TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пари

Г-ЃА Вилма Учета Дузлевска, нов извршен член на одборот на директори во Триглав осигурување живот АД Скопје

Пари - пред: 5 часа

На 08-ми октомври, 2020 година г-ѓа Вилма Учета Дузлевска доби согласност од страна на Агенцијата за супервизија на осигурување за вршење на функцијата извршен член на Одборот на директори на Триглав Осигурување Живот АД, Скопје.

Глобалните странски директни инвестиции се преполовија во првото полувреме, Европа за првпат беше црвена

Пари - пред: 16 часа

Во светот, странските директни инвестиции беа намалени за половина во првата половина на 2020 година во споредба со истиот период минатата година, објавија ООН. За прв пат во историјата, СДИ во европските економии беа во црвено, имено, тие беа ...

Kако да заштедите повеќе, без многу размислување

Пари - пред: 17 часа

Дали сте го пробале овој „трик“ за штедење? На сите нам ни се случува да си велиме дека од денес почнуваме со активно штедење, макар тоа било и „под перница“. Тоа си го велиме веднаш откако ќе потрошиме поголема сума на пари непланирано.

47 поврзани вести »

Дали знаете од кога е воведен светскиот ден на штедење – 31 октомври?

Пари - пред: 18 часа

Светскиот ден на штедењето е воведен на 31 октомври 1924 година во текот на Првиот меѓународен конгрес на штедилниците (Светско душтво на штедилници) во Милано, Италија. На последниот ден од конгресот, проф.

47 поврзани вести »

САД постигнаа рекорден раст на БДП по олеснителните мерки во третиот квартал од оваа година

Пари - пред: 19 часа

Бруто домашниот производ на САД порасна за рекордни 33 во третиот квартал, што е 1 процент во однос на истиот период минатата година, објави Министерството за трговија. Кварталот пред ова се сметаше за најлош во историјата на Америка (имаа пад од ...

5 поврзани вести »

455.600 лица во Македонија живеат под прагот на сиромаштија

Пари - пред: 19 часа

Во Македонија, 455 600 лица или 21,9 отсто живеат под прагот на сиромаштија и се водат како сиромашни лица според последните податоци на Државниот Завод за статистика . Анализата е направена во согласност со препораките на Европската Унија по што се ...

18 поврзани вести »

Народната банка ги презеде сите мерки што ѝ беа на располагање за да ги заштити интересите на штедачите на ...

Пари - 30.10.2020

По повод протестот на дел од штедачите во „Еуростандард банка” АД Скопје – сега во стечај, со депозити над законски гарантираниот износ за обештетување од 30.000 евра или со депозити коишто не се предмет на обештетување од страна на Фондот за ...

25 поврзани вести »

Ова се добитниците на наградените цртежи од НЛБ месецот на штедење

Пари - 30.10.2020

Во периодот од 25.09.2020 до 25.10.2020 година НЛБ Банка организираше Месец на штедење на кој децата имаа можност да цртаат на тема штедење и истражување на убавините на нашата земја. На крајот на Месецот на штедење беа наградени вкупно 30 цртежи, ...

47 поврзани вести »

Силк Роуд Банка ги одбра најдобрите банкарски службеници за 2020 година

Пари - 30.10.2020

По повод Светскиот ден на штедењето, 31-ви октомври, Силк Роуд Банка ги одбра најдобрите банкарски службеници во банката. Најдобри банкарски службеници за 2020 година се Радмила Соколоска од експозитура Прилеп и Игор Алексовски од експозитура Битола.

6 поврзани вести »

Мирко Наумовски најдобар банкарски службеник во ТТК Банка за 2020 година

Пари - 30.10.2020

Доделено признание за најдобар банкарски службеник на ТТК Банка АД Скопје од страна на Македонската банкарска асоцијација! По повод Светскиот ден на штедењето, на 30-ти октомври, во поинакви услови заради актуелната состојба, Македонската банкарска ...

25 поврзани вести »

Христијан и Томислав најдобри банкарски службеници во Централна кооперативна банка за 2020 година

Пари - 30.10.2020

Како и секоја година, одбележувајќи го Светскиот ден на штедењето, Централна кооперативна банка АД Скопје ги избра најдобрите банкарски службеници, кои се истакнаа во своето работење и покажаа високи остварувања во делот на клиентската услуга и ...

4 поврзани вести »

Јулијана Јаневска најдобар шалтерски работник во Капитал Банка за 2020 година

Пари - 30.10.2020

Традиционално, по повод Светскиот ден на штедењето, 31 октомври, Македонската банкарска асоцијација денеска ги додели признанијата на Најдобрите шалтерски работници за 2020 година. Оваа година од Капитал Банка признание за најдобар шалтерски ...

47 поврзани вести »

Ова се најдобрите шалтерски работници на НЛБ Банка за 2020 година

Пари - 30.10.2020

По повод Светскиот ден на штедењето, 31 октомври, Македонската банкарска асоцијација денеска ги додели признанијата на Најдобрите шалтерски работници за 2020 година. Оваа година од НЛБ Банка признание за Најдобри шалтерски работници за 2020 година ...

47 поврзани вести »

Мимоза, Катерина и Горан најдобри банкарски службеници во Шпаркасе банка за 2020 година

Пари - 30.10.2020

Традиционалниот настан по повод „Светскиот ден на штедењето“ и оваа година беше организиран од страна на Македонската банкарска асоцијација, во соработка со Фондот за осигурување на депозити и комерцијалните банки.

6 поврзани вести »

Христина, Арден и Игор најдобрите банкарски службеници во Охридска банка АД Скопје за 2020 година

Пари - 30.10.2020

Традиционално, по повод Светскиот ден на штедење, 31ви октомври, Македонската банкарска асоцијација доделува признанија за најдобри банкарски службеници во комерцијалните банки во Македонија.

6 поврзани вести »

Поздравно обраќање на Д-Р Маја Стевкова Штериева на виртуелниот настан по повод светскиот ден на штедењето

Пари - 30.10.2020

Почитуван Министре Бесими, почитувана Гувернерке Ангеловска-Бежовска, почитуван в.д. директор на ФОД, Шабани, почитувани колеги, Би сакала во свое име и во името на МБА да го честитам Светскиот ден на штедењето и да посакам уште многу години успешна ...

47 поврзани вести »