TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Два јавно-приватни хеликоптера ќе пружаат брза помош, Владата ги намалува сообраќајните казни

Мета - 30.10.2019

Владата на вчерашната седница донела одлука да се склучи јавно-приватно партнерство со кое два хеликоптера од приватна фирма ќе пружаат брза помош на граѓаните и ќе вршат спасувачки операции.

Два хеликоптера за прва помош ќе бидат бесплатно на услуга на граѓаните

+инфо - 29.10.2019

Двата хеликоптера, хелиодромите и другата опрема за извршување на оваа дејност, согласно договорот за ЈПП, по истекот на договорот во рок од 8 години, остануваат во сопственост на Македонија.

Преку јавно-приватно партнерство: Владата ќе купува два хеликоптери за прва помош

Република - 29.10.2019

Владата денеска ја усвои информацијата за спроведената постапка за избор на најповолна понуда за воспоставување Јавно приватно партнерство (ЈПП) за формирање современа организација-платформа како ефикасен носител на хеликоптерскиот итен медицински ...

Два хеликоптери опремени за давање медицински услуги за прва помош ќе им бидат бесплатно на услуга на граѓаните

Слободен Печат - 29.10.2019

Како што соопшти владината прес-служба, на седницата е прифатена Предлог-одлуката за избор на приватен партнер за оваа дејност со САРХЕМС ДООЕЛ Скопје, компанија која ги задоволила условите на јавниот повик.

Владата ќе купува два хеликоптери за прва помош

PressingTV - 29.10.2019

Владата денеска ја усвои информацијата за спроведената постапка за избор на најповолна понуда за воспоставување Јавно приватно партнерство (ЈПП) за формирање современа организација-платформа како ефикасен носител на хеликоптерскиот итен медицински ...

Владата почна постапка за набавка на два хеликоптера за прва помош

Нова ТВ - 29.10.2019

Владата на денешната седница ја усвои информацијата за спроведената постапка за избор на најповолна понуда за воспоставување јавно приватно партнерство за формирање современа организација-платформа како ефикасен носител на хеликоптерскиот итен ...

Компанијата САРХЕМС ДООЕЛ избрана за хеликоптерски итен медицински систем

Локално - 29.10.2019

Владата денеска на седница ја усвои информацијата за спроведената постапка за избор на најповолна понуда за воспоставување јавно приватно партнерство за формирање современа организација – платформа како ефикасен носител на хеликоптерскиот итен ...

Хеликоптери на готовс: Ќе им помагаат на граѓани кои се во невоља на непристапни терени – Ќе може да спасуваат за 15 ...

Centar - 29.10.2019

Владата на Република Северна Македонија денеска ја усвои информацијата за спроведената постапка за избор на најповолна понуда за воспоставување Јавно приватно партнерство (ЈПП) за формирање современа организација-платформа како ефикасен носител на ...

Владата ја одржа 161 седница

Press24 - 29.10.2019

Владата на Република Северна Македонија денеска ја усвои информацијата за спроведената постапка за избор на најповолна понуда за воспоставување Јавно приватно партнерство (ЈПП) за формирање современа организација-платформа како ефикасен носител на ...

Владата ја избра фирмата која ќе обезбеди хеликоптерски итен медицински систем

Независен - 29.10.2019

Владата денеска на седница ја усвои информацијата за спроведената постапка за избор на најповолна понуда за воспоставување јавно приватно партнерство за формирање современа организација – платформа како ефикасен носител на хеликоптерскиот итен ...

За 6 месеци земјава ќе добие два хеликоптери за прва помош

Макфакс - 29.10.2019

Владата на денешната седница ја усвои информацијата за спроведената постапка за избор на најповолна понуда за воспоставување Јавно приватно партнерство (ЈПП) за формирање современа организација-платформа како ефикасен носител на хеликоптерскиот итен ...

За 6 месеци земјава ќе добие два хеликоптери за прва помош

24Инфо - 29.10.2019

Владата на денешната седница ја усвои информацијата за спроведената постапка за избор на најповолна понуда за воспоставување Јавно приватно партнерство (ЈПП) за формирање современа организација-платформа како ефикасен носител на хеликоптерскиот итен ...

САРХЕМС ДООЕЛ избрана за хеликоптерски итен медицински систем

Нетпрес - 29.10.2019

Владата денеска на седница ја усвои информацијата за спроведената постапка за избор на најповолна понуда за воспоставување јавно приватно партнерство за формирање современа организација – платформа како ефикасен носител на хеликоптерскиот итен ...

Компанијата САРХЕМС ДООЕЛ избрана за хеликоптерски итен медицински систем

Вечер - 29.10.2019

Владата денеска на седница ја усвои информацијата за спроведената постапка за избор на најповолна понуда за воспоставување јавно приватно партнерство за формирање современа организација – платформа како ефикасен носител на хеликоптерскиот итен ...

Владата ја избра компанијата САРХЕМС ДООЕЛ за хеликоптерски итен медицински систем

iPortal - 29.10.2019

Владата денеска на седница ја усвои информацијата за спроведената постапка за избор на најповолна понуда за воспоставување јавно приватно партнерство за формирање современа организација – платформа како ефикасен носител на хеликоптерскиот итен ...

Се воведува хеликоптерски итен медицински систем

Либертас - 29.10.2019

Владата денеска на седница ја усвои информацијата за спроведената постапка за избор на најповолна понуда за воспоставување јавно приватно партнерство за формирање современа организација – платформа како ефикасен носител на хеликоптерскиот итен ...

