TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Антропол

Имиџот на оваа Влада е имиџот на ЕУ и НАТО во очите на македонската јавност!

Антропол - пред: 15 часа

Изминативе денови поминав неколку дебатни емисии за да разгледам кои се темите, анализите и проблемите во јавниот дискурс, со оглед на сиот политички контекст во кој се наоѓаме. Па, се понадевав да слушнам издржани тези и емпириски анализи за ...

И во време на криза Владата не се откажува од натрупаните владини функционери

Антропол - пред: 19 часа

„Во јавноста испливаа детали од средбата Заев – Гаши, каде партијата Алтернатива за да се приклучи на власта, бара да ѝ припадне и едно вицепремиерско место (или преименувано, заменик на Претседателот на Влада).

Фирмата „Дронопс“ добила 36.000 евра од Фондот за иновации за дрон

Антропол - пред: 22 часа

„Ме блокирале од Фондот за иновации, најмалку битно,.. излегоа добитниците иноватори – трета реколта на Фондот за иновации, па сега наместо таму ќе мора ваму кај мене на ѕид, во идните 74 дена, ден по ден, иновативен проект по иновативен проект, ...

Кој го сопира проектот за отворање регионален центар за третман на деца со прадер-вили синдром

Антропол - 02.12.2021

„Мнозинството граѓани се оневозможени да ги остварат со Устав загарантираните права на здравствена заштита, лутајќи во лавиринтите на нашиот нефункционален државен здравствен систем. Се добива впечаток дека истиот здравствен систем намерно се води ...