TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во август се затвора пунктот во салата „Борис Трајковски“, вакцинацијата Продолжува во здравствените домови и на терен, ...

Сакам да кажам - 27.07.2021

Во аагуст ќе се затвори вакциналниот пункт за масовна имунизација против ковид-19 во спортската сала „А1 Арена Борис Трајковски“ во Скопје. Вакцинацијата во целата земја ќе се одвива во здравствените домови, а само во Струмица и Тетово ќе продолжат ...

Се затвора вакциналниот пункт во СЦ „Борис Трајковски“, најави Филипче

Алсат-М - 27.07.2021

Од август се затвора вакциналниот пункт „Борис Трајковски“ и вакцинацијата продолжува во вакциналните пунктови, рече министерот за здравство, Венко Филипче. Како што појасни тој, медицинските центри веќе можат самостојно да ги опслужат потребите за ...

Се затвора вакциналниот пункт „Борис Трајковски“ во Скопје, имуниацијата продолжува во здравствените домови

Телма - 27.07.2021

Во агуст ќе се затвори вакциналниот пункт за масовна имунизација против ковид-19 во спортската сала „А1 Арена Борис Трајковски“ во Скопје. Вакцинацијата во целата земја ќе се одвива во здравствените домови, а само во Струмица и Тетово ќе продолжат ...

Од денеска пријавување за вакцинирање против КОВИД во домашни услови

Алсат-М - 26.07.2021

Граѓаните кои поради здравствени причини не се во можност да дојдат и да примат вакцина против КОВИД на вакцинален пункт, од денеска може да закажат вакцинирање во домашни услови. Закажувањето е преку директно јавување во здравствените домови, а ...

Од денеска пријавување за вакцинирање против ковид-19 и во домашни услови

Р.С.Европа - 26.07.2021

Од денеска граѓаните кои поради здравствени причини не се во можност да дојдат и да примат вакцина против ковид-19 на одредените пункт, може да закажат вакцинирање во домашни услови, соопшти Министерството за здравство.