ВЛАДАТА ОДЛУЧИ: Два хеликоптери за прва помош ќе бидат бесплатно на услуга на граѓаните

Фактор - 29.10.2019

Владата на Република Северна Македонија денеска ја усвои информацијата за спроведената постапка за избор на најповолна понуда за воспоставување Јавно приватно партнерство (ЈПП) за формирање современа организација-платформа како ефикасен носител на ...

Владата во приватно партнерство со САРХЕМС ДООЕЛ за хеликоптерски итен медицински систем

Денешен - 29.10.2019

Владата денеска на седница ја усвои информацијата за спроведената постапка за избор на најповолна понуда за воспоставување јавно приватно партнерство за формирање современа организација – платформа како ефикасен носител на хеликоптерскиот итен ...

Влада: Најдоцна за 6 месеци два хеликоптера за прва помош ќе бидат бесплатно на услуга на граѓаните

Канал5 - 29.10.2019

На 161 седница на Владата беше речено 210 научни работници и вработени во 7 институти да добијат повисока плата за 25%, а покрената е постапка и за гасификација на болницата во Куманово. Владата денеска ја усвои информацијата за спроведената ...

Владата ја одржа 161 седница

24 Вести - 29.10.2019

Владата на Република Северна Македонија денеска ја усвои информацијата за спроведената постапка за избор на најповолна понуда за воспоставување Јавно приватно партнерство (ЈПП) за формирање современа организација-платформа како ефикасен носител на ...

Владата ја одржа 161 седница

Опсервер - 29.10.2019

Владата на Република Северна Македонија денеска ја усвои информацијата за спроведената постапка за избор на најповолна понуда за воспоставување Јавно приватно партнерство (ЈПП) за формирање современа организација-платформа како ефикасен носител на ...

Компанијата САРХЕМС ДООЕЛ ќе врши итна медицинска помош со хеликоптери

MakPress - 30.10.2019

Владата денеска на седница ја усвои информацијата за спроведената постапка за избор на најповолна понуда за воспоставување јавно приватно партнерство за формирање современа организација – платформа како ефикасен носител на хеликоптерскиот итен ...

Најдоцна за 6 месеци два хеликоптера за прва помош ќе бидат бесплатно на услуга на граѓаните

Кумановски м. - 30.10.2019

Владата на Република Северна Македонија денеска ја усвои информацијата за спроведената постапка за избор на најповолна понуда за воспоставување Јавно приватно партнерство (ЈПП) за формирање современа организација-платформа како ефикасен носител на ...

За 6 месеци ќе добиеме хеликоптерски итен медицински систем

МКД - 30.10.2019

Владата синоќа ја усвои информацијата за спроведената постапка за избор на најповолна понуда за воспоставување јавно приватно партнерство за формирање современа организација – платформа како ефикасен носител на хеликоптерскиот итен медицински систем ...

Најдоцна за 6 месеци два хеликоптера за прва помош ќе бидат бесплатно на услуга на граѓаните

Бизнис Вести - 30.10.2019

Владата на Република Северна Македонија денеска ја усвои информацијата за спроведената постапка за избор на најповолна понуда за воспоставување Јавно приватно партнерство (ЈПП) за формирање современа организација-платформа како ефикасен носител на ...

Владата избра приватен партнер за хеликоптерска услуга за брза помош и спасување

AKO - 30.10.2019

Владата на Република Северна Македонија денеска ја усвои информацијата за спроведената постапка за избор на најповолна понуда за воспоставување Јавно приватно партнерство (ЈПП) за формирање современа организација-платформа како ефикасен носител на ...

Најдоцна за 6 месеци два хеликоптера за прва помош ќе бидат бесплатно на услуга на граѓаните

Скопје1 - 30.10.2019

Владата на ја усвои информацијата за спроведената постапка за избор на најповолна понуда за воспоставување Јавно приватно партнерство (ЈПП) за формирање современа организација-платформа како ефикасен носител на хеликоптерскиот итен медицински систем ...

Владата ја усвои информацијата: најдоцна за 6 месеци два хеликоптера за прва помош ќе бидат бесплатно на услуга на ...

365 - 30.10.2019

На вчерашната 161 седница на Владата беше усвоена информацијата за спроведената постапка за избор на најповолна понуда за воспоставување Јавно приватно партнерство (ЈПП) за формирање современа организација-платформа како ефикасен носител на ...

Два хеликоптери кои ќе нудат итна медицинска помош и спасување ќе бидат ставени на располагање на граѓаните

еМагазин - 30.10.2019

Владата на 161. седница ја усвои информацијата за спроведената постапка за избор на најповолна понуда за воспоставување Јавно приватно партнерство (ЈПП) за формирање современа организација-платформа како ефикасен носител на хеликоптерскиот итен ...

Два јавно-приватни хеликоптера ќе пружаат брза помош, Владата ги намалува сообраќајните казни

CivilMedia - 30.10.2019

Владата на вчерашната седница донела одлука да се склучи јавно-приватно партнерство со кое два хеликоптера од приватна фирма ќе пружаат брза помош на граѓаните и ќе вршат спасувачки операции.

Владата избра приватен партнер за хеликоптерска услуга за брза помош и спасување

Вечер - 30.10.2019

Владата на вчерашната седница донела одлука да се склучи јавно-приватно партнерство со кое два хеликоптера од приватна фирма ќе пружаат брза помош на граѓаните и ќе вршат спасувачки операции.