TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Порта 3

Добиен ИПА проект за развој на паметен туризам и споделена економија

Порта 3 - пред: 18 часа

Финансиран од ИПА фондот за прекугранична соработка, проектот Воведување на паметен туризам и споделена економија, започна со неговата имплементација во декември 2017. Овој проект е единствен од ваков тип, и е дизајниран да го подобри ...

6 поврзани вести »

Zaha Hadid Architects во Макао

Порта 3 - пред: 21 часа

Најпопуларната азиска дестинација за оние кои се во потрага по забава, Макао во 2017 година угостил повеќе од 32 милиона туристи. Оваа година се очекува тој број да порасне за скоро десет посто и во својата понуда ќе го има и луксузниот хотел ...

Повик за учество на саемот на уметност „Ин Ситу“

Порта 3 - пред: 22 часа

Меѓународниот саем на уметност „Ин Ситу“, досега познат како „Паратисима Скопје“, ќе се одржи од 13 до 15 септември во Младинскиот културен центар во Скопје. Повикот за учество во поставката за визуелни уметности, оваа година курирана од Ана ...

3 поврзани вести »

„Активно кино за заедницата“ во Железничката зграда

Порта 3 - пред: 23 часа

Утре (23 јуни) од 11 до 15 часот во Железничката зграда во Скопје (улица „Борка Талески“ 26) ќе се одржи настанот „Активно кино за заедницата“. „Употребата на одреден простор за културата, како еден сублимиран термин, подразбира разгледување на идеи ...

2 поврзани вести »

Од денес до 13 јули во МСУ, 99FILES

Порта 3 - пред: 23 часа

Денес, 22.06.2018 во 19:00 часот во МСУ_Музеј на Современа Уметност ќе се отвори изложбата 99FILES која ќе трае до 13 јули 2018 година. Од МСУ велеат: „Лабораторијата Landscape_inProgress при Универзитетот Медитеранеа го презентира проектот 99FILES, ...

Загреб: Техничкиот музеј ќе се климатизира со топлински пумпи

Порта 3 - 22.06.2018

Техничкиот музеј „Никола Тесла“ во Загреб, отсега ќе се грее и лади со помош на геотермални топлински пумпи кои користаат топлина од шест буѓотини во земјата. Ова е голем напредок за стариот музеј.

Нов закон во Кина, кој може да го загрози остатокот од светот

Порта 3 - 22.06.2018

Минатата година Кина одлучи да воведе нов закон со кој драстично се заоструваат критериумите за увоз на отпад. Анлитичарите сметаат дека причината за оваа одлука е растечката средна класа во кина.

3 поврзани вести »

Капиларна фасада на Bvlgari

Порта 3 - 22.06.2018

Реномираното архитектонско биро MVRDV го потпиша проектот за новиот бутик на светскиот бренд Bvlgari. Бутикот е своевиден спој на луксуз и иновативни материјали. Фасадата е изведена во комбинација на бетон и композит кои благодарение на специјалната ...

„Градски енергетски системи“ – ново скопско Јавно претпријатие, но и акционерско друштво

Порта 3 - 21.06.2018

„Градски енергетски системи АД Скопје“ е ново формирано Јавно претпријатие кое е основано од Советот на град Скопје, а кое ќе врши енергетски дејности. “Советот на Град Скопје во својство на Собрание на акционери го усвои Статутот на Акционерското ...

17 поврзани вести »