TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Призма

Сметам на вас! Мерси боку!

Призма - пред: 8 часа

Кога токму во Брисел ќе почнат да се игнорираат европските постигнувања на земјите аспиранти за членство во ЕУ, проблемот е многу поголем од наводните предлози за реформи во политиката на проширувањето.

2 поврзани вести »

Како не се дочека датумот

Призма - пред: 10 часа

Како по некое ново и непишано правило секоја општествена траума ги пресликува своите екстреми врз социјалните мрежи. Еднонеделното исчекувањето на конкретен датум за почеток на преговори со Европската унија (ЕУ) и на крајот јасната француска блокада ...

237 поврзани вести »

Убиство или воено злосторство? Зошто БиХ има дилема

Призма - пред: 12 часа

Откако беше именуван за директор на јавното претпријатие за производство и дистрибуција на топлинска енергија, „Топлане“, во сараевскиот кантон, Енвер Зорниќ, се најде на удар на критиките.

Хаг го повика на разговор министерот за правда на Косово

Призма - 17.10.2019

Абелард Тахири. Фото: Атхе Мула Министерот за правда на Косово, Абелард Тахири, вчера вечер потврди дека Специјализираното обвинителство го повикало да дојде на разговор, на крајот на октомври.