TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Емитер

Долговечноста кај постарите се сведува на 17 изненадувачки фактори

Емитер - пред: 12 часа

Новиот модел за предвидување на очекуваниот животен век кај постарите луѓе се потпира помалку на нивните специфични дијагнози на болести, а повеќе на фактори како што е, на пример, способноста за купување намирници, количината на одредени мали ...

Women in tech Македонија најавува втора конференција за UI/UX отворена за сите

Емитер - пред: 16 часа

Women in tech Македонија со гордост ја најавува втората конференција за дизајнери “ UIUXMKD vol. 2.- Think and create outside the box ” којашто ќе се оддржи на 15 октомври со почеток од 12 чaсот во просториите на Нетавиле , ул.

2 поврзани вести »

Северен тек: колкав е ризикот од еколошка катастрофа по истекувањето на метан од гасоводот?

Емитер - 29.09.2022

Оштетувањето на гасоводот Северен тек, што носи природен гас од Русија до Европа, не е само политичко прашање: научниците дебатираат за влијанието што ова оштетување го има врз морињата, атмосферата и климата.

101 поврзани вести »

LICIACube ги објави првите спектакуларни снимки од ударот на DART

Емитер - 29.09.2022

Пред ударот камерите сместени во предниот дел на вселенското летало DART ни понудија хипнотички детален приказ на карпестата површина на Диморф, пред да леталото да се урне во неговата површина и со тоа ефективно да го прекине преносот.

2 поврзани вести »