TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Smartportal

Пандемијата со Ковид-19 ги зголеми сајбер измамите на граѓаните и компаниите

Smartportal - тукушто објавено

Граѓаните во земјава имаат можност сомнителните пораки испратени по е-пошта да ги пријават онлајн во Националниот центар за одговор на компјутерски инциденти (MKD-CIRT) кој е дел од Агенцијата за електронски комуникации (АЕК) „Бројот на лажни ...

11 поврзани вести »

Макпетрол: Поважни сообраќајни правила и прописи во регионот и Европската Унија

Smartportal - пред: 55 мин

Во земјите од регионот и Европа дозволената брзина за возење во населени места секаде е иста како кај нас - 50 километри на час, со исклучок на Албанија – 40 километри на час Возењето за 20 километри на час над дозволеното во земјите од соседството ...

5 поврзани вести »

ЕДУИНО Игратон – Креативен предизвик за учење и забава за родители и деца од 3-10 години

Smartportal - пред: 55 мин

На ЕДУИНО Игратонот ќе има симболични подароци кои ќе се доделат преку лотарија, со извлекување на 12 добитници, одбрани по случаен избор врз база на пријавите добиени и испратени преку формата, а објавени преку јавен и транспарентен настан Ги ...

7 поврзани вести »

Паметните очила HUAWEI X GENTLE MONSTER Eyewear II се веќе достапни на македонскиот пазар

Smartportal - пред: 20 часа

HUAWEI × GENTLE MONSTER Eyewear II се очила за сонце со високо квалитетни леќи и дизајн, колку што се убави, толку се и ергономски, благодарение на соработката на Huawei со модниот бренд Gentle Monster Иновативните паметни очила HUAWEI × GENTLE ...

5 поврзани вести »

Вакцината за COVID-19 од AstraZeneca и Oxford има ефикасност од 62-90% зависно од дозата

Smartportal - пред: 22 часа

Ова е трета вакцина во светот која завршува со третата и најважна фаза, по која може да се очекува официјално одобрување Уште една вакцина доаѓа до фазата кога може да се очекува официјално одобрување, а со тоа во светот има три вакцини.

300 поврзани вести »

Google Chrome на Windows 7 ќе продолжи да добива поддршка до 2022

Smartportal - пред: 1 ден

Поради доволно големиот број на корисници на овој стар оперативен систем, Google се реши да ја продолжи поддршката на Chrome за 6 месеци повеќе од планираното Иако Microsoft официјално ја заврши поддршката за Windows 7 и ја пушти последната ...

2 поврзани вести »

Reuters ексклузивно: Германскиот нацрт закон за информатичка безбедност се стреми кон консензус за ризиците на ...

Smartportal - 23.11.2020

Како ќе функционира тој процес, ќе биде клучно за да се утврди дали кинескиот Huawei, глобален лидер во телекомуникациските мрежи, може да остане во Германија или на крајот да биде забранет, како што тоа го сторија САД и некои нејзини сојузници ...

6 поврзани вести »

Недела на Black Friday во А1 Македонија и онлајн распродажба на телефони

Smartportal - 23.11.2020

Како дел од целосната онлајн понуда е и ексклузивниот A1 Alpha 20+ за 69 денари/месечно, како и новиот Xiaomi Realme достапен за месечна рата од 169 денари, со А1 Neon+ Скопје, 2 3 .11.2020 – А1 Македонија од денеска започна со Black Friday и ...

14 поврзани вести »

До 2023 еден град во земјава, најверојатно Скопје ќе добие 5Г мрежа

Smartportal - 23.11.2020

До крајот на идната недела се планира да биде распишан и меѓународен тендер за изработка на физибилити студија за влијанието на 5Г мрежата врз здравјето на луѓето Согласно стратегијата за развој на 5Г мрежата планираме до 2023 еден голем град во ...

12 поврзани вести »