TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Седумдесет години од објавата на „Песни“ на Ацо Шопов

Н.Македонија - 07.10.2014

Свечен собир по повод 70-годишнината од објавувањето на првата поетска книга на македонски јазик во слободна Македонија, стихозбирката „Песни“ од Ацо Шопов (1944 г.

Промоција на „Лирскиот дом на Ацо Шопов“

+инфо - 07.10.2014

По повод 70 години од објавувањето на првата поетска книга во слободна Македонија, утре во 10 часот на Филолошкиот факултет во Скопје ќе се одржи промоција на неколкујазичниот интернетски портал ...

Повеќејазичен интернет портал со поезијата на Ацо Шопов

Нетпрес - 07.10.2014

По повод 70 години од објавувањето на првата поетска книга во слободна Македонија – стихозбирката „Песни“ од Ацо Шопов, на 8 октомври (среда), со почеток во 10 часот, Катедрата за македонска ...

Утре промоција на факсимил на „Песни“ од Ацо Шопов

Нова ТВ - 06.10.2014

По 70 години од објавувањето на првата книга на македонски јазик во слободна Македонија „Песни“ од Ацо Шопов, Друштвото на писателите на Македонија (ДПМ) утре организира средба во 12 часот во чест на ...

Промоција на „Лирскиот дом на Ацо Шопов“

МКД - 07.10.2014

По повод 70 години од објавувањето на првата поетска книга во слободна Македонија – стихозбирката „Песни" од Ацо Шопов, на 8 октомври (среда), со почеток во 10 часот, Катедрата за македонска ...

Промоција на интернет-порталот „Лирскиот дом на Ацо Шопов“

Радио МОФ - 07.10.2014

По повод 70 години од објавувањето на првата поетска книга на македонски јазик во слободна Македонија „Песни“ од Ацо Шопов , Катедрата за македонска книжевност и јужнословенски книжевности при ...

Свечен собир во чест на првата поетска книга на Ацо Шопов

+инфо - 05.10.2014

Свечен собир по повод 70-годишнината од објавувањето на првата поетска книга на македонски јазик во слободна Македонија, стихозбирката „Песни“ од Ацо Шопов (1944) ќе се одржи во вторник во 12 часот ...

Седумдесет години од објавувањето на првата поетска книга на македонски јазик во слободна Македонија ќе бидат ...

МКД - 05.10.2014

На 7 октомври 2014 (вторник) во 12 часот во Друштвото на писателите на Македонија ќе се одржи Свечен собир по повод 70-годишнината од објавувањето на првата поетска книга на македонски јазик во ...

70 години “Песни" на Шопов

Вечер Прес - 05.10.2014

Свечен собир по повод 70-годишнината од објавувањето на првата поетска книга на македонски јазик во слободна Македонија, стихозбирката „Песни" од Ацо Шопов (1944), ќе се случи утре во 12 часот во ДПМ.

ДПМ одбележува 70 години од стихозбирката „Песни“ на Ацо Шопов

Локално - 06.10.2014

Во Друштвото на писателите на Македонија денеска со свечен собир ќе се одбележи 70-годишнината од објавувањето на првата поетска книга на македонски јазик во слободна Македонија, стихозбирката ...

Седум децении од објавувањето на првата поетска книга на македонски јазик

Канал5 - 07.10.2014

Во Друштвото на писателите на Македонија денеска со свечен собир ќе се одбележи 70-годишнината од објавувањето на првата поетска книга на македонски јазик во слободна Македонија, стихозбирката ...

Седум децении од објавувањето на првата поетска книга на македонски јазик

Денешен - 07.10.2014

Во Друштвото на писателите на Македонија денеска со свечен собир ќе се одбележи 70-годишнината од објавувањето на првата поетска книга на македонски јазик во слободна Македонија, стихозбирката ...

Седум децении од објавувањето на првата поетска книга на македонски јазик

А1 On - 07.10.2014

Во Друштвото на писателите на Македонија денеска со свечен собир ќе се одбележи 70-годишнината од објавувањето на првата поетска книга на македонски јазик во слободна Македонија, стихозбирката ...

Седум децении од објавувањето на првата поетска книга на македонски јазик

еМагазин - 07.10.2014

Во Друштвото на писателите на Македонија денеска со свечен собир ќе се одбележи 70-годишнината од објавувањето на првата поетска книга на македонски јазик во слободна Македонија, стихозбирката ...

Седум децении од објавувањето на првата поетска книга на македонски јазик

Сител - 07.10.2014

Во Друштвото на писателите на Македонија денеска со свечен собир ќе се одбележи 70-годишнината од објавувањето на првата поетска книга на македонски јазик во слободна Македонија, стихозбирката ...

Седум децении од објавувањето на првата поетска книга на македонски јазик

Press24 - 07.10.2014

Во Друштвото на писателите на Македонија денеска со свечен собир ќе се одбележи 70-годишнината од објавувањето на првата поетска книга на македонски јазик во слободна Македонија, стихозбирката ...

Седум децении од првата поетска книга на македонски јазик

Хитпортал - 07.10.2014

В о Друштвото на писателите на Македонија денеска со свечен собир ќе се одбележи 70-годишнината од објавувањето на првата поетска книга на македонски јазик во слободна Македонија, стихозбирката ...

ДПМ ќе одбележи 70 години од објавувањето на „Песни“ од Ацо Шопов – првата поетска книга на македонски јазик во ...

Вистина.мк - 07.10.2014

Друштвото на писателите на Македонија денеска напладне ќе се одржи Свечен собир по повод 70-годишнината од објавувањето на првата поетска книга на македонски јазик во слободна Македонија, ...

Седум децении од објавувањето на првата поетска книга на македонски јазик

Lider - 07.10.2014

Во Друштвото на писателите на Македонија денеска со свечен собир ќе се одбележи 70-годишнината од објавувањето на првата поетска книга на македонски јазик во слободна Македонија, стихозбирката ...