TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ПАНИКА – Бујар Нишани: До 2030 Албанија ќе падне под 1 милион жители!

Денешен - 17.08.2018

Поранешниот претседател на Албанија, Бујар Нишани, ги коментираше податоците изнесени од Институтот за статистика за бројот на албанската популација. Според Нишани, Албанците се иселуваат на дневна основа заради несигурност страв, непријателска ...

Продолжува падот на наталитетот во Албанија

А1 On - 15.08.2018

Статистичките показатели потврдуваат дека во Албанија,во второто тромесечие од годинава забележан е пад на бројот на новороденчиња за дури 25,3 отсто споредено со истото тромесечие лани. Во истовреме бројот на бебиња за 18 отсто е помал и споредено ...

Продолжува падот на наталитетот во Албанија

Курир - 15.08.2018

Статистичките показатели потврдуваат дека во Албанија,во второто тромесечие од годинава забележан е пад на бројот на новороденчиња за дури 25,3 отсто споредено со истото тромесечие лани. Во истовреме бројот на бебиња за 18 отсто е помал и споредено ...

БЕЛА ЧУМА И ИСЕЛУВАЊЕ: Албанија има 2,8 милиони граѓани, но во неа живеат само 1.421.810 жители

Денешен - 15.08.2018

Статистичките показатели потврдуваат дека во Албанија, во второто тромесечие од годинава забележан е пад на бројот на новороденчиња за дури 25,3 отсто споредено со истото тромесечие лани. Албанскиот Институтот за статистика – ИНСТАТ соопшти дека во ...

ЗА ПОВЕЌЕ ОД ЕДНА ДЕЦЕНИЈА: Aлбанија ќе падне под еден милион

Фактор - 17.08.2018

Поранешниот албански претседател, Бујар Нишани, ги коментираше податоците изнесени од Институтот за статистика за бројот на албанското население. Вели дека Албанците се иселуваат на дневна основа заради несигурност, страв, непријателска средина и ...

Бела чума: Продолжува падот на наталитетот во Албанија

1tv - 15.08.2018

Статистичките показатели потврдуваат дека во Албанија,во второто тромесечие од годинава забележан е пад на бројот на новороденчиња за дури 25,3 отсто споредено со истото тромесечие лани. Во истовреме бројот на бебиња за 18 отсто е помал и споредено ...

Продолжува падот на наталитетот во Албанија

Независен - 15.08.2018

Статистичките показатели потврдуваат дека во Албанија,во второто тромесечие од годинава забележан е пад на бројот на новороденчиња за дури 25,3 отсто споредено со истото тромесечие лани. Во истовреме бројот на бебиња за 18 отсто е помал и споредено ...