TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Банкарство.мк

Шпаркасе Банка со нов дизајн и функционалности на S-банка мобилната апликација

Банкарство.мк - пред: 3 часа

Новата верзија на S-банка со нов, модерен и интуитивен дизајн е веќе достапна за сите корисници на мобилно банкарство на Шпаркасе Банка. Истата е веќе достапна со автоматски update , односно не треба да се презема и активира дополнително.

11 поврзани вести »

Комерцијална банка горда на резултатите на својот КБ тим на Скопскиот маратон

Банкарство.мк - пред: 4 часа

Неуморноста и посветеноста дефинитивно се одлика на тимот на Комерцијална банка. Затоа и не изостанаа добрите резултати на маратонците од Банката на годинашниот Скопски маратон. Со 77 учесници во сите трки од маратонот вработените од Комерцијална ...

79 поврзани вести »

Шпаркасе Банка се стекна со сертификат „Фер финансиски услуги за потрошувачите“

Банкарство.мк - пред: 5 часа

Шпаркасе Банка АД Скопје се стекна со сертификат за „Фер финансиски услуги за потрошувачите“ , кој го доделува Организација на потрошувачи на Македонија (ОПМ). Овој сертификат претставува потврда за мисијата на Шпаркасе Банка, која во својот работен ...

11 поврзани вести »

Што мора да ви покаже продавачот пред да купите „Јунит Линкд“ осигурување живот?

Банкарство.мк - пред: 6 часа

Животното осигурување кај кое парите се вложуваат во удели на инвестициски фондови („Јунит Линкд“ осигурување) е висококвалитетен производ со голем потенцијал за оплодување на инвестицијата.

12 поврзани вести »

Утре започнува 14. конференција за плаќањата и пазарната инфраструктура

Банкарство.мк - пред: 6 часа

Народната банка на Република Северна Македонија и Централната банка на Холандија по четиринаесетти пат ја организираат Конференцијата за плаќањата и пазарната инфраструктура, со што продолжува традицијата за отворена и плодна дискусија за ...

13 поврзани вести »

Народната банка го усвои Извештајот за ризиците во банкарскиот систем за вториот квартал од 2022 година

Банкарство.мк - пред: 9 часа

На редовната седница на Советот на Народната банка, беше усвоен Извештајот за ризиците во банкарскиот систем за вториот квартал од 2022 година. Од Извештајот може да се заклучи дека банкарскиот сектор и во второто тримесечје од 2022 година, ...

13 поврзани вести »

Ангеловска-Бежоска: Централните банки се фокусирани на одржување на ценовната стабилност

Банкарство.мк - пред: 9 часа

„Во услови на изразени инфлациски притисоци централните банки мора да останат фокусирани на својата примарна цел, а тоа е среднорочната ценовна стабилност, што без никакво сомневање бара нормализирање на монетарната политика.

66 поврзани вести »