување. Тој предвидува тажен исход.