TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Д-р Митов

И исхраната помага за подобар ТЕН?

Д-р Митов - пред: 11 часа

Со доаѓањето на летото многумина сакаат да стигнат до бронзен тен . Секако, здравата изложеност на сонце води кон ваков тен, но дали сте знаеле дека и одредени прехранбени производи можат да помогнат за оваа цел? Додавањето на одредена свежа храна, ...

2 поврзани вести »

Стресот влијае и на ПЛОДНОСТА и кај мажите и кај жените!

Д-р Митов - пред: 12 часа

Денешниот начин и темпо на живеење подразбира честа изложеност кон непредвидливи, стресни и тешки ситуации . На нашиот блог често говориме за ефектот кој го има стресот врз здравјето и потенцираме дека тој, нажалост, е составен дел на животот и ...

2 поврзани вести »

Како ГОДИШНОТО ВРЕМЕ и ТЕМПЕРАТУРАТА влијаат на КРВНИОТ ПРИТИСОК?

Д-р Митов - пред: 13 часа

Моментално имаме абнормално нагло затоплување и период кога многумина од нас имаат потешкотии да се прилагодат на високите температури. Ваквото време секако ќе има влијание и на нашето здравје и секојдневно функционирање, а денес ќе се задржиме на ...

2 поврзани вести »

Кои типови на ХРАНА е подобро да ги ПРЕСКОКНЕМЕ како опција за ПОЈАДОК?

Д-р Митов - пред: 15 часа

Нашето секојдневие често има динамично темпо, па така тоа ги диктира и нашите навики на јадење. Појадокот е оброкот за кој некако најмалку имаме време, а кој од друга страна е клучен во стартувањето на денот .

Како вишокот на КИЛОГРАМИ ја отежнува и попречува ФИЗИЧКАТА АКТИВНОСТ?

Д-р Митов - 17.06.2024

Редовно ја истакнуваме важноста на физичката активност за одржување и контролирање на телесната тежина . Но, нажалост, кога телесната тежина е прекумерна се јавува проблем и потешкотија со редовното движење или вежбање.

Може ли да бидеме „ЗАВИСНИ“ од БЛАГО?

Д-р Митов - 17.06.2024

Шеќерите се нераздвоив дел од нашата исхрана . Уште како деца се радуваме и го сакаме вкусот на благите јадења. Тортите и слатките се важен дел од секоја прослава, роденден, свадба и сл. Но, со сè поголемата консумација на шеќер, нашето сетило за ...

АРТРИТИС – Главни совети околу ИСХРАНАТА!

Д-р Митов - 17.06.2024

Постојат бројни заболувања кои стануваат почести и позастапени кај општата популација. Едно од нив е и артритисот и се проценува дека само во САД околу 54,4 милиони луѓе имаат дијагностициран артритис.