TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Деца

Сакате да воспитате неразгалени деца – почнете со кажување „не“

Деца - пред: 14 часа

Во мојата практика често гледам богати семејства кои се борат со желбата да воспитаат неразгалени деца, кои се благодарни и покрај тоа што се богати материјално, одат на раскошни одмори, имаат убави домови и поседуваат најнови уреди, играчки и ...

Рани знаци дека детето има проблем со менталното здравје

Деца - пред: 15 часа

Непотребно е да се каже дека како родители го сакаме најдоброто за нашите деца. Сакаме да бидат среќни, да успеат, да најдат место каде што ќе припаѓаат. И во сето тоа не смееме да заборавиме – најважна улога има менталното здравје.

Тестовите за овулација може да ги подобрат шансите за зачнување

Деца - пред: 15 часа

Уринарниот тест за следење на овулацијата (а потоа и сексуалниот однос кога сте најплодни) може да биде успешен за некои парови кои сакаат да добијат дете, според неодамнешните ажурирања на анализата на Кокрејн.

Вака изгледа фотографирањето на првото, второто и на третото дете

Деца - пред: 15 часа

Многу претходни истражувања покажаа дека постојат разлики во воспитувањето на првото, второто и третото дете. Додека со првото дете родителите обично внимаваат на секоја ситница и се грижат за најситните детали, кај третото веќе работите се ...

„Кога би можела да се вратам назад“ – искрено писмо на 85-годишна баба која не сакала да има деца

Деца - пред: 15 часа

Одлуката да основате семејство е најтешката и најважна одлука што можете да ја донесете во животот. Последниве години се забележува растечки тренд каде што младите одложуваат или одлучуваат дека воопшто не сакаат да станат родители, туку се ...

Видео: Кога е толку вкусно, што ти е убаво и на душата

Деца - 01.10.2022

Веројатно едни од најслатките видеа се оние во кои малечките дечиња и бебињата уживаат во добар оброк. Љубовта кон храната не знае за години. Тоа го докажува и бебето кое ќе го погледнете во видеото – неговата мајка го храни, а тоа има неодолива ...