TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Autofocus

Новата генерација на Range Rover добива електрична изведба и конфигурација со 7 седишта

Autofocus - пред: 23 часа

Погонските изведби вклучуваат два плаг-ин хибрида со значително голема батерија од 31,8 kWh, која на луксузниот SUV ќе му овозможи електрична автономија од околу 100 километри. Луксузниот SUV се сели на нова платформа и добива повеќе погонски опции.

6 поврзани вести »

Tesla Model 3 e првиот електричен автомобил кој ја зазема првата позиција според продажбата во Европа

Autofocus - 26.10.2021

Со 24,591 продадени примероци во септември, Мodel 3 забележа раст во продажбата од 58%. Втората позиција за зазеде Renault Clio, по што следат Dacia Sandero и Volkswagen Golf. Електричниот компакт на Tesla во септември се продаде во повеќе примероци ...

18 поврзани вести »