TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Мои рецепти

Потпечено селско месо во пире од компири

Мои рецепти - пред: 8 часа

Сочно и вкусно селско месо во истант компир пире. Се разбира дека ако не користите компир во снегулки, можете да си го подготвите и со варен компир по ваш вкус. Подготовка 1. Месото го сечкаме на коцки- залчиња.

9 поврзани вести »

Едноставен колач со портокали

Мои рецепти - пред: 9 часа

Едноставен колач, со состојки кои ги имаме по дома, но мошне вкусени ароматичен. Најпрво ги подготвуваме портокалите. Еден цедиме и ставаме на страна, исто и дригите 2 ги цедиме и ги ставаме на страна, тие се за полевање после печење.Тоа што ќе ...

Медитерански селски леб

Мои рецепти - пред: 10 часа

Лиевито Мадре заедно со водата ставете ги во длабок сад, и со жица за матење енергично изматете за да добиете бела пена (како кога матите белки). Покријте со крпа и оставете 30 мин. да одмори.

Торта со лимон и семе од афион

Мои рецепти - 25.01.2020

Измешајте ги брашното, сода бикарбона, прашокот за пециво и солта. Во друг сад со миксер измешајте го путерот, шеќерот и екстрактот од ванила додека не станат кремасти. Јас миксам околу 2 мин.

Едноставна и вкусна торта со млеко од ореви

Мои рецепти - 25.01.2020

Прво ја подготвуваме основата односно пандишпанот Јајцата ги матиме со шеќерот додека станат кремасти. Го додаваме маслото и миксираме уште кратко време. Го додаваме брашното и прашокот за пециво, и матиме со помош на маталка, па ги додаваме и ...

2 поврзани вести »

Богата рустична пита

Мои рецепти - 25.01.2020

Оваа рустична пита доби многу убави комплименти во однос на вкусот. Особено мека, со богат фил, може да се јаде и топла и ладна, а за нејзината подготовка не ви треба некое посебно време да поминете во кујна.

Путер панцероти

Мои рецепти - 25.01.2020

Во брашното се зафаќа квасецот, со 1 лажице шеќер и малку топла вода. Кога ќе надојди се додаваат сите состојки горе наведени и се замесува средно меко тесто. По потреба за замесување се додава топла вода, зависно од брашното, некое повеќе пие ...