TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Убавицата и ѕверот“ на Театарот за деца и младинци - македонско културно наследство

Р.С.Европа - 11.12.2018

Во Театарот за деца и младинци во Скопје, оваа среда, на 12 декември, ќе се случи 350-та изведба на „Убавицата и ѕверот“, рекордно најмногу играната претстава во Република Македонија која цели 20 години е на редовниот репертоар на театарот и ја ...

„Убавицата и ѕверот“ најгледана театарска претстава во Македонија

Сител - 11.12.2018

По рекорден 350-ти пат во Tеатарот за деца и младинци ќе биде одиграна претставата “Убавицата и Ѕверот”. Со нејзината утрешна изведба, претставата ќе стане најизведуваната во 73-годишната историја на македонскиот театар, а досега ја виделе над 40 ...

„Убавицата и ѕверот“ се игра 20 години со иста екипа

Независен - 11.12.2018

Претставата „Убавицата и ѕверот“ во режија на Димитар Христов на 12 декември ќе ја има својата 350. изведба на сцената на Театарот за деца и младинци. Ова значи дека оваа претстава е најмногу изведувана во историјата на македонскиот театар.

Со 350 изведби и 20 години во Театарот за деца и младинци: “Убавицата и ѕверот” – рекордно најиграна претстава во ...

Вечер Прес - 11.12.2018

“Со 350. изведба на ‘Убавицата и ѕверот’ утревечер маркираме недвижно културно наследство по стандардите на УНЕСКО. Во 73 години историја на македонскиот театар, од 1945, ова е најизведуваната претстава во континуитет.

„Убавицата и ѕверот“ рекордно најиграна претстава во Театарот за деца и младинци

+инфо - 11.12.2018

Претставата „Убавицата и ѕверот“, што рекордно е најиграна претстава, утре во Театарот за деца и младинци ќе биде изведена по 350. пат, ја имаат гледано повеќе од 40.000 луѓе. За Јелена Лужина, театролог, професор, „Убавицата и ѕверот“ не е само ...

(ВИДЕО+ФОТО) Прес на ТДМ за 350 изведба на „Убавицата и ѕверот“…Но и откривање на една мала слатка тајна – Нова Театар ...

Екран - 11.12.2018

Денеска во просториите на Театарот за деца и младинци беше одржана прес конференција по повод 350. изведба на претставата „Убавицата и ѕверот“ која е на програма непрекинато – цели 20. години.

„Убавицата и ѕверот“ ќе биде изведена по 350-ти пат

Макфакс - 10.12.2018

Во Театарот за деца и младинци в среда, по 350-ти пат ќе биде изведена претставата „Убавицата и ѕверот“, која рекордно е најиграната во Македонија. „Убавицата и ѕверот“ веќе 20 години е на редовниот репертоар на театарот.

(ФОТО) Голем јубилеј за ТДМ:Во среда 350. изведба на „Убавицата и ѕверот“

Екран - 10.12.2018

“Убавицата и ѕверот“ се игра по 350-ти пат во “Театар за деца и младинци” на 12 декември, 2018 година. Ова е рекордно најиграната претстава во Македонија и една од најуспешните театарски продукции во земјава.

„Убавицата и ѕверот“ рекордно најиграна претстава во Театарот за деца и младинци

MTM - 11.12.2018

Претставата „Убавицата и ѕверот“, што рекордно е најиграна претстава, утре во Театарот за деца и младинци ќе биде изведена по 350 пат, а ја имаат гледано повеќе од 40.000 луѓе. За Јелена Лужина, театролог, професор, „Убавицата и ѕверот“ не е само ...

„Убавицата и ѕверот“ ќе биде изведена по 350-ти пат

Скопје инфо - 10.12.2018

Во Театарот за деца и младинци в среда, по 350-ти пат ќе биде изведена претставата „Убавицата и ѕверот“, која рекордно е најиграната во Македонија. „Убавицата и ѕверот“ веќе 20 години е на редовниот репертоар на театарот.

„Убавицата и ѕверот“ рекордно најиграна претстава во Театарот за деца и младинци

1tv - 11.12.2018

Претставата „Убавицата и ѕверот“, што рекордно е најиграна претстава, утре во Театарот за деца и младинци ќе биде изведена по 350 пат, а ја имаат гледано повеќе од 40.000 луѓе. За Јелена Лужина, театролог, професор, „Убавицата и ѕверот“ не е само ...

Претставата „Убавицата и ѕверот" ја имаат гледано повеќе од 40 илјади луѓе

МКД - 11.12.2018

Претставата „Убавицата и ѕверот", што рекордно е најиграна претстава, утре во Театарот за деца и младинци ќе биде изведена по 350 пат, а ја имаат гледано повеќе од 40.000 луѓе. За Јелена Лужина, театролог, професор, „Убавицата и ѕверот" не е само ...

„Убавицата и ѕверот“ рекордно најиграна претстава во Театарот за деца и младинци

А1 On - 11.12.2018

Претставата „Убавицата и ѕверот“, што рекордно е најиграна претстава, утре во Театарот за деца и младинци ќе биде изведена по 350 пат, а ја имаат гледано повеќе од 40.000 луѓе. За Јелена Лужина, театролог, професор, „Убавицата и ѕверот“ не е само ...