TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Точка

Храмот во кој започнала историјата: Тигровото гнездо на 3.120 метри висина

Точка - 21.10.2019

Бутан долго време бил мистерија за западниот свет, а денес неговиот храм го посетуваат многумина. Храмот Тактсанг, попознат и под името Тигрово гнезо, е најпрепознатлива туристичка атракција во Бутан.