TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Градина

Се зголемува глобалната потрошувачка на млечни производи

Градина - пред: 2 часа

Глобалната потрошувачка на млечни производи ќе се зголеми. Растот на населението, повисоките приходи и промената на навиките на потрошувачите се очекува да го поттикнат ова зголемување. Ова се наведува во извештајот на Европската комисија за развој ...

Сеење моркови

Градина - пред: 2 часа

Како што знаат искусните градинари, некои садници можат да се направат во текот на зимските месеци – на пример сега е време за сеење на морковите. Се разбира, зимското сеење е можно во најтоплите области на земјата.

Калиумот и магнезиумот влијаат на квалитетот на растителното производство

Градина - пред: 2 часа

Оплодувањето на земјоделските култури со овие елементи не треба да се потценува, бидејќи тие се одговорни за формирање на вредни хранливи материи за луѓето и животните. Една од најважните цели на современото земјоделство, заедно со зголемувањето на ...

Каков вид домат бараат Европејците?

Градина - пред: 3 часа

Европските потрошувачи претпочитаат помали сорти на домати. Подготвени се да платат повисока цена за нив, информира FreshPlaza. Деновиве, Европската комисија ја презентира својата прогноза за следните 10 години во производството и маркетингот на ...

5-те иновации што ќе го променат земјоделството

Градина - пред: 1 ден

Пет се најперспективни области што драматично ќе го променат земјоделското производство во наредните 10-20 години, велат експертите КЛААС. Секоја година, групата КЛААС ги споделува своите предвидувања и ставови за тоа како ќе се развива ...

2 поврзани вести »

Германските свињарски фарми стануваат сè помалку

Градина - 20.01.2020

Податоците од Федералниот завод за статистика на Германија (Дестатис) укажуваат дека на 3 ноември 2019 година, свињите во земјата изнесувале 25,9 милиони, што рефлектира намалување на 2% или 519.200 свињи во однос на истиот период претходната ...

2 поврзани вести »

Татко и син создадоа 51 000 пчелни колонии во светот

Градина - 20.01.2020

Дизајнот што тие го нудат доведува до зголемување на популацијата на пчелни семејства и заштедува време на пчеларите. Стјуарт и Седар Андерсон се креатори на Flow Hive, револуционерна технологија дизајнирана да ги зачува часовите на работа и помага ...

2 поврзани вести »

Импресивни идеи за ограда од палети кој секој може да ги изгради

Градина - 20.01.2020

Градењето на ограда од палети може многу добро да биде еден од најбрзите и најисплатливите начини за задоволување на вашите потреби за оградување. Дрвени палети изобилуваат скоро насекаде и често може да се најдат бесплатно од деловни активности во ...

Тажна видео приказна: Бебе кенгур се обидува да ја оживее својата мајка!

Градина - 20.01.2020

Не знаеме дали оваа фотографија е направена за време на пожарите во Австралија, но дека е од Австралија, како природно живеалиште на кенгурот, можеме да го претпоставиме тоа. Во секој случај, се што е прикажано на оваа слика, ги крши срцата на сите ...