TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

IT.mk

Microsoft инвестира 1,5 милијарди долари во G42

IT.mk - пред: 3 часа

Софтвер гигантот Microsoft објави дека инвестира 1,5 милијарди долари во холдинг компанијата G42. G42 е компанија од Абу Даби основана во 2018 година фокусирана на развој на вештачка интелигенција.

Ario е акциона – авантура со Metroidvania примеси

IT.mk - пред: 8 часа

Ario е игра која влече силна инспирација од Prince of Persia игрите. Таквото нешто е јасно и од приказна и од локациите и од механиките кои се имплементирани. Но, уште на самиот почеток лесно можете да се здобиете со впечаток дека ова е сиромашна ...

Трансформирајте го вашето лого во интересна илузија

IT.mk - пред: 8 часа

Доколку имате здодевно и неинспиративно лого, би можеле да пробате да ги размрдате работите така што ќе му вдахнете на логото посебна свежина. Со посетување на веб сајтот https://krea.ai/fun/logos ќе можете или да изберете некое од понудените логоа ...

DeskSpacing ви дозволува да ја осмислите и создадете вашата идеална канцеларија

IT.mk - пред: 17 часа

Порано или подоцна, доаѓа време кога нема да бидеме задоволни од начинот на кој е организирано нашето биро. Пред да почнете да поместувате работи само за да видите дека не функционираат онака како што сте првично мислеле, проверете ги можностите на ...

Netflix користи вештачка интелигенција за фотографии за True Crime

IT.mk - 16.04.2024

Netflix е најновата компанија за која е откриено дека користи вештачка интелигенција на места на кои таа не припаѓа. Слики генерирани од вештачка интелигенција се пронајдени во дел од „Вистински криминал“ (True Crime) документарците на Netflix.

Како Македонија скоро деценија му прави бесплатна реклама на Invest.com

IT.mk - 15.04.2024

Наместо промоција на кампањата Invest in Macedonia, македонските транспортери скоро една деценија го рекламираат приватниот Invest.com , сајт на кипарска компанија за тргување на валути, наместо владиниот InvestInMacedonia.gov.mk.

Last Hope Bunker: Zombie Survival e акциона авантура со survival хорор механики

IT.mk - 15.04.2024

Од ArtDock, студиото чија претходна игра беше SOS OPS!, доаѓа значително поразлична игра. Наместо разиграна графика и механики од натпреварувачки карактер, овојпат имате за задача да се соочите со опасни чудовишта во мрачен, постапокалиптичен свет